Skip to content

12 Comentarii

  1. MONICA
    martie 13, 2009 @ 8:44 pm

    Eu nu-mi dau seama daca suferim mania lui Dumnezeu sau consecinta propriilor pacate.

    Reply

  2. MONICA
    martie 13, 2009 @ 8:45 pm

    In general vorbind.

    Reply

  3. admin
    martie 13, 2009 @ 9:40 pm

    E clar ca noi suferim consecinta propriilor pacate.

    Reply

  4. MONICA
    martie 13, 2009 @ 9:53 pm

    Cred ca uneori pedeapsa lui Dumnezeu vine ca si consecinta a pacatelor noastre-ma gandesc numai de cate ori Dumnezeu a pedepsit pe fiii lui Israel ptr nerespectarea poruncilor Sale si inchinarea la idoli.De multe ori se foloseste in Vechiul Testament expresia ”Domnul I-a lovit„ sau ”Domnul i-a dat in mainile vrajmasilor ”

    Reply

  5. MONICA
    aprilie 28, 2009 @ 3:57 pm

    NU L-AS PORTRETIZA PE DUMNEZEU CA FIIND NUMAI IUBIRE,EL ESTE SI DREPTATE TOTODATA SI NE CORECTEAZA CAND NE ABATEM.
    POATE NE CORECTEZA DIN IUBIRE ,POATE DIN DREPTATE SAU DIN AMBELE .NU AVEM DE UNDE STII CU EXACTITATE .
    IN APOCALIPSA SE SPUNE CA NE VA RASPLATI DUPA FAPTELE NOASTRE .PTR CEI RAI E MENTIONAT IADUL,IEZERUL DE FOC.MA INDOIESC CA DUMNEZEU STA ASA CA O FLOARE CAND NOI INTINDEM COARDA.CRED CA ARE RABDARE CU NOI SI NE ASTEAPTA SA NE INTOARCEM LA EL.DUMNEZEU E IUBITOR ,INSA NU TREBUIE SA ABUZAM.
    UNII ISI IMAGINEAZA CA POT SA FACA CE VOR CA DUMNEZEU E IUBITOR SI II IARTA ,IAR ASTFEL CAD IN PACAT.(AICI NU MA REFER LA VOI ,CA SUNTETI CU CAPUL PE UMERI.)

    2 EXEMPLE DE VERSETE CARE MA PUN PE GANDURI SUNT:

    „Cînd iudeii făcuseră viţelul de aur şi cînd se închinaseră lui, Dumnezeu numai atunci şi-a potolit mînia, cînd fiecare a ucis pe semenul său (Ieşirea 32, 27). „

    „ Vi se pare că am venit să dau pace pe pământ? Vă spun că nu, ci dezbinare.
    Căci de acum înainte cinci dintr-o casă vor fi dezbinaţi: trei împotriva a doi şi doi împotriva a trei. Dezbinaţi vor fi: tatăl împotriva fiului şi fiul împotriva tatălui, mama împotriva fiicei şi fiica împotriva mamei, soacra împotriva nurorii sale şi nora împotriva soacrei. „(LUCA)

    CUM RAMANE CU SODOMA SI GOMORA MISTUITE DE FOC ,PUCIOASA SAU CU PEDEPSELE EGIPTENILOR , A FIILOR LUI AARON CARE AU MURIT TOT MISTUITI DE FOC DIN CAUZA CA AU ADUS IN TABARA FOC STRAIN.PEDEPSELE DIN MANIA LUI DUMNEZEU APAR FOARTE DES IN VECHIUL TESTAMENT SI MULT MAI PUTIN IN NOUL TESTAMENT,
    DESI HRISTOS SPUNE CA NU A VENIT SA STRICE LEGEA CI S-O IMPLINEASCA.
    MARTURISESC CA UNEORI NU PREA MAI STIU CE SA INTELEG.

    Reply

  6. Claudiu
    aprilie 28, 2009 @ 4:15 pm

    Da Monica, in Vechiul Testament Dumnezeu vorbea altfel cu oamenii pentru ca erau cu totul alte vremuri. Astazi noi vorbim de drepturile omului si de agresiuni verbale dar acum 3000 de ani oamenii erau omorati cu pietre daca greseau, primeau ca pedepse bice pe spinare, violenta fizica era un lucru foarte normal. In legea veche functiona principiul ochi pentru ochi, dinte pentru dinte. Desi pare ciudat, acest principiu era doar un pas spre a trece spre legea iubirii, spre Evanghelia Mantuitorului Hristos. Desi in Biblie i se atribuie lui Dumnezeu multe actiuni omenesti (se manie; plange; se trezeste din somn; priveste spre oameni ; se odihneste; umbla prin gradina raiului, etc) acestea nu fac decat sa-i ajute pe oameni sa-l inteleaga pe Dumnezeu prin prisma propriilor lor actiuni.
    Dumnezeu nu merge, nici nu doarme, nici nu se odihneste, nici nu umbla, El e mai presus de toate, si este prezent peste tot.
    Daca Dumnezeu s-ar mania asta inseamna ca ceva e mai presus de El, inseamna ca exista ceva ce nu poate rezolva.

    Reply

  7. MONICA
    aprilie 28, 2009 @ 4:20 pm

    A ,DECI TU SPUI CA DE FAPT OAMENII II ATRIBUIAU ANUMITE STARI .

    Reply

  8. MONICA
    aprilie 28, 2009 @ 4:23 pm

    INTELEG PUNCTUL TAU DE VEDERE PTR CA INTR-UN ANUMIT PASAJ (PACAT CA NU IL STIU PE DE ROST) ,CHIAR ASTA SE SUGERA CA EL NU ARE SENTIMENTE ,NU E CA OMUL SA-I PARA RAU.DECI DACA NU-I PARE RAU ,ATUNCI NU AR TREBUI NICI SA SE MANIE.
    DAR INTR-UNELE CARTI ORTODOXE SE SUGEREZA IDEEA CA I-AR PAREA RAU DE PACATELE NOASTRE ,DE FARADELEGILE PE CARE LE FACEM.
    DUMNEZEU E PREA COMPLEX PTR MINTEA MEA.

    Reply

  9. admin
    aprilie 28, 2009 @ 4:24 pm

    Da exact. Sfantul Ioan Casian spune foarte frumos ca omul nu se poate supara pe alt om niciodata daca este in afara pacatului. Doar pacatul din mine ma face sa ma enervez pe celalalt, chiar daca e vina lui. Daca as fi bun l-as ierta si l-asi intelege.
    Dumnezeu e in afara pacatului, si nu depinde de nimic.
    Sunt unii oameni care sunt foarte calmi si rezista la multe lucruri grave fara sa se enervez. Cum sa se manie oare Dumnezeu care are toata puterea in cer si pe pamant?

    Reply

  10. admin
    aprilie 28, 2009 @ 4:27 pm

    Aici e capatul discutiei, ma bucur ca ai ajuns la concluzia asta Monica. Dumnezeu e mai presus de mintea noastra. Sfintii ne zic ca nu putem noi sa-i patrundem fiinta, nu putem stii cum este El la interior. Pe oameni ii poti sti partial dar pe Dumnezeu in fiinta nimeni nu-L stie. Pe El il cunoastem doar din energiile necreate care izvorasc din fiinta Lui si care ajung la noi.

    Reply

  11. MONICA
    aprilie 28, 2009 @ 4:32 pm

    CE FRUMOS SPUNEA EINSTEIN – „VREAU SA CUNOSC DOAR GANDURILE LUI DUMNEZEU. RESTUL SUNT DETALII .„

    Reply

  12. mihai
    iunie 28, 2009 @ 8:55 pm

    Admin daca nu te superi imi permiti sa te intreb de unde ai numele acesta?Esti de alta nationalitate?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *