“Aceasta este porunca Mea: sa va iubiti unul pe altul, precum v-am iubit Eu.”
Ascultă Radio Ortodoxia Tinerilor
Seara de rugăciune
Miercuri seara, ora 22:30 »
Fericiticeiprigoniti.net
Cinstește-ți eroii și martirii neamului

Campanii de educație creștin-ortodoxă

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorieCasatoreste-te de tanarEuharistia continuaDin comorile Sfintei Scripturi  Tu de ce crezi in Dumnezeu        Theologica  Exista distractie si fara alcool

Rugăciunea metaniei. Noi suntem generația cu metania în mână

Hristos a înviat!

Dragilor, cu ajutorul lui Dumnezeu pornim pe site-ul nostru o nouă serie de articole dedicate Rugăciunii lui Iisus și metaniei. Ideea ne-a venit de la o mică broșură tipărită de Parohia Ortodoxă Română de la Luton (lângă Londra) prin osârdia dragului nostru părinte, Ioan Nazarcu. Titlu acestei cărticele este: „Rugăciunea metanieiși apare cu binecuvântarea Î.P.S: Iosif, Mitropolitul român al Europei Occidentale și Meridionale.

Idee cărții este să explice ce este o metanie, acea brățară, acel șirag, din șnur împletit pe care o purtăm noi creștinii la mână, și cum se folosește. În popor se crede că purtarea ei aduce noroc sau îl ferește pe om de necazuri și atrage după sine binecuvântarea lui Dumnezeu.

De fapt metania este un „instrument” pentru rugăciune, mai ales pentru rostirea Rugăciunii lui Iisus: „Doamne Iisus Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluește-mă pe mine păcătosul.

Mai jos veți găsi în detaliu explicate istoria apariției metaniei, apoi care este legătura dintre metanie și rugăciunea lui Iisus, apoi veți putea citi despre roadele rugăciunii pentru noi înșine și pentru aproapele nostru și sfaturi ale sfinților părinți în legătură cu folosirea metaniei.

Această serie de articole este un îndemn pentru ca fiecare să purtăm la noi o metanie la mână sau în buzunar, oriunde am merge și orice am face și să ne învățăm a ne ruga scurt și cu atenție către Dumnezeu: „Doamne Iisus Hristoase, miluește-mă!În timp, Dumnezeu ne va dărui multă bucurie și pace în suflet văzând râvna noastră.

M-aș bucura dacă ne-ați trimite și mărturiile voastre în legătură cu întâmplări din viața voastră legate de folosirea metaniei și de rugăciunea lui Iisus. Adresa noastră este contact@ortodoxiatinerilor.ro. Mărturiile voastre vor fi publicate în cadrul acestei serii de articole.

Nu este o modalitate de ne lăuda cu propriile noastre experiențe duhovnicești ci un fel de a-i încuraja pe toți tinerii să se roage cât mai des, folosind metania.

Să vă fie de folos! Iată articolele:

Noi suntem generația cu metania în mână!

Pentru cei dintre voi care sunteți administratori de bloguri/site-uri și vreți să afișați bannerele campaniei "Rugăciunea metaniei", folosiți codurile html de mai jos:

1. Banner mare pe orizontala (542 x 200px)

Codul html pentru acest banner este:

<a href="http://ortodoxiatinerilor.ro/rugaciunea-metaniei/20290-rugaciunea-metaniei-campanie" target="_blank"><img src="http://ortodoxiatinerilor.ro/images/campanii/rugaciunea-metaniei/Rugaciunea-metaniei--banner-stanga-limitat.jpg" border="0" alt="Rugaciunea metaniei" title="Rugaciunea metaniei"/></a>

2. Banner mare pe verticală (234px x 384px)

Codul html pentru acest banner este:

<a href="http://ortodoxiatinerilor.ro/rugaciunea-metaniei/20290-rugaciunea-metaniei-campanie" target="_blank"><img src="http://ortodoxiatinerilor.ro/images/campanii/Rugaciunile-metaniei-banner-lung.jpg" border="0" alt="Rugaciunea metaniei" title="Rugaciunea metaniei"/></a>

3. Banner patrat mic (187px x 152px)

<a href="http://ortodoxiatinerilor.ro/rugaciunea-metaniei/20290-rugaciunea-metaniei-campanie" target="_blank"><img src="http://ortodoxiatinerilor.ro/images/campanii/Rugaciunea-metaniei-patrat.jpg" border="0" alt="Rugaciunea metaniei" title="Rugaciunea metaniei"/></a>

 

Claudiu Balan
președinte
Asociația Ortodoxia Tinerilor

Pentru a lăsa un comentariu trebuie să te înregistrezi.
Fă-ţi un Cont nou dacă e prima oară când vrei să laşi un comentariu.
Dacă ai deja un cont click aici pentru a intra pe pagina de log in.

Înregistrare (login)

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Arhiva articolelor

Linkuri

 Portalul Doxologia 

Sanatate si Viata - Pentru un Stil de Viata Sanatos si o Viata Fericita - SanatateSiViata.ro

Ediția a 3-a a cărții "Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie."