Skip to content

10 Comentarii

  1. Claudiu Balan
    ianuarie 31, 2013 @ 11:12 am

    Contactat de alfanews, directorul MȚR, Virgil Ștefan Nițulescu, fost secretar general în Ministerul Culturii, a încercat să explice parteneriatul – “Noi mereu am avut parteneriate cu ambasadele. Probabil la sugestia Ambasadei SUA, asociația Accept ne-a contactat și le-am pus spațiul de proiecție la dispoziție. Noi am mai avut proiecții de filme non-comerciale cu tematică diversă și nu vad de ce tematica homosexuală, permisă și de lege, nu se poate regăsi în grila noastră de programe. Vizitatorii noștri sunt diverși, de la copii la pensionari, de la șomeri la profesori, Muzeul a fost mereu un spațiu deschis pentru toate categoriile de oameni.”

    Reply

  2. Claudiu Balan
    ianuarie 31, 2013 @ 11:26 am

    „De ultima oră: Facultatile de Sociologie si de Istorie s-au retras. Directorul Nitulescu de la MTR mai ezita, desi cercetatorii de acolo sunt importiva, in spiritul in Bernea a creat acest muzeu si a marturisirii acestui spatiu – Crucea.” (Laurențiu Dumitru).

    Reply

  3. Eugen-Ionut Jercan
    ianuarie 31, 2013 @ 11:58 am

    In cursul acestei dimineti, asociatia noastra a transmis o solicitare catre MTR prin care ceream sa ni se transmita contractele/acordurile de parteneriat prin care MTR a devenit partener „Luna istoriei LGBT” si Gay-Fest 2012.
    Iata raspunsul domnului director:
    „Domnule Eugen Ionuț Jercan,
    În legătură cu solicitarea dvs, vă informez că Muzeul Național al Țăranului Român nu a încheiat nici un acord cu Asociația ACCEPT, motiv pentru care nu vă putem îndeplini cererea.
    Dr. Virgil Stefan NITULESCU
    Director general
    Muzeul National al Taranului Roman
    Soseaua Kiseleff nr. 3, sect. 1
    011341 Bucuresti, ROMANIA
    tel: +40.21.3179661
    fax: +40.21.3129875
    mobil: +40.74.4301592
    http://www.muzeultaranuluiroman.ro

    [url]http://floareadefoc.ro/2013/01/31/cercul-studentesc-floarea-de-foc-sustine-retragerea-mtr-parteneriatul-lunii-istoriei-lgbt/[/url]

    Reply

  4. Carol
    ianuarie 31, 2013 @ 2:25 pm

    Sa dea Dumnezeu ca domnul Bernea sa nu fie pangarit si sa isi bata joc de toata munca sa acei care profita astazi de munca lui.
    Sper sa inteleaga de vorba buna si sa isi dea seama ca muzeul taranului roman nu e ste un muzeu cu discurs cultural, ci o imagine vie a ortodoxiei romanesti.

    Ce discutie, ce cultura, homosexualitatea e pentru ei discurs cultural?

    Uite asa isi face loc duhul european peste noi si pe calea diplomatica si a santajului, a impunerii de compromis ne sileste sa facem ce dorim !

    Am pierdut tot,in curand nu vom mai avea tara, ne vor imparti pe regiuni si ne vor distruge de tot, asa cum prevedea aprintele Arsenie Boca, au luat toate reusursele, am ajuns iar sub jug strain, dar cultura credinta noastra nu trebuie pierduta, nu trebuie batjocorita ortodoxia, familia ortodoxa, tot ce a mai ramas.

    Pierdem avutiile, dar sa nu pierdem credinta, de am pierdut material aproape tot, sa nu ne pierdem spiritual.
    Asta spunea si Spiru Haret, ca noi ca tara stapanita, sa nu fim stapaniti cultural, iar preotii si invatatorii sa fie stalpii natiunii, sa redestepte si culturalizeze natiunea, sa ne trezeasca.

    Azi un pas, maine un pas, incet incet si pe nesimtite vor sa ne distruga definitiv,daca nu avem sange in vine ca alte popoare ortodoxe vecine care au luat atitudini. Pai sa nu imi dea lacrimile cand vad cum rusii si sarbii pun presiune pe autoritati, ies la bataie cu ei in strada si obliga autoritatile sa le interzica activitatile astor sodomiti, iar la noi fac ce vor?

    Reply

  5. Carol
    ianuarie 31, 2013 @ 2:29 pm

    Daca gasesti articolul din fmailia ortodoxa cu Horia Bernea ar fi sa il publici, a fost un articol interesant, interviu cu Costion Nicolescu despre muzeul taranului roman si activitatea lui Horia Bernea , despre viata si trairea ortodoxa a domnului Bernea.

    Domnul Bernea vedea in afirmarea noastra in Europa ceva bun, sa aratam Europei valorile noastre, nu sa se ne calce in picioare ei cu pseodvalorile care nu sunt nici ale lor,acestea nu sunt valori europene, nu tin de nici o etica.

    Imi amintesc o predica a PS Bartolomeu Anania , cand spunea ca vom intra in Europa, in structurile lor, in fine, dar Europa, nu Sodoma, strigand cu voce tare, sa destepte constiintele adormite, stiind ca acest duh e viclean, si sa fim vigilentin cu el

    Reply

  6. Laura Stifter
    ianuarie 31, 2013 @ 7:19 pm

    Te felicit, Claudiu, pentru că ai luat atitudine şi de această dată!
    Dacă aceste persoane şi-ar considera într-adevăr patima drept „normalitate”, atunci n-ar mai simţi atât de mult nevoia de a obţine aprobarea celorlalţi, cât timp nu sunt victime ale discriminării în viaţa socială.
    Este foarte uşor de intuit (şi explicabil din punct de vedere psihologic) faptul că cei care nu au siguranţa corectitudinii propriilor opinii şi opţiuni vor fi permanent preocupaţi de a obţine aprobarea şi încurajarea celorlalţi.
    De aceea, cred că aceşti semeni ai noştri bolnavi spiritual conştientizează (chiar dacă nu vor să recunoască… poate nici chiar în faţa conştiinţei lor) faptul că atitudinea lor NU este naturală, ci este nefirească şi imorală.
    Domnul nostru Iisus Hristos, Doctorul trupurilor şi al sufletelor, îi poate vindeca duhovniceşte, dar El nu constrânge, ci respectă libertatea fiecărei persoane umane de a răspunde sau nu iubirii Sale. Cred că datoria noastră este aceea de a ne ruga pentru ei şi de a promova în societate valorile autentice, creştine, astfel încât şi aceste persoane să aibă mai multe şanse de a se întoarce la Dumnezeu.
    Noi nu avem dreptul de a-i judeca (poate că unii dintre ei au fost maltrataţi grav în copilărie etc, nu putem şti…) şi suntem datori să le respectăm libertatea, pentru că suntem creştini.
    În acelaşi timp, un principiu elementar, cunoscut oricărui elev care a fost atent la lecţiile de educaţie civică de clasa a VIII-a, este acela că „libertatea mea sfârşeşte acolo unde începe libertatea celuilalt”.
    Mai exact: dacă homosexualii aleg să se raporteze în acest mod la normele morale lăsate de Dumnezeu, noi suntem datori să le respectăm opţiunile (evident, încercând să-i convingem să-şi revină duhovniceşte); în schimb, atunci când ei încearcă să-şi impună „valorile” printr-o propagandă ideologică agresivă, organizată împotriva voinţei celorlalţi membrii ai societăţii,noi avem dreptul (şi datoria) de a le atrage atenţia în mod ferm că, prin atitudinea lor nedemocratică, încalcă libertatea de conştiinţă şi religioasă a celor care nu le împărtăşesc opiniile şi modul de viaţă.
    Evident, pentru o persoană care trăieşte într-o patimă atât de gravă, eliberarea spirituală va fi un proces îndelungat şi dificil, plin de căderi şi ridicări, de îndoieli şi chiar momente de deznădejde. Totuşi, cred că esenţială ar fi, pentru o astfel de persoană, conştientizarea propriei maladii spirituale şi hotărârea întoarcerii (convertirii) la Hristos, Singurul Care ne poate elibera din robia păcatului şi a morţii.
    Toţi suntem slăbiţi de patimi, gânduri de îndoială şi multe alte slăbiciuni duhovniceşti, dar din clipa în care am hotărât să ne întoarcem, să începem lupta cu tot ceea ce am acumulat negativ în noi, exact din acel moment, Îi aparţinem lui Hristos, facem parte dintre ucenicii Săi (aşa cum erau numiţi prmii creştini), indiferent de căderile şi dificultăţile care, în mod inevitabil, se vor ivi în pelerinajul către Împărăţie, în procesul de „conversio continua”, de căutare a adevăratei libertăţi. Să ne gândim, în acest sens, la exemplul minunat al Sfintei Maria Egipteanca.
    Esenţial este, pentru cei dependenţi de patimi, să nu se mintă pe ei înşişi cu ideea că ar trăi într-o stare firească, ci să dorească din toată fiinţa lor întoarcerea acasă (asemenea fiului risipitor), „să-şi vină în sine” şi, luând „armele duhovniceşti”, să pornească la drum, cu încredere în Hristos Dumnezeu!

    Reply

  7. Dan Tudorache
    februarie 1, 2013 @ 9:28 am

    Meritul acestei inițiative este a domnului Iulian Capsali.
    Cât privește pe domnul director al Muzeului am găsit un articol mai vechi pe care îl citesem la vremea aceea și abia acum am descoperit că are mare legătură cu ceea ce se întâmplă acum. Este vorba despre o scrisoare alcătuită de directorul adjunct de la acea vreme (iunie 2011) prin care directorului general Virgil Ștefan Nițulescu i se cerea demisia de onoare pentru faptul de a fi venit în stare de ebrietate la servici(adică beat).
    [url]http://c-tarziu.blogspot.ro/2011/06/directorului-mtr-ii-este-ceruta-demisia.html[/url]
    Pe scurt, acel incident nu a fost deloc un accident, ci rezultatul unei vieți dezordonate, rupte de Dumnezeu, care iată că acum se răsfrânge în mod grav asupra unei întregi instituții și asupra unei întregi comunități. Ce mari răspunderi poartă conducătorii noștri înaintea lui Dumnezeu, după efectele pe care le geneerază în societate!

    Reply

  8. Laura Stifter
    februarie 1, 2013 @ 4:30 pm

    Dan,
    Este şi meritul vostru, al Asociaţiei O T, pentru că aţi susţinut această iniţiativă. 🙂

    Doamne ajută!

    Reply

  9. Dan Tudorache
    februarie 21, 2013 @ 8:43 am

    Reply

  10. LoredanaPopovici
    februarie 21, 2013 @ 10:06 am

    asa da! ma bucur ca inca mai existe voci capabile sa strige „asa nu!” atunci cand se incearca sa se treaca cu buldozerul peste valorile neamului nostru.Cinste lor!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *