Skip to content

2 Comentarii

  1. Laura Stifter
    mai 22, 2012 @ 6:39 pm

    Felicitări, un articol foarte convingător, în care este exprimată o situaţie în totalitate reală!

    Problema şi cauza neînţelegerii dintre noi şi susţinătorii avortului este, aşa cum s-a arătat şi în articol, definirea diferită a conceptului de „persoană”. Pentru noi, persoană cu dreptul la viaţă este orice fiinţă umană (din momentul conceperii, evident), iar pentru ceilalţi, fiinţelor umane li se recunoaşte sau li se respinge, în mod arbitrar, calitatea de persoană, în funcţie de anumite criterii, stabilite… n-am înţeles de către cine. De exemplu, susţinătorii crimei (voiam să spun „întreruperii de sarcină”) afirmă că principalul criteriu ce-i conferă unei fiinţe calitatea de persoană umană este conştiinţa de sine.
    Această idee (ca să nu zic ideologie) este, în opinia mea, foarte periculoasă, foarte nocivă atât pentru copiii nenăscuţi, cât şi pentru alte câteva categorii de persoane. De ce? Simplu: fiindcă, urmând acest principiu, s-ar putea ajunge la ideea absurdă potrivit căreia nici copiii născuţi nu sunt persoane până la o anumită vârstă (când încep să-şi conştientizeze propria existenţă, adică, eventual, până pe la 4-5 ani) şi, prin urmare, adulţii pot avea drept de viaţă şi de moarte asupra lor.
    ACeastă idee ne tulbură şi ne revoltă conştiinţele? Pe bună dreptate!
    La fel de ilogică este şi ideologia conform căreia copiii, înainte de naştere, pot fi omorâţi… şi se bazează exact pe acelaşi principiu anticreştin. Mai mult decât atât, mergând pe raţionamentul proavorţioniştilor, s-ar putea formula ideea că şi cei bolnavi psihic ar trebui excluşi din rândul persoanelor.
    Acestea nu sunt, din păcate, doar scenarii orwelliene, ci idei care există şi sunt exprimate în zilele noastre. De exemplu, autorii unei reviste de etică medicală din Anglia au susţinut „avortul de după naştere”, iar în Olanda au existat cazuri de persoane bolnave psihic eutanasiate împotriva voinţei lor.
    Evident, îndepărtarea de Hristos duce înapoi în timp, până la manifestări de tip sclavagist specifice Antichităţii şi până la barbarii şi crime împotriva copiilor, specifice civilizaţiei spartane.

    Dumnezeu să fie cu noi şi să ne dăruiască această conştiinţă a faptului că noi, toţi cei vii (INCLUSIV BEBELUŞII NENĂSCUŢI) suntem persoane, create după chipul lui Dumnezeu Cel veşnic şi adevărat!

    Reply

  2. Dan Tudorache
    mai 25, 2012 @ 11:26 am

    Doamne ajută, dragă Laura! Îmi cer iertare că îți răspund cu întârziere.
    Ai observat foarte bine că problema avortului este o consecință a încercării de redefinire a ființei umane. În urmă cu ceva timp, am preluat pe site un articol foarte bun, care explică mult mai bine ce presupune această redefinire și că defapt este total nejustificată și antiumană: [url]https://ortodoxiatinerilor.ro/sexualitate/avortul/17542-avortul-o-redefinire-a-fiintei-umane.html[/url]

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *