Skip to content

4 Comentarii

  1. diana
    septembrie 25, 2010 @ 2:53 pm

    Cat de frumos suna indemnul fantului Siluan Atonitul : „Rugati-va pentru oameni. Aveti mila de poporul lui Dumnezeu… Sigur, este un lucru anevoios. A te ruga pentru oameni e tot una cu a-ti varsa sangele… dar trebuie sa te rogi”.

    Oare cat luam in seama acest indemn? Sau avertismentul Domnului Iisus Hristos despre felul cum ne purtam si vorbim „Pui de naparci, cum ati putea voi sa spuneti lucruri bune cand voi sunteti rai? Caci din prisosul inimii vorbeste gura. Omul bun scoate lucruri bune din visteria inimii lui, dar omul rau scoate lucruri rele din visteria rea a inimii lui. Va spun ca, in ziua judecatii, oamenii vor da socoteala de orice cuvant nefolositor, pe care-l vor fi rostit. Caci din cuvintele tale vei fi scos fara vina, si din cuvintele tale vei fi osandit” (Matei 12, 34-37).

    Se vede, asadar, ca nu prea cinstim Cuvantul care este rostirea lui Dumnezeu in lume! Daca ne-am da seama si am medita la urmarile rostirii noastre, ne-am infricosa si n-am mai indrazni sa lucram cu aceasta sabie. Plinul de haz, Anton Pann, zicea odinioara: „Cate cuvinte le zici, le vinzi, / Si cate le auzi, le prinzi” (Opere II, 137).

    Sa fie rostirea noastra-n cuvinte de cinstire!

    Pacea inimilor noastre este, dupa cum spun cei ce au gustat-o, cea mai mare bogatie!
    Domnul sa ne daruiasca pacea inimii si odata cu ea ajutor sa ne curatim inima, mintea, trupul si sufletul de orice pacat care intineaza si intuneca ochiul inimii, ochiul mintii, ochiul trupului si ochiul sufletului. Este anevoios, dar ce este deseori cu neputinta la om, este totdeauna cu putinta prin ajutorul lui Dumnezeu, in care sa ne punem grabnic nadejdea prin credinta si rugaciune!

    Sa vezi in fiecare zidire degetul lui Dumnezeu! Sa fii mereu in extaz, in iluminare divina, dumnezeiasca! Sa devii inger, fluture, floare, zi senina, pentru fiecare om pe care-l intalnesti! Delicat ca un fluture, suav ca o floare si un zambet ca o zi senina! Atunci s-ar schimba fata lumii. Nimic hidos si nemernic nu mai poate cotropi fiinta noastra chemata pentru alte zari! (Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Calinic.)

    Reply

  2. Veronica
    septembrie 26, 2010 @ 6:30 pm

    Doamne fie-ti mila de noi, te rugam! Lumineaza mintile noastre, ca sa putem intelege voia Ta! Amin!

    Reply

  3. Ada
    septembrie 27, 2010 @ 6:05 pm

    Foarte frumos, dor ca a spune despre sine: „Nimeni nu e mai rău decât mine pe pământ” poate avea un efect extrem de rau asupra unia, unii se sinucid daca au astfel de ganduri, depinde acum fiecare cum intelege, eu am inteles ca tine de smerenie, dar altii ajung sa nu se mai suporte si nu vor sa mai traiasca.

    Reply

  4. Badea Patricia
    iulie 19, 2011 @ 5:50 pm

    Sf Siluan Atonitul ne indeamna cel mai tare sa parasim mandria si sa urmam smereniei. Daca avem smerenie, diavolul nu are nicio putere asupra noastra. un sfant parinte se ruga si in timp ce se ruga i s-a aratat cel rau care ii spunea ca nu are nicio putere asupra lui. parintele a intrebat de ce si diavolul a raspuns: „pentru ca ai smerenie”

    Asadar, smerenia ne pazeste de tot raul. Orice ni s-ar intampla in viata, daca avem smerenie stim cum sa actionam astfel incat sa nu-L suparam de Dumnezeu.
    of..dar in ziua de azi, cati mai avem smerenia adevarata? cati dintre noi suntem in stare sa lasam capul in jos atunci cand cineva ne cearta? sau sa spuna „multumesc Doamne” pentru ca nu mi-ai implinit cererile care nu imi erau de folos ?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *