Skip to content

24 Comentarii

  1. Albinuta
    iulie 22, 2011 @ 4:17 am

    Domne ajuta ,multumesc mult de tot ca mi s-a dat ocazia sa vorbesc despre efectele alcoolului atunci cand este consumat in ecxes ,am ramas foarte surprinsa cand am realizat ca cea ce am scris a devenit articol ,chiar daca am reusit sa scriu cateva cuvinte i-mi dau seama ca lipsesc multe altele despre care as fi dorit sa vorbesc insa timpul cam limitat si emotiile cred ca si-au spus cuvantul .
    Ca o completare la cele scrise as mai dori sa adaug ca pe parcursul timpului de un mare ajutor au fost prietenii care mereu m-au ajutat ,sustinut,s-au rugat pentru noi .Este destul de greu sa treci prin toate acestea insa fara ajutor din partea lui Dumnezeu si a prietenilor cred ca este imposibil
    Nu as putea sa inchei fara a aduce un cuvant de multumire si persoanelor de aici de pe Ortodoxia Tinerilor ,unde mereu am gasit cuvinte menite sa incurajeze ,datatoare denadejde si unde stiu ca gasesc mereu ceva folositor .Multumesc mult pentru tot ceea ce gasesc aici

    Reply

  2. SB
    iulie 22, 2011 @ 6:51 am

    „Acum pot să spun că nu mai doresc divorțul, că vreau să învăț să-mi iubesc soțul așa cum este.” Cat curaj!!! Te felicit, Albinuta si sa te ajute bunul Dumnezeu sa fii mereu plina de optimism iar rugaciunile sa ti se implineasca!

    Reply

  3. Albinuta
    iulie 25, 2011 @ 4:34 am

    Doamne ajuta ,multumesc SB pentru cuvintele frumoase ,rugaciune si toate gandurile de bine ,i-ti doresc si eu ca tot ceea ce-ti este e folos sa primesti de la Domnul .Nu pot sa inchei fara a aduce o mica lamurire ,nu numesc curaj in a invata sa-mi iubesc sotul mie mi se pare in primul rand o datorie deoarece sotii trebuie sa se iubeasca in orice imprejurari „La bine si la rau ,la bogatie si saracie ….(iertare nu i-mi aduc aminte restul „.Personal cred ca mai am destul de mult pana atunci cand voi stii sa-iubesc in orice conditii si stii cum spune Sf Apostol Pavel atat de frumos despre dragoste: „Dragostea indelung rabda …..dragostea nu cade NICIODATA”iertare ca nu scriu tot capitolul insa este unul din capitolele dragi mie pe care il citesc oride cate ori este nevoie (doar doar voi invata cu ajutorul Domnului si eu acea dragoste )

    Reply

  4. Albinuta
    februarie 23, 2012 @ 9:33 am

    Doamne ajuta,azi am recitit cateva articole printre care si acesta …..Daca a fost o vreme cand nu doream nici macar sa mai citesc despre acestea se pare ca acum TREBUIE sa ” recapitulez” tot si sa gasesc solutii si putere de a merge mai departe cum nu prea am nici una dintre ele ramane doar nadejdea ca voi primi ajutor de la Dumnezeu

    Reply

  5. Ana
    februarie 23, 2012 @ 10:54 am

    Dependenta de alcool este una dintre problemele cele mai grave cu care se confrunta tara noastra. Am ascultat odata la parintele Ioanichie Balan o explicatie pentru bautura si carciumile din Romania si Rusia, si am inteles ca de fapt totul a fost pus la cale, bine organizat de aceeasi oameni care ne-au adus si comnunismul. Deci e politica si nu ne bagam in ea, insa e bine sa stim de ce avem noi in tara asa multi dependenti de alcool.

    M-am confruntat in propria familie cu un om drag dependent de alcool si tot cautand rezolvare impotriva dependentei lui am gasit un sfant la care ne putem ruga pentru ajutor [url]http://www.calendar-ortodox.ro/luna/decembrie/decembrie19.htm[/url]

    E vorba de sfantul Bonifaciu, care a fost in viata lui un betiv dar care prin jertfa lui din ultima zi a vietii sale, ajunge sfant. Asta ne arata si noua de fapt ca oamenii din viata noastra care sunt dependenti au un suflet mare. Alcoolul insa ii distruge.

    Stiu ca ani de zile am cautat rezolvari, am fost pe la manastiri, preoti, am cerut sfat etc, insa lucrurile nu s.au ameliorat. Problema insa nu era la dependent ci la noi, ceilalti din jurul lui care suntem contienti de problema lui. Cand ne-am apucat sa ne rugam si sa facem canon pentru el, lucrurile au luat o intorsatura extraordinara la care nici unul dintre noi nu ne asteptam. Omul respectiv s-a oprit din bautura si a dorit sa se spovedeasca.

    Albinuta, daca e sa vorbim pe fata e vorba de o lupta cu diavolul. Cel in cauza nu are cum sa lupte caci el e dedat cu totul patimii, insa noi care suntem inca normali care vedem cum se schimba de la o zi la alta, putem sa-l ajutam postind si rugandu-ne pentru el.

    Ce-am scris mai sus arata a sfat, insa cand aud de alcoolism stiu durerea care exista intr-o casa si stiu ca nici un sfat nu ajuta efectiv, caci cei in cauza sunt atat de indurerati incat nu mai vad iesire din situatie.

    Dumnezeu sa ne lumineze

    Reply

  6. Ana
    februarie 23, 2012 @ 11:10 am

    Marturia unei sotii despre sotul alcoolic:

    [quote]Alcoolicul nu se vindecă de alcoolism astfel încât să devină un băutor normal, niciodată. Singura soluţie: abstinenţa totală şi recuperarea. Aceste informaţii mi-au lipsit şi încă sunt multe soţii şi mame care nu ştiu nimic despre alcoolism ca boală.[/quote]

    [quote]Am învăţat că nu pot schimba pe nimeni. Dar pot schimba felul în care-i las pe ceilalţi să mă afecteze. Mă bucur că există Al-Anon. Este o a doua oază. De SPERANŢĂ. Aici mă vindec de suferinţă. Aici învăţ să nu mă scufund în autocompătimire, să privesc viaţa cu detaşare ca Dumnezeu să poată lucra în ea, să le acord celorlalţi libertatea de a greşi şi să conştientizez că schimbarea a început să se producă exact în momentul în care am acceptat totul aşa cum este.[/quote]

    [quote]mi iubesc tatăl, soţul şi fii. Iubesc viaţa şi nu-mi doresc nimic din ce nu am. Am găsit multă bogăţie în simplitatea ei. Cu cât îţi simplifici propriul stil de viaţă cu atât eşti mai bogat în a dărui. Nu sunt foarte sigură pe mine nici acum, dar sunt sigură pe Dumnezeu căci El nu risipeşte nimic.[/quote]

    mai mult aici [url]http://www.aacluj.home.ro/[/url]

    Observ ca nu se deschide direct pagina la marturii, asa ca e mai bine de cautat cu „Pământul este plin de oaze – (mărturia unei soţii de alcoolic) „.

    Doamne ajuta

    Reply

  7. Albinuta
    februarie 23, 2012 @ 11:58 am

    Ana la noi in oras nu este AA si chiar daca ar fii nu cred ca deocamdata sotul meu ar fii de acord sa mearga acolo ,apoi pentru mine ceea ce am scris (neavand AA )am dorit sa fie ceva care sa ma ajute sa-l intelg sa reusesc sa-l privesc „cu alti ochi”si cine stie candva sa pot sa spun ca „i-mi iubesc sotul asa cum este „.dupa scrierea articolului a fost o perioada in care intr-un fel i-mi parea rau de cele scrise ,nu doream sa mai vorbesc cu nimeni (nici sa scriu )despre toate acestea deoarece simtea multa suferinta ,durere neputinta e ca si cum as fi deschis o rana si incercand sa o curat sa o pansez suferinta era evidenta insa stiam ca este necesara curatirea si pansarea ei asfel nu numai ca nu s-ar fii vindecat insa riscam sa se extinda si cum rana era destul de mare …..
    Acum chiar daca STIU ca boala nu se vindeca ,ca trebuie sa ma obisnuiesc este evident ca sunt si zile in care nu am putere sa-l inteleg ,sa-l IUBESC asa cum este pe sotul meu ,i-mi este frica ,nu mai pot sa suport unele probleme pe care in alte zile cu ajutorul lui Dumnezeu le suport destul de bine ,iar zilele acestea clar nu am avut putere prea mare de a-l intelege .Iertare daca prin cele scrise v-am suparat (nu aceasta a fost intentia )incerc pe cat se poate sa aduc bucurie celor din jurul meu insa nu totdeauna reusesc .
    Multumesc Ana pentru cuvintele scrise de asemenea pentru marturia acelei persoane ,deocamdata nu prea am putere sa citesc foarte multe marturii ,insa incerc sa ma rog (atat cat pot )

    Reply

  8. Albinuta
    februarie 23, 2012 @ 12:24 pm

    Apoi sotul meu are si el perioade cand nu consuma foarte mult alcool ,a fost o perioada cand mergea la Biserica duminica se mai spovedeste cateodata (de obicei in postul pastelui)insa are si foarte multe perioade cand nu reusim sa ne intelegem,cand orice as incerca „nu functioneaza „.Sunt constienta ca este nevoie in primul rand de multa rabdare ,apoi de rugaciune ,de credinta si ceva foarte important DE MULTA CHIAR FOARTE MULTA IUBIRE .Sunt constienta ca sotul meu nu se va schimba tot ceas dori sa schimb ar fii gandirea mea,sa incerc sa-l accept asa cum este in fiacare zii
    Intradevar este foarte bine de stiut insa mai este nevoie si de a aplica toate acestea in viata de zi cu zii iar aici cu siguranta nu reusesc sa fac fata cum ar trebui.

    Reply

  9. Boitos
    februarie 23, 2012 @ 12:54 pm

    Albinuta, in prima faza m-am gandit ce sa fac: sa scriu sau nu.
    Mie imi pare rau ca trebuie sa treci si tu prin asa ceva dupa ce a trecut si mama ta prin asa ceva.Dupa cum ai povestit asa am inteles.
    Dar poate ca relatia dintre tine si sotul tau e una ,dar copii tai: ei sunt obligati sa treaca prin asa ceva?Sa isi vada tatal baut si poate ca se mai cearta si cu tine.
    Eu nu cred ca daca divortezi este pacat, si aplic aci principiul conform caruia: daca ochiul tau este rau scoate-l si arunca-l ca sa nu se strice tot corpul.
    Eu asa vad : cei 2 soti sunt un corp, se ajuta si se completeaza unul pe altul.
    Daca unul nu trage la caruta ci pune bete in roata atunci .. ce faci cu el? Te pui singur la caruta si tragi, ca nu ai ce face.
    Si eu am intalnit persoane care s-au lasat de bautura si s-au facut oameni de casa, dar am intalnit multi care au mers din rau in mai rau.
    Si prin bautura se fac tot felul de lucruri: furturi, batai, scadaluri…

    Reply

  10. Boitos
    februarie 23, 2012 @ 12:54 pm

    Dupa o vreme, si cu cat inainteaza in varsta acea persoana, devine mai rea: bea tot mai mult si bea orice.
    Aici te rog sa ai mare grija, daca mergi cu sotul tau la petreceri, sa nu cumva sa cazi in aceasta ispita.Am vazut cazuri in care sotia a baut alaturi de sot numai sa ii faca pe plac, sa nu mai aiba scandaluri acasa, sa il faca fericit.
    Si, Doamne ajuta-ti sa poti duce mai departe , cat poti, iar cand viata ta este in pericol, sufletul tau la fel, si mai ales al copiilor tai, pune jos totul.Ia totul de la capat, caci este mai importanta linistea cu un colt de paine, decat bogatia in scandaluri.Sa nu iti fie frica de nimeni si de nimic, nici daca ai incepe sa te descurci singura. Si crede-ma copii tai vad foarte multe si stiu multe.Sunt mai maturizati decat alti copii si vor fi alaturi de tine.
    Si Doamne ajuta sa poti cred ca il poti schimba prin iubire, … ca eu nu cred.
    Nu ti-am scris ca sa te supar, nici sa te dezamgesc, ci ca sa te incurajez ca exista viata curata si cu Dumnezeu , chiar si dupa divort.

    Reply

  11. Albinuta
    februarie 23, 2012 @ 1:04 pm

    Mi-ar placea sa existe o mai buna comunicare intre noi,sa reusim sa ne punem de acord in problemele care apar (educarea copiilor ,imbunatatirea relatiei dintre soti,sprijinirea partenerului si multe altele )insa de cele mai multe ori nu pot conta pe el ,desii i-mi doresc toate acestea nu stiu cum sa-l determin sa inteleaga cat de mare nevoie este intr-o familie de ambii soti ,cat de mult se simte lipsa tatalui(pentru copii),sotului(pentru mine ).Oricat de buna ar fii mama ea nu reuseste sa completeze lipsa tatalui iar atunci cand tatal este prezent insa nu te poti baza pe ajutorul lui este mult mai greu ,incerc pe cat pot sa le vorbesc copiilor de bine despre el insa nu reusesc sa ii fac sa-l inteleaga ,de multe ori trebuie sa-i oblig intr-un fel sa mearga sa ii ceara si lui parerea nu au rabdare cu el .Sunt multe chiar foarte multe despre care s-ar putea discuta ,care as dori sa le imbunatatesc in familia noastra .Iertare inca o data ca am scris cam mult azi ,ca poate am reusit sa plictisesc

    Reply

  12. Albinuta
    februarie 23, 2012 @ 1:10 pm

    Simona te-ai gandit vreodata ce s-ar intampla daca aceste persoane sunt lasate singure ?Nu eu NU DORESC SA DIVORTEZ ,nu mai am timp azi insa daca se va ivii timp maine daca nu promit ca saptamana viitoare o sa vorbasc mai pe larg despre aceasta

    Reply

  13. Boitos
    februarie 23, 2012 @ 1:19 pm

    Bineteles ca este nevoie de ambii soti in familie, dar copii vad mai bine, tu este implicata intr-un fel , ei sunt in altul.Nu ii poti schimba in sufletul lor parerea despre tatal lor. Ei simt exact ce vad.Nu ii poti obliga sa mearga sa ii ceara parerea daca ei se duc numai ca le zici tu , si atunci ce faci: crezi ca el va deveni mai constiincios? Nu.Copii vor ajunge sa il urasca si pe tine ca ii obligi dar si pe el ca nu se implica.
    Daca e asa, ai curajul si asuma-ti rolul de tata si de mama, copii te vor aprecia peste ani.
    Si ,draga mea eu nu inteleg ce sa imbunatatesti in familia ta: din cate imi spui ai facut ce se putea face, daca el nu face nimic nu il poti schimba.Ai curaj mergi mai departe cat poti duce casnicia duci, cat nu nu.
    Copii sunt mai importanti.Ai discutat cu ei de situatia asta in care sunteti voi doi ca parinti si ca soti?Ei ce cred?Cum vad ei iesirea din asta , asa prin mintea lor de copii, s-ar putea sa iti de-a un raspuns de care sa te uimesti de maturitatea lor.
    Cred ca tu numai pe copii ii mai ai , asa ca vorbeste cu ei deschis , sa nu va auda nimeni.

    Reply

  14. Boitos
    februarie 23, 2012 @ 1:21 pm

    Azi nu, dar nici maine. Sapt viitoare poate nici atat, ca mi se inghesuie programul.
    Oricum ii doresc numai bine, si vreau sa va aud ca sunteti cu toti bine.
    Te pup.

    Reply

  15. Ana
    februarie 23, 2012 @ 1:22 pm

    @Simona, Albinuta a spus ca-si iubeste sotul si asta este un atu puternic pentru
    rezolvarea problemelor in casnicie. In acelasi timp divortul nu este o solutie, decat in cazul in care violentele sunt atat de mari incat sunt influente nefaste asupra copiilor.

    Trebuie multa finete si dragoste in abordarea acestui subiect. Sfaturi putem da, insa nu stim niciodata cu ce probleme se confrunta familia respectiva.

    Am o prietena care a divortat in urma cu 2 ani de sotul alccolic. Din punct de vedere financiar ea se descurca si desigur ca asta a fost si motivul ptr care s-a putut gandi la divort. Din nefericire dupa divort sotul a cazut jos de tot, a ramas fara servici si nu-i mai pasa de nimic de ce se intampla in jurul lui. Copiii au intrat in anturajuri rele si mama copiilor a intrat in depresii mari. Divortul aduce in unele cazuri mult mai multe probleme, deci nu este divortul o scapare de probleme.

    Reply

  16. Boitos
    februarie 23, 2012 @ 1:37 pm

    Atunci , hai sa punem ca fiecare caz in care exista un sot alcoolic este un caz aparte.Fiecare famile stie ce e in sanul ei, in casa ei.
    Nu de alta, dar si eu cunosc n- persoane care au divortat pt. batai, scandaluri venite prin betie, si copii sunt bine, normali, sotul ramas e normal, merge la biserica,
    Un model de familie crestin.

    Reply

  17. Ana
    februarie 23, 2012 @ 8:12 pm

    @Simona, dupa un divort nu mai este nimeni sanatos. Oamenii se prefac ca-s bine, insa exista o durere care persista pana la sfarsitul vietii. Probabil tine de Taina Cununiei.

    Reply

  18. Sandu
    februarie 24, 2012 @ 11:51 am

    Doamne ajută ! Mătușa mea a avut o așa problemă doar că soțul nu o bătea ,nu muncea dar bani de băut avea ,e o poveste lungă cu un final tragic! La părăsit și el nu a rezistat și și-a luat viața … Deci pot să spun că divorțul nu e o soluție ,în astfel de cazuri nici biserica nu e de acord afară de adulter . Apreciez decizia ta Albinuta ,Domnul să te binecuvânteze și să te ajute în toate ! Slăvit să fie Iisus!

    Reply

  19. Albinuta
    februarie 24, 2012 @ 12:37 pm

    Doamne ajuta intrase-m cu gandul sa raspund Simonei asa cum promisesem ieri insa se pare ca a facut-o foarte bine Sandu (aveam in gand cu totul alte argumente insa toate palesc in comparatie cu ce a spus Sandu),multumesc .Chiar nu m-am gandit ca se va putea ajunge asa departe (a incerca sa i-ti iei viata )este o lectia foarte buna pe viitor (pentru mine )Multumesc pentru tot Sandu si Dumnezeu sa-ti ajute si sa te calauzeasca mereu

    Reply

  20. Albinuta
    februarie 24, 2012 @ 1:01 pm

    Am o mica curiozitate Sandu : am observat ca termini sau incepi cu „Slavit sa fie Iisus ” ,aceste cuvinte sunt un fel de a saluta in partea unde esti tu sau este doar o obisnuita de a ta .Indiferent ce inseamna pentru tine m-am bucurat foarte mult sa citesc aceste cuvinte .Unde m-am nascut eu salutul este „Laudam pe Iisus „si se raspunde „In veci Amin”Mare bucurie mi-ai facut azi inca o data MULTUMESC

    Reply

  21. Sandu
    februarie 25, 2012 @ 5:02 pm

    Cu drag ,Albinuta ! În general, salutul creștin este Doamne ajută, dar se spune și așa ,oricum slăvit sau lăudat e cam la fel și nu trebuie doar să o spunem ci și să o facem! Eu sunt din jud. Mureș, și mă bucur mult că am găsit acest site și de oamenii minunați care sunt aici! Așa să ști Albinuta că orice se întâmplă ,se face numai cu voia Domnului și dacă ÎL iubim trebuie să primim cu drag, pe lângă cele bune și necazurile căci prin multă nevoință se câștigă ÎMPĂRĂȚIA LUI DUMNEZEU . Domnul să ne ajute ,căci fără ajutorul Lui nu putem face nimic !

    Reply

  22. Albinuta
    iulie 18, 2012 @ 5:26 am

    Doamne ajuta ,iertare ca va cer ajutorul din nou ,in urma cu ceva timp citisem undeva pe un blog (nu mai retin numele ceva cu iubire)despre o doamna Sara care a invatat foarte bine cum sa se poarte cu persoanele care consuma alcool .Deoarece la vreme respectiva nu reuseam sa citesc prea multe articole de acest gen nu am notat numele blogului (nu stiu sigur daca am facut sau nu o recomandare si aici),de aceea daca este cineva care stie despre ce blog este vorba v-as multumii foarte mult.
    Initial am dorit sa pun aceasta intrebare la articolul unde sunt recomandate mai multe blogiuri scrise de femei si mame ortodoxe insa nu mai stiu exact cum se numeste articolul si nu am gasit altul potrivit (daca se poate muta acolo cred ca e mult mai bine )
    Inca o data iertare pentru indrazneala

    Reply

  23. Administrator
    iulie 18, 2012 @ 7:01 am

    Doamne ajută, Albinuța!

    Nu găsesc la comentarii acea persoană de care zici.
    Dar am găsit două site-uri cu acest subiect:

    http://www.alcoolulnutefacemare.ro
    http://aliatong.ro/

    Reply

  24. Albinuta
    iulie 18, 2012 @ 7:44 am

    Multumesc foarte mult admin,intre timp am gasit ceea ce cautam:Blogul se numeste :Iubirea provoaca dependenta

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *