“Aceasta este porunca Mea: sa va iubiti unul pe altul, precum v-am iubit Eu.”
Ascultă Radio Ortodoxia Tinerilor
Seara de rugăciune
Miercuri seara, ora 22:30 »
Fericiticeiprigoniti.net
Cinstește-ți eroii și martirii neamului

Tabără

Campanii de educație creștin-ortodoxă

Euharistia continuaDin comorile Sfintei ScripturiCasatoreste-te de tanar Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu        Theologica  Exista distractie si fara alcool

Alexandru: "Mă mai gândesc uneori să păcătuiesc crezând că așa mă voi simți mai cu chef de viață"

Pentru că mă simt mai întărit când citesc mărturiile altor persoane și cred că e bine să fie o colecție de mărturii cât mai mare, vă scriu povestea mea pe această latură a vieții. Am 22 de ani și am descoperit mai târziu ce înseamnă fecioria așa încât am făcut păcate împotriva curăției. Ce înseamnă un păcat? Un păcat e o încălcare a unei porunci a lui Dumnezeu, iar un preot mi-a spus că cele 10 porunci pot fi numite cele 10 iubiri. Așadar, prin cele 10 porunci, Dumnezeu nu ne interzice ceva dintr-un interes al Său, un interes egoist, dar ne spune ce să facem și ce să nu facem ca să fim fericiți. Și așa este.

De pe la 18 ani am înțeles mai bine cum este viața, deși ai mei m-au dus la biserică de mic, aproape duminică de duminică, chiar și când era cruce roșie în calendar, în timpul săptămânii. Astăzi știu ce trebuie să fac, dar uneori e greu și am ispite mari. Totuși același preot mi-a spus că decât să suferim făcând răul, mai bine să suferim făcând binele. Mă mai gândesc uneori să păcătuiesc crezând că așa mă voi simți mai cu chef de viață, sau chef de studii, căci uneori am o dispoziție mai proastă. Dar nu e adevărat, o știu din experiență și observ că multora le vine greu să studieze (atât celor care păstrează, cât și celor care nu păstrează curăția), așa că decât să suferim făcând răul mai bine să suferim făcând binele.

Problema cu libertatea: Când am făcut un păcat de necurăție, m-am simțit apăsat și nu mai puteam să fac ceea ce doresc, gândurile care îmi veneau mă deranjau și eram neîncrezător. Pe de altă parte, după ce am spovedit păcatele de necurăție m-am simțit și mă simt liber, îmi controlez mai bine voința (mai am probleme cu lenea), discut cu cei din jurul meu cu încredere, pot să râd. Nu vreau să mai pierd niciodată libertatea adevărată. Și cu toate astea mai am apăsări. Suferim, dar Iov a suferit și mai mult, drept fiind, iar Iisus a suferit pentru noi fiind fără de păcat.

Acum îmi doresc să respect fecioria care pentru mine este libertate și o condiție a fericirii. Așteptăm ajutor de la Dumnezeu.

(Alexandru)

Pentru a lăsa un comentariu trebuie să te înregistrezi.
Fă-ţi un Cont nou dacă e prima oară când vrei să laşi un comentariu.
Dacă ai deja un cont click aici pentru a intra pe pagina de log in.

Înregistrare (login)

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Arhiva articolelor

Linkuri

 Portalul Doxologia 

Sanatate si Viata - Pentru un Stil de Viata Sanatos si o Viata Fericita - SanatateSiViata.ro

Ediția a 3-a a cărții "Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie."