Skip to content

19 Comentarii

  1. Adriana
    ianuarie 9, 2010 @ 7:37 pm

    Bine scris articolul. Felicitari!!

    Acum ramane de vazut pe ce baze se pot stabili limitele bunei cuviinte, ca aici sunt dificultatile cele mai mari, pentru ca nu toti oamenii au acelasi prag de ispitire/poftire, asa ca ceea ce la unul poate fi normal, la altul poate fi ori exagerare, ori libertinaj…

    Reply

  2. dana
    ianuarie 10, 2010 @ 1:43 pm

    Bravo! Foarte bun articol!Avem multe de invatat din el.

    Reply

  3. Liana
    ianuarie 10, 2010 @ 10:25 pm

    Un articol exceptional ! Personal, nu pot comenta, pentru ca are tot ce-i trebuie, si ne trebuie, de la un capat la celalalt ! FELICITARI !
    Doamne ajuta !

    Reply

  4. Tavi
    ianuarie 11, 2010 @ 12:24 am

    un articol f bun dar nesemnat!
    cine e autorul/autoarea?

    Reply

  5. admin
    ianuarie 11, 2010 @ 12:59 pm

    L-a scris un tanar ca si tine Tavi, dar care are doua dorinte personale. Prima este sa ramana anonim si a doua este sa urmati indemnurile scrise, daca le-ati gasit ziditoare. Doamne ajuta!

    Reply

  6. roxi
    ianuarie 14, 2010 @ 3:16 pm

    Un articol foarte, foarte, foarte bun! Pacat ca nu stim cine l-a scris! Oricum, eu sunt impresionata! Mi-am amintit icoanele noastre care infatiseaza oameni decent imbracati! Nicaieri nu se reliefeaza vreo forma o corpului! Accent se pune pe chip care exprima ceea ce avem nevoie sa stim!

    Reply

  7. Elena
    februarie 16, 2010 @ 11:27 am

    fratilor, am si eu o intrebare pt voi.sper sa nu vi se para stupida.o femeie ar putea sa ispiteasca un barbat prin vorbele ei?daca da,cum?

    Reply

  8. Dan
    februarie 16, 2010 @ 12:41 pm

    Poate, desigur…la fel si barbatul. Prin vocea lasciva…gen reclama la ciocolata sau inghetata…sau reclama la sampania Angeli. Chiar si prin apropo-uri foarte subtile poate (legate de sexualitate bine-nteles). Sunt destule intamplari relatate in pateric.
    Oricum Elena, atata timp cat te porti firesc, nu ai de ce sa-ti faci griji ca ispitesti. In schimb, o fata care are ocupatia generala de a arata „bine”, de a se face remarcata, de a fi cocheta…etc. are toate sansele sa ispiteasca (chiar daca zice ca nu asta era scopul).
    Doamne ajuta!

    Reply

  9. bamby
    martie 5, 2010 @ 6:44 pm

    bun articolul postat.prea mare ispite sunt pe pamant cat de la femei …cat de la barbati…suntem pacatosi oricum…nici cu gandu spre desfrau nu avem voie…cat noi pacatuim cu desfranarea trupului cat se poate k sa ne fie bine….oare nu conteaza sufletul…sa-l pretuim mai mult k trupul muritor…

    Reply

  10. bamby
    martie 5, 2010 @ 6:53 pm

    satan a luat in rai 3 lucruri pentru a darma neamul omenesc:FEMEIA ,LEMNUL ,SI NEASCULTAREA.SE TEME DE DE MOARTE cine nu nadajduieste in inviere,iar de judecata se teme cel care este necinstit cu sine,cu semeni si cu Dumnezeu.caci nu conteaza ce ai in minte,ci ceea ce faci in raport cu semeni.

    Reply

  11. Marian
    martie 24, 2010 @ 7:24 pm

    foarte frumos articol….chiar m-a miscat!

    Reply

  12. anonima
    aprilie 10, 2010 @ 9:23 am

    io nu stiu prea bine ce sa fac ca sa nu ispitesc,asa ca am si io o intrebare:domnilor,va simtiti ipititi cand vedeti vreo adolescenta cu fusta pana sub genunchi(in cazul in care nu are niste picioare foarte frumoase)?

    Reply

  13. admin
    aprilie 10, 2010 @ 11:45 am

    Surioara anonima, nu-ti face griji mai mari decat trebuie asupra faptului ca ispitesti, atat timp cat asculti de ceea ce ne invata Biserica. A purta fusta pana la genunchi este un minim de bun simt pe care trebuie sa-l aibe orice doamna (domnisoara). Ne indoim ca un barbat ar putea fi ispitit de o adolescenta cu fusta pana sub genunchi, pentru ca daca s-ar simti ispitit, atunci lucrul acesta nu mai tine de adolescenta respectiva ci de vointa domnului respectiv.
    De renuntat atat pentru domnisoare cat si pentru baieti, la hainele mulate si transparente, parfumuri, machiaje. Asta nu inseamna ca trebuie sa umblam in haine calugaresti, imbracati numai in negru sau neingrijiti. Nu!
    Noi trebuie sa invatam cu totii sa gasim un echilibru al infatisarii noastre exterioare, care nu consterneaza sau ispiteste aproapele, echilibru care este dat intotdeauna de cel interior. Problema aspectului exterior, a devenit o problema de cand i s-a dat importanta si atentie mai mult decat era necesar. Si de cele mai multe ori moda cu exagerarile ei este intregul apanaj al acestui dezechilibru.
    Noi insa avem calea de mijloc.
    Hristos a inviat!

    Reply

  14. anonima
    aprilie 10, 2010 @ 11:54 am

    mersi mult de tot admin

    Reply

  15. nalia 28
    mai 5, 2010 @ 10:38 am

    O buna lectie …!

    Reply

  16. Andrei
    mai 10, 2010 @ 10:26 pm

    Nici desfrânaţii, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiţii, Nici furii, nici lacomii, nici beţivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu.” ( Corinteni I, 6: 9-10)

    si cei care se caiesc cu adevarat de patimi vor dobandi viata vesnica??!

    Reply

  17. Dan
    mai 10, 2010 @ 10:33 pm

    Andrei, este plin raiul de pacatosi pocaiti. Ba multi dintre ei au ajuns si la masura sfinteniei. Asa ca stii raspunsul… 🙂

    Reply

  18. Andrei
    mai 11, 2010 @ 9:19 pm

    intrebam ca stiu pe cineva care a fost cazul in pacatul malahiei si a ajuns cu ajutor lui Dumnezeu sa se ridice din pacat si a reusit
    De ispite si pacate nimeni nu scapa, trebuie sa avem puterea de fiecare data sa ne ridicam si sa nu mai gresim
    Dumnezeu sa ne ajuta pe toti si sa mergem pe calea adevarului

    Reply

  19. sdaniel
    iulie 26, 2015 @ 7:58 pm

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *