Skip to content

15 Comentarii

  1. Iustin
    februarie 6, 2015 @ 9:02 am

    Foarte bun articolul. Felicitari Claudiu. Asa e, legea Domnului e singura garantie a dreptatii si a pacii.

    Reply

  2. sdaniel
    februarie 6, 2015 @ 3:54 pm

    Mici corecturi referitor la rata fertilitatii:
    1) In Romania a crescut de la 1,3 (cat era in anii 2000) la 1,5 (in 2012 si 2013), bineinteles ca e in continuare mult sub nivelul de mentinere (macar) a populatiei constante;
    2) Rusia nu mai are probleme demografice (pe termen scurt si mediu), populatia deja e in crestere de cativa ani (fara a pune la socoteala si emigratia), cred ca deja sunt in primele trei tari din Europa la numarul de copii pe femeie. Anul trecut (dupa multi ani) au ajuns la 2 milioane de nou-nascuti.
    3) „Dacă naștem un singur copil, atunci un om va fi susține povara fiscală pentru cei 2 părinți.” Eu as merge si mai departe. Un copil va sustine 2 parinti dar si 4 bunici, asta daca nu pleaca din tara
    In rest, articolul este absolut exceptional si explica in detaliu orice tine de relatia cauza-efect.
    Cel mai mult apreciez faptul ca Claudiu ridica o problema extrem de grava (imbatranirea si scaderea populatiei).
    Din punctul meu de vedere aceasta este (de departe) [b]cea mai grava problema a Romaniei[/b], imi pare rau ca foarte putina lume constientizeaza asta.
    Sunt multe tari care au inceput sa ia masuri pentru a rezolva aceasta problema, iar Romania… doarme
    Aceste cifre (reci si seci) ne arata ca Romania nu va mai exista intr-un viitor nu foarte indepartat.

    Reply

  3. Roxana
    februarie 6, 2015 @ 6:10 pm

    Draga Claudiu,

    Eu nu cred ca libertinajul sexual afecteaza familia si economia in zilele noastre. Apreciez foarte mult demersul tau de a scrie un articol pe aceasta tema importanta, dar cred ca trebuie sa iti completezi analiza si sa consideri si alte aspecte, pentru ca ai pus diagnosticul gresit in ceea ce priveste cauza. Situatia familiei si a economiei este intradevar cea pe care ai expus-o tu aici, cu mici corectii, as adauga eu.
    In Europa cel putin, tara fruntasa la libertinaj sexual, drepturi de orice felul si varful de lance in toate pacatele Occidentului este si cea care are cea mai buna politica in ceea ce priveste familia, suportul parintilor in cresterea copiilor. Natalitatea este 2.01 acolo, in conditiile in care media pe Europa este 1.6

    Roxana

    Reply

  4. sharbinsk
    februarie 6, 2015 @ 6:51 pm

    [i]RoxanaST
    „In Europa cel putin, tara fruntasa la libertinaj sexual, drepturi de orice felul si varful de lance in toate pacatele Occidentului este si cea care are cea mai buna politica in ceea ce priveste familia, suportul parintilor in cresterea copiilor.”
    [/i]
    Trebuie analizat și ce [b]segment[/b] are cea mai mare rată de natalitate chiar și în țările dezvoltate-big surprise-tocmai comunitățile tradiționaliste și conservatoare care nu halesc ingineriile sexuale atent orchestrate în tot felul de laboratoare de analiză și control al populației.
    Țările alea se „bucură” de natalitatea imigranților care au un trai convenabil din alocațiile a 3-4 copiii și ajutoare+ scutirile pentru familiile numeroase.
    Numai că rodul lor genetic nu se integrează todeauna în societate,uneori eșuează în terorism sau criminalitate și nu întoarce neaparat economiei împrumutul acordat lui la infantilitate.
    Dar populațiile europene milenare, „eliberate sexual” sunt în cădere liberă la capitolul natalitate și e limpede că nu vor mai putea mult să-și mențină standardele de trai .

    Joaca de-a sexualitatea a întârziat și data primelor nașteri care au loc tot mai mult înspre 30 de ani și după, asta înseamnă costuri suplimentare pt risc sporit de dificultate la naștere și generații care se pot naște cu dizabilități pentru că moștenirea genetică parentală e tot mai slabă după o vârstă.
    Pe acei copii tot economia statului îi va susține.
    Apoi mai e și natalitatea artificială bazată pe inseminări in vitro și tratamente foarte costisitoare, [b]subvenționată[/b] de stat și accesată de tot mai multe cupluri infertile din cauza sexualității precoce dar și de „cupluri” pe invers, care cer drepturi.

    Deci costă rău natalitatea din statele dezvoltate și fără banii ăia pompați în ajutoarele sociale, lucrurile ar fi și mai jos.

    Reply

  5. sdaniel
    februarie 6, 2015 @ 8:20 pm

    Alte cifre. In Romania, in anul 1967 populatia era de vreo 18-19 milioane de locuitori. In acel an s-au nascut 527 de mii de copii. In anul 2013 s-au nascut 192 de mii de copii, asta ca sa vedeti cat de dramatica este scaderea.
    Referitor la campania voastra cu casatoria de tanar si a face copii de tanar. Am spus de la inceput ca nu sunt de acord cu ea, mai ales cu argumentele expuse in ea. O sa va dau eu un alt argument pe care ar fi trebuit sa-l fi folosit (poate o s-o faceti).
    Orice om de stiinta in domeniu va poate spune ca organismul uman (feminin) atinge varful fertilitatii i[i][b]n jurul varstei de 20 de ani[/b][/i] (unii specialisti spun 17 ani altii 21 etc.). [b]Oare de ce Dumnezeu a lasat aceasta varsta fiziologica ideala pentru procreere ????[/b]

    Reply

  6. Andrei Calin
    februarie 6, 2015 @ 9:28 pm

    Oh come on, Gabrielle Kuby?

    E aceeasi persoana care a scris ca Harry Potter este o carte satanista.

    Am citit cartea aceea, si pot zice ca sursele ei sunt foarte biased, si de fapt dubioase (da, am cautat sursele din subsolurile paginilor, de curiozitate). Iar multe lucruri sunt bagate din burta.

    Reply

  7. Roxana
    februarie 6, 2015 @ 10:12 pm

    @sharbinsk

    Daca vrei sa discutam despre „joaca de-a sexualitatea”, dinamica si forma familiei in societate si cauzele care au dus la situatia asta, trebuie sa pornim de la un punct comun asupra caruia trebuie sa fim de acord amandoi.
    Altfel vom purta dialogul surzilor in care fiecare vorbeste ca sa se auda pe el.

    Indiferent cum am ajuns noi sa fim (evoluati, creati, nu stiu implantati, etc…), specia noastra a incalecat natura (acel „asa cum a lasat Dumnezeu”).
    Spre deosebire de alte fiinte cu care co-exista, omul, desi prezinta trasaturi asemanatoare: instinctul matern, instinctul social, instinctul de conservare, instinctul sexual, samd., nu se mai reproduce ca specie, din instinct. Pentru noi a devenit o alegere. Instinctul sexual ne controleaza, dar scopul sexului la oameni este placerea, iar reproducerea a devenit o consecinta pe care ne-o asumam sau nu.

    Daca esti de acord cu mine ca aceasta situatie pe care am descris-o mai sus este o realitate, putem discuta cauze si efecte plecand de aici. Altfel nu stiu daca are rost sa ne pierdem timpul.

    Reply

  8. sharbinsk
    februarie 6, 2015 @ 10:53 pm

    [i]AndreiCalin
    Oh come on, Gabrielle Kuby?[/i]
    Nu-nțeleg, care carte ai citit-o [i]„Harry Potter – gut oder böse?”[/i] sau [i]„Revoluția sexuală globală” [/i]publicată în 2014 ?
    Doar nu-ți închipui că găsești toate sursele unei cărți pe internet, am avut și eu impresia asta până am căutat fără succes surse indicate în cărțile lui Virgiliu Gheorghe.
    Dacă nu le găsești pe net nu înseamnă că ele nu există într-o bibliotecă.
    [b]Crezi că la nivel de Germania își permite cineva să încalce rigorile citării, să pună citate false pe seama cuiva sau să citeze trunchiat în dauna sensului proiectat de autorul citat ?[/b]
    S-ar trezi cu procese de la edituri și de la cei cu drepturile de autori, mai ales că oamenii cu viziuni conservatoare sunt luați la bani mărunți pentru orice acolo.

    Unde a spus ea expres că e carte satanică ?
    Ideea de bază era că [i]Harry Potter redimensionează noțiunea de bine și de rău și raportarea la Dumnezeul creștin în conștiința copiilor pentru care H.P. e singura sursă de „spiritualitate” cu care intră contact la vârste fragede când mintea e necoaptă și nu și-a format un sistem de valori[/i].Și tot mai mulți copiii occidentali află doar pseudo-spiritualități pentru că acasă nu se vorbește despre creștinism și ei se „educă” mai mult din media de consum.[b]
    E ciudat cum ateii nu sunt deranjați că tot felul de creații care fac apel la magie,supranatural și simbolistică ocultă au acces nemijlocit la mințile tinere ale copiilor, doar cu religia creștină și cu crucifixul din școli au o problemă.[/b]

    Gabrielle Kurby are niște studii sociologice în spate și cunoaște suficient pedagogia încât să poată observa niște tendințe.
    [b]
    Ce acuma nu mai poți să emiți opinii critice împotriva unor creații care au popularitate fără să fi etichetat drept fundamentalist ?[/b]
    Dacă e așa n-ar mai trebui să existe critici literari sau de film.

    Reply

  9. constantin1993
    februarie 7, 2015 @ 6:59 am

    Foarte bun articolul si cu multa logica

    Reply

  10. Andrei Calin
    februarie 7, 2015 @ 9:00 am

    [i]E ciudat cum ateii nu sunt deranjați că tot felul de creații care fac apel la magie,supranatu ral și simbolistică ocultă au acces nemijlocit la mințile tinere ale copiilor, doar cu religia creștină și cu crucifixul din școli au o problemă.[/i]

    Nimeni nu se asteapta ca acele creatii care fac apel la magie (Harry Potter) sa fie luate de copii ca reale. Asta este diferenta intre cele doua magii.

    [i]Dacă nu le găsești pe net nu înseamnă că ele nu există într-o bibliotecă.[/i]

    Le-am gasit pe net, si erau site-uri chicioase cu o documentatie foarte vaga si saraca.

    Reply

  11. Dan Tudorache
    februarie 7, 2015 @ 9:44 am

    Și totuși, Andrei… care e legătura logică dintre calitatea lucrării critice despre Harry Potter și calitatea cărții Revoluția sexuală globală? De ce complici dialogul despre subiectul articolului printr-o argumentație insinuantă și fără legătură cu ceea ce se discută? Doar așa ca să facem ”recenzie” de carte?

    Reply

  12. Dimitrie
    februarie 8, 2015 @ 2:34 am

    @sdaniel
    „Orice om de stiinta in domeniu va poate spune ca organismul uman (feminin) atinge varful fertilitatii[b] in jurul varstei de 20 de ani[/b] (unii specialisti spun 17 ani altii 21 etc.). [b]Oare de ce Dumnezeu a lasat aceasta varsta fiziologica ideala pentru procreere ????”[/b]

    După poate cum poate îți vei aduce aminte, îți împărtășesc o parte din gânduri legate de această campanie. Și țin să precizez că abia acum la 21 de ani, îmi dau seama ce diferență de gândire am în prezent față de când aveam 18-19 ani. Și nici nu m-ar mira faptul să mă surprind retrâind același sentiment de uimire peste 2-3 ani (pe care sigur îl voi reîntâlnii).

    Legat de ceea ce am citat din comentariul tău, poate fi la fel ca acel articol postat pe libertatea.ro despre Sfânta Cruce și studiul pe care le are acest semn peste mâncare și apă (fiziciana Angelina Malahovska a realizat acest studiu dar care sună tare „miraculos”).

    Și anume, adevăratul motiv pentru care acei specialiști (sau anumite studii) spun asemenea lucruri ar fi altul. Cum în anii 60′ specialiștii afirmau efectele benefice ale fumatului (pentru a crește cererea pe piață a țigărilor) și cum ceva mai târziu au afirmat contrariul (suficient timp în care societatea a devenit dependentă iar producția a fost asigurată mult timp și bine) Înțelegi ce vreau să spun ?

    Eu nu afirm că la 20 de ani organismul feminin nu se află în cea mai bună formă, dar la fel de bine putem auzi de la aceiași specialiști peste 5 ani că defapt la 25 de ani organismul feminin e desăvârșit pentru naștere de prunci (și asta pentru că depinde de modul în care vrei să controlezi și să ghidezi o societate prin statistici și studii peste studii. Cum Danemarca are probleme mari pe tema natalității pe care începe să o resimtă România puternic, nu m-ar mira deloc faptul dacă am auzi specialiștii din Danemarca de mâine vorbind de cât de benefică e nașterea de prunci la 20 de ani, pentru că ei se confruntă puternic exact pe această temă și interesul e de partea lor).

    Reply

  13. sdaniel
    februarie 8, 2015 @ 12:33 pm

    @Dimitrie
    E posibil sa ai dreptate. Eu am luat datele existente acum pe site-uri de specialitate. Intr-adevar, pe unele dintre ele era data si varsta de 25 de ani ca fiind una optima.
    Acum nu am mijloace/posibilitati de a verifica acuratetea acestor studii.

    Reply

  14. Stefan_Pacifist
    martie 1, 2015 @ 3:45 pm

    Priviti toti ce este in tara,nu sunt tineri,cine sa munceasca sa plateasca pensiile printilor,si bunicilor nostri?desi pare dur cred ca orice forma de contraceptie este un atentat la neamul nostru,toata europa e imbatranita,ca toti au vrut doar sa isi satisfaca propriile lor placeri trupesti,si asa neamurile se duc,vai de noi ce am ajuns.Romania are cele mai fertile pamanturi din uniunea europeana,am putea hrani 80 de milionae de oameni (declaratia unui ambasador din tarile nordice),de 4 ori numarul populatiei noastre,am avea hrana naturala,curata,nu tu pesticide sau altele,pacat ca actuala generatie de copii stau inchisi in casa in noua tehnologie telefoane mai inteligente decat ei,ipad-uri,ipod-uri, etc,si cand ii duci in padure se sperie de orice.Imi amintesc ce bucurie aduceam familiei mele cand eram mic copil,cu toti ar trebui sa dorim la fel,tare rau imi pare mie ca nu am nici frati nici surori…..de asta e asa frumos sa faci multi copii,nu are nevoie de cadouri scumpe sau nu mai stiu ce,prietenia si increderea care o poate dezvolta cu fratii lui e mai pretioasa decat orice.

    Reply

  15. Dimitrie
    martie 2, 2015 @ 1:08 am

    @Stefan_Pacifist

    Nu sunt tineri pentru că nu s-a investit in ei. Se dorește acest lucru ! Nu există un real interes pentru generația tânără ! Eu însumi sunt o victimă a acestui lucru. De exemplu, am ajuns pe croazieră să muncesc și să câștig foarte bine pe lângă ce-mi oferea România, De altfel, n-am niciun gând să muncesc în România dacă lucrurile nu se echilibrează. Nu mă sclavesc singur dacă am oportunitatea să mă desfășor pe alte meleaguri ! Împreună cu tatăl meu, care și el muncește în străinătate, reușim să ne menținem un trai decent în România noastră (mai am 2 surori, mama fiind casnică după ce firma în care lucra a dat faliment).

    Personal, n-am să sfătuiesc pe nici-o persoană de vârsta mea să se dezvolte în România dacă voi fi întrebat de acest lucru. Dacă rămâneam în România, trebuiam să ne calculăm pâinea pe lună.

    De altfel, timpurile în care mergeam cu bunicu’ la coasă s-au cam risipit. Iar tehnologia e dăunătoare pentru cei prea cruzi la minte, fără să-i înțeleagă sensul !

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *