Skip to content

8 Comentarii

  1. Horoscopul în Ortodoxie | Orto
    februarie 24, 2009 @ 11:43 am

    […] Mai multe informaţii găsiţi şi pe acest articol: Păcăleala horoscopului […]

    Reply

  2. mircea
    martie 12, 2010 @ 12:31 pm

    sadd

    Reply

  3. mircea
    martie 12, 2010 @ 12:42 pm

    FRATILOR VA ROG DIN TOATA INIMA NU MAI ASCULTATI LA HOROASCOAPE LA NICI UN FEL DE HOROSCOAPE ACSSTEA AU FOST IS SUNT ARMELELE DIAVOLULUI CA SI ALTELE >MAGIA,VRAJOTORIA,GHICITUL IN CARTI, BOBI,CAFEA,MAGIA ALBA CARE ESTE O ALTA UNEALTA A DIAVOLULUI K LUMEA ESTE INSELATA K IS MAGIA NEAGRA TOT IN ACEASI OALA MERGE.FRATILOR NU MAI PAELATI LA VRJITOARE NU VA MAI LASTI INSELATI VA FII VAI DE CAPUL VOSTRU LA JUDFECATA K NEO VA FACE DUMNEZEU FIECARUIA SI VA RASPUNDE DE FAPTELE SALE.SA NU VA MIRATI DE CE SE INATMPLA ATATEA NENOROCIRI IN LUMEA ASTA.CAUZA ESTE NOI OMENIREA DIN CAUZA CA NU A SCULTAM CUVANTUL LUI DUMNEZEU CI A DIAVOLULUI K SUNT AMGIRI DESARTE TOATE DOAR SA FACEM PACATE MULTE SI GRELE.NU MAI FACETI AVORTURI SUNT PACATE DE MOARTE.FITI CREDINCIOSI SI DUCETIVALA BISERICA NU MAI GASITI SCUZE K LUCRATI ,K NU AVETI TIMP, K NU MA BANI, K NU MA LASA SOTUL K AM SERVICI.TREZITIVA LA REALITATE SI DUCETIVA LA BISERICA SI SPOVEDITIVA SI IMPARTASITIVA K ACASTA ESTE CEAM MAI MARE TAIN ADE A VA IM PARTASI CU TRUPUL SI SANGELE DOMNULUI .CERETI IERTARE DE PACATE SI VENITI IN FIECARE DUMINICA LA BISERICA SI IN SRABATORI.SI INTOATE ZILELE DE PESTE AN K SUNT SPECIFICATE CU CRUCE ROSIE.NU VA MAI LASATI AMAGITI DE NENOROCITII DE SECTARI K SUNT PROPOVADUITORII SATANEI ADICA A LUI ANTIHRIST SI SCUIPATII IS ALUNGATI DIN VIATA SI DIN LUMEA ACEASTA .HAI SAI ALUNGAM DE LA TURM ALUI HRISTOS K VOR SA NE INTRE IN TURMA SI SA NE DESTRAME SA NE DUCA IN IAD.AMIN AMIN AMIN.

    Reply

  4. Laura-optimista
    iunie 27, 2010 @ 6:22 pm

    Mare păcăleală!!
    Practicarea astrologiei este contrară uneia dintre dogmele Bisericii noastre: adevărul despre liberul arbitru. De aceea, credinţa în horoscop(ce implică încrederea în predestinare) este o erezie.
    Acum vă propun să urmărim ceva simpatic. 🙂 Mâine elevii, care au absolvit cls. a XII-a(inclusiv eu), vor începe bac-ul. Sunt sigură că mâine horoscopul, la câteva dintre zodii(nu vor putea să spună chiar la toate) va anunţa că persoanele respective au un examen important. Dar ştiţi de ce? Este logic: pentru că astrologii,care inventează horoscopul zilnic ştiu din mass-media că mâine câteva sute de mii de elevi au un examen important. :-)) Să fiţi atenţi că aşa va fi. 🙂
    Sfântul Simeon Noul Teolog afirma că faptul de a ne încrede în prezicerile horoscopului este „lucru nebunesc şi fără de Dumnezeu”. De aceea, „Să stăm bine! Să stăm cu frică! Să luăm aminte!”.
    Dumnezeu să fie cu noi şi să ne întărească în dreapta credinţă nepervertită de erezii şi practici străine de Duhul lui Hristos, Duhul libertăţii.
    PS. Le doresc din tot sufletul mult succes tuturor elevilor care, ca şi mine, intră mâine în examene. Mult succes şi Dumnezeu să ne lumineze tuturor mintea! Şi muult curaj(că eu nu prea am aşa ceva…)!
    Hristos în mijlocul nostru!

    Reply

  5. :
    iunie 27, 2010 @ 6:41 pm

    mie mi-a placut o idee de-a unui preot: mie Dumnezeu imi spune ca m-a facut dupa chipul si infatisarea Sa (!!!) – Dumnezeiasca, ce poate fi mai frumos? doar semeni cu Dumnezeu! Iar eu sa aleg ceea ce-mi spun oamenii? ca seaman cu berbeci si boi, lei, tigri, serpi, scorpii.Ba mai mult decit: daca ti-ar zice cineva ca esti porc, te infurii, dar dac iti zic stelele ca esti soarece sau porc si tot ce vrei accepti si indata zici ca sunt animale inteligente.
    De aceea fratilor – aleg sa fiu dupa chipul lui Dumnezeu(nu de alta, dar imi place ideea, e o onoare imensa!) decit sa fiu dupa chipul caprilor si maimutelor 🙂

    Reply

  6. Guest
    martie 11, 2011 @ 6:02 pm

    Reply

  7. Laura-optimista
    martie 11, 2011 @ 6:03 pm

    Comentariul de mai sus îmi aparţine.
    Doamne ajută!
    Multă bucurie întru Domnul!

    Reply

  8. Emanuela
    martie 11, 2011 @ 7:22 pm

    @Claudiu

    Si articolul poate continua si cu alte argumente.

    Intradevar sunt de acord cu faptul ca suntem în legatură cu tot Universul, că suntem influențați de tot ce se întâmplă în univers mai mult sau mai putin, însă când deja ajungem la limitare, la a nu putea incepe ziua fără a citi horoscopul, a da bani pe zeci de reviste despre horoscop si compatibilitati, a asculta-o pe Urania in fiecare joi cum predica ca un prooroc e deja prea mult.

    Eu cred ca Universul ne vrea binele , pentru ca asa a fost creeat de Dumnezeu si mai mult cred ca daca esti in armonie cu Dumnezeu , esti in armonie cu tot Universul, deci te afli in zodia perfecta. Oricât am citi horoscopul si ne-am conforma după el, tot la Dumnezeu cerem ajutorul să trecem peste toate si tot la El cerem sa ne aducă in cale persoana portivită, deci potrivirea tot cu pronia lui Înaltă o realizează pentru ca

    "Cerurile spun slava lui Dumnezeu si facerea mainilor Lui o vesteste tăria".

    Chiar dacă acum sa recunoastem, un pic tentati de a vedea horoscopul, cu totii suntem, insa mereu ajungem la acelasi gand – e lasa ca Dumnezeu stie, are grija.
    De aceea omul ajunge in viata asta sa foloseasca decât 10% din capacitatea creerulu sau, pentru ca-și pierde concentrarea pe lucruri de nimic.

    Mă uitam acum câteva zile la o cladire înaltă din sticla, din aceea pentru birouri – si se vedeau undeva pe la etajul al- 5 -lea un grup de oameni. Toti atat de mici de la acea intaltime – majoritatea cu tigarea in mana si brusc mi-a venit in minte Doamne, cât de nesemnificativi suntem! Cui îi pasă acum pe bună dreptate ca acel om fumează, sau se culcă cu fata pe care tocmai a cunoscut-o la birou, sau spune glume, face "mișto"! Dar nu ne dăm seama cât de mici suntem si cât de mari putem deveni numai prin Dumnezeu.
    Mari cât Universul, prin puterea si indemânarea pe care Dumnezeu ne-a dat-o, prin mintea de pe umeri, voința care poate muta si muntii din loc, dragostea care depasteste limitele timpului si a spatiului .. of cât de perfectă este "zodia" in care ne aflam conectati cu Dumnezeu.

    Ce bine ar fi in fiecare zi sa ne putem concentra perfect la toate si la Dumnezeu, sa fim in contact cu tot Universul si sa-l simtim, pentru ca initial asa ne-a creeat Dumnezeu.
    La inceput omul avea aceasta capacitate de a vedea si a simti tot, insa a pierdut-o, dar a recapatat ceva fantastic dupa Invierea lui Hristos – un dar enorm dat omului, pe langa mantuire, capacitatea de a simti rezonanta Universului in care se afla. Deci nu mai poate vedea si simti tot, ci poate ceva si mai mult să simtă rezonanta Universului. Simte Universul prin capacitatile mintale pe care Dumnezeu i le-a dat – ca sa creeze computerul, satelitii, radarele, avioanele de mare viteza – acum suntem conectati la tot Universul in orice moment.
    De aceea avem marea datorie sa nu ne plafonam, ci sa constientizam ce daruri ne-a dat Dumnezeu si cum le putem folosi in scopul cel mai nobil, unii pentru altii si pentru sufletele noastre nu doar pentru trup si pentru interesele noatre meschine de zi cu zi, precum horoscopul.

    Sa ne dea Dumnezeu, smerenia, ascultarea, intelepciunea si tot ce este bine ca sa putem constientiza aceste lucruri si a le trata ca atare.

    Doamne ajuta!

    Cu drag ,
    Ema

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *