Skip to content

7 Comentarii

  1. Constantin
    decembrie 13, 2010 @ 4:52 pm

    Buna seara! Am vazut filmuletele despre "Sexul are intotdeauna un pret " si vreau sa stiu cum pot intra in posesia acestora.Vreau sa-l folosesc la scoala, sunt profesor de Religie. Multumesc anticipat!

    Reply

  2. Admin
    decembrie 13, 2010 @ 8:50 pm

    Salut Constantin, iti putem trimite filmuletele pe email prin transfer.ro.
    Da-ne un email la ortodoxia.tinerilor@yahoo.com ca sa afla adresa ta.

    Doamne ajuta!

    Reply

  3. Alexandru
    decembrie 14, 2010 @ 8:33 pm

    "-)a, chiar şi cei care şi-au mărturisit acest păcat duhovnicului şi l-au lăsat, şi ei vor suporta aceste consecinţe în viaţa de familie, până se vor despătimi."

    DE CE ACEASTA ? ? ? (pentru mine e un motiv de a crede mai putin in spovedanie si puterea ei. Vreau sa-mi spuneti adevarul. Aceasta a spus-o un parinte sau nu ?) Daca pacatul e dezlegat, intoarcerea la Dumnezeu este cu adevarat infaptuita, pacatul respectiv nu isi mai face deloc simtita prezenta atunci cum e posibil acest lucru ? (nu cred ca se refera la despatimirea doar acelui pacat. Ar fi absurd !)

    Despatimirea e un lucru mare. Mai ales in lume e un lucru cu adevarat greu.

    Cum ma voi putea bucura de spovedanie traind din plin sentimentul creat de gandul ca tot cu spovedanie si hotararea definitiva de a nu mai practica patima tot voi gusta amarul ? (chiar daca intr-o masura mai mica, nu ma incalzeste cu absolut nimic).
    Cum ?

    Reply

  4. Alexandru
    decembrie 14, 2010 @ 8:43 pm

    "Tot voi gusta amarul" pentru ca nu cred ca voi ajunge sa fiu lipsit de patimi pana la cununie. Si daca as astepta sa ma lepad de ele si dupa aceea sa ma insor cred ca as ajunge departe cu anii si nu as mai ajunge la cununie.

    Reply

  5. Saurian
    decembrie 14, 2010 @ 9:12 pm

    Alexandru, nu e de jucat cu păcatele ( şi o spune asta cineva care e cam în situaţia ta ). Problema e că noi nu prea percepem gravitatea păcatelor. Spunea păr. Arsenie Boca să nu ne căsătorim până ce nu suntem despătimiţi că altfel vom naşte copii cu înclinaţii spre păcat. Şi încă o chestie Alexandru. Problema nu e că nu eşti despătimit ci că încă nu vrei să porneşti o luptă pe viaţă şi pe moarte cu tine însuţi. Sfântul Sisoe spunea că într-o zi omul poate ajunge la desăvârşire. Tot ceea ce e important e să luptăm cu toată puterea noastră şi făcând asta ne va ajuta Hristos să biruim păcatele. Hristos are nevoie doar de o hotărâre totală din partea noastră ceea ce noi cam niciodată nu o facem. Cam asta e diferenţa dintre un mare sfânt şi un om păcătos după părerea mea.

    Reply

  6. Admin
    decembrie 15, 2010 @ 7:43 am

    Salut Alexandru,

    Eu am scris acea fraza in care spun ca si dupa spovedanie se mai vad efectele masturbarii. Cred foarte mult in puterea harului lui Dumnezeu si in vindecarea pe care ne-o da prin taina Spovedaniei si Taina Sfintei Euharistii, dar stiu ca Dumnezeu lasa sa resimitim o mica parte din efectele nocive ale masturbarii ca sa ne aducem aminte ce grea este aceasta patima, ca sa-i ferim si pe altii, ca nu cumva dupa vreme indelungata sa fim ispiti iar de diavol si sa cadem in acelasi pacat.

    Ca sa intelegi mai bine eu nu zic ca daca te duci cu sinceritate si-ti marturisesti pacatul, in viitor n-ai sa scapi de el. Ci eu zic ca in casatorie alaturi de sotia ta vei simti consecintele negative dpdv fizic ale masturbarii in relatiile voastre intime.

    Reply

  7. Alexandru
    decembrie 18, 2010 @ 2:23 pm

    Multumesc ! 🙂

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *