Skip to content

7 Comentarii

  1. florinm
    august 5, 2009 @ 11:45 pm

    Dupa mintea celor care judeca la cifra, la litera, da: ne putem infecta impartasindu-ne unii dupa altii, cu aceeasi lingurita nesterilizata.
    Dar tot acestia, cei care au nascocit si care accepta aberatia asta, tagaduiesc fecioria Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, caci este cu neputinta de inteles mintii omenesti obisnuite cum poate o fecioara sa ramana insarcinata, sa nasca si apoi sa ramana fecioara. Si tot asa cu Invierea Domnului. Toate acestea sunt inexplicabile dpv rational, daca rational inseamna doar filtrul mintii. Numai prin credinta, transcedental, ne putem explica si toate acestea ni se reveleaza a fi adevaruri, mari minuni, cele mai mari.
    Astazi, insa, s-a transformat transcendenta in imanenta, adica nu ne mai explicam lucrurile prin interventia „Cuiva” de sus, ci credem ca toate ni se cuvin, ca toate le putem. Intre om şi Dumnezeu s-a interpus raţiunea şi intelectul in asa fel incat s-au rupt raporturile şi legăturile omului cu Dumnezeu.
    De-asta s-a ajuns aici, la a le fi teama unora ca Sângele şi Trupul Domnului să ii infecteze… Ce „biserici” sunt acelea carora le e frica sa nu se imbolnaveasca credinciosii prin impartasire??????

    Reply

  2. Adriana
    august 6, 2009 @ 12:10 am

    Eu cred ca doar credinta in Domnul Hrisrtos nu este suficient de puternica. Caci altfel cine zice „Doamne, nu sunt vrednic sa intri sub acoperisul meu, ci numai zi cu cuvantul si se va vindeca sluga mea.” va auzi „Du-te, fie tie dupa cum ai crezut.”.

    Reply

  3. admin
    august 6, 2009 @ 12:19 am

    Mare minune e asta, sa se impartaseasca mii de oameni din acelasi potir ani de-a randul si nimeni sa nu pateasca nimic ci dimpotriva, toti sa se sfinteasca, sa se insanatoseasca.

    Reply

  4. Catalin
    august 6, 2009 @ 12:38 pm

    La anglicani, catolici si alti „vest”-credinciosi… no comment. Atatia si atatia sfinti parinti din secolul trecut si parinti cu viata sfant ne spun ca harul lui Dumnezeu NU mai vine la ei, datorita ereziei, caderii si, mai ales, neintoarcerii lor la Biserica (la Adevar).

    Citeam undeva ca pentru a „sfinti” apa, catolicii folosesc conservant, pt ca altfel s-ar strica.
    Asa ca.. la atatea indepartari de la Adevarul revelat de Hristos, nu este de mirare ca ereziile vor continua sa se dezvolte, cum este si cazul acestei (false) „probleme”, de „infectare” a credinciosilor daca se foloseste aceeasi lingurita.

    Un sfant parinte (nu mai stiu care), referindu-se la Sf. Impartasanie si la folosirea unei singure lingurite:

    Oare apa dintr-un ocean se otraveste daca punem o picatura de otrava in el?
    Atunci cand ne impartasim, Sf. Euharistie, Trupul si Sangele Mantuitorului, este asemenea unui ocean de HAR, de curatie, de sfintenie. Asa ca.. ce putere sa aiba o „picatura” de boala sau ceva necurat asupra ei ?!..

    Reply

  5. Veronica
    ianuarie 14, 2010 @ 4:18 am

    Trupul si Sangele Domnului ne vindeca , nu ne imbolnavesc. Domnul Iisus Hristos este Doctorul trupurilor si sufletelor noastre.Aici, totul depinde de credinta fiecaruia. Doamne ai mila de noi!

    Reply

  6. GABRIEL resurection
    decembrie 17, 2010 @ 9:34 pm

    numai cei inconstienti gandesc acest ucru, noi cei ce credem este puterea lui Dumnezeu,niciodata nu ne vom imbolnavii,pt ca painea si vinul se transforma in timpul epiclezei adica rugaciunea invocarii Duhului Sfant in trup si sange,binenteles ca consistenta ramane aceiasi de paine si vin ca sa nu ne scarbim,cine s ar mai impartasii daca in gura ar simtii gust de sange si carne, i?in schimb au fost din todeauna minuni, chiar si in liturghierul pretului la povatuiri spune…sa fii cu bagare de seama preotule, daca cumva in timpul slujbei darurile se transforma in trup si sange,apoi drevin la forma de paine si vin,sa te impartasesti cu ele acel lucru fiind doar o minune pt tine,in schimb daca nu revin la forma initiala si raman carne si sange, sa nu te impartasesti, ci sa chemi episcopul locului si pe credinciosi sa vada pt ca este minune pt ei sa creada ….nu am auzit pe nimeni sa se imbolnaveasca dimpotriva te vindeci de boli…asta e marea minune

    Reply

  7. Guest
    decembrie 18, 2010 @ 3:48 pm

    Sf.Ioan Maximovici a luat impartasania cuiva care scuipase pe jos avand turbare si a spus ca : Este trupul lui Hristos , nu se intampla nimic rau !!!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *