Cuprins

Seară de dialog: "Portrete de grup în temnițele comuniste"

Vă încurajez, în ciuda frigului de afară, să vă faceți puțin timp ca să veniți diseară la întâlnirea din București în campusul Agronomie, la ora 18.00 cu tema: "Portrete de grup din temnițele comuniste". Avem materiale excepționale, care vă vor răscoli și mângâia sufletul. Preoți, țărani, studenți, legionari, doctori, intelectuali, oameni politici, etc... fiecare grup din închisoare cu caracteristicile lui fascinante.

Vă așteptăm! Detalii aici.

Vino alături de noi !

Campanii de educație creștin-ortodoxă

Euharistia continua Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Theologica Exista distractie si fara alcool

Linkuri

 Portalul Doxologia 

Ce NU se spune despre: avort, anticonceptionale, contraceptive, sterilet, RU 486 (Mifepristone), avort timpuriu, avort menstrual, avort hormonal, avort medicamentos, Sindromul Post-Avort, bolile cu transmitere sexuala, prezervativ, spermicide, fertilizarea in vitro - FIV, cum se dezvolta copilul nenascut (intre conceptie si nastere), dezvoltare embrionara, fetala, etc. Studii medicale, filme, marturii, etc. - www.AdevarulDespreAvort.ro

Sanatate si Viata - Pentru un Stil de Viata Sanatos si o Viata Fericita - SanatateSiViata.ro

Sfântul Vasile cel Mare - Omilia 1 despre post (audio)

Michael Lucarelli cântă "Malaguena"

Pentru că trăim într-o lume agresată de muzică vulgară, desacralizată, o muzică pe care am încetat de mult s-o mai numim act cultural, vă recomandăm să ascultați muzică bună.

Corul Ortodoxia din Galați – în concert la Biserica "Sf. Mare Mucenic Mina" din Galați

În duminica a 5-a din Postul Mare, la biserica Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Mina” din Galați a avut loc un concert de muzică psaltică oferit de Corul Ortodoxia format din tineri cântăreți bisericești de la parohiile din oraș, fiind condus de părintele arhidiacon Adrian Marin.

Invitat special la acest concert a fost părintele arhidiacon Mihail Bucă, protoposalt la catedrala patriarhală din București, unul dintre cei mai buni cântăreți de muzică psaltică ai României. A fost un concert minunat. Sunt bucuros că orașul nostru are în sfârșit un cor autentic de muzică psaltică, recent înființat, care poate încânta și lumina inimile creștinilor cu dumnezeieștile înțelesuri ale Evangheliei. Prezența protoposaltului Mihail Bucă a fost un impuls pentru ei de a cânta cât mai frumos, și a de se ridica la cele mai înalte așteptări ale rigorii muzicale bizantine.

Mai jos puteți vedea și câteva fotografii de la eveniment.

Doamne! femeia ceea ce căzuse în păcate multe

În Sfânta şi Marea zi de Miercuri la strană se intonează o cântare extraordinar de frumoasă: "Doamne, femeia ceea ce cazuse..." făcând referire la femeia cea păcătoasă care L-a uns pe Hristos cu un mir de mare preţ, arătându-i dragostea ei şi cerând iertare pentru tot ce a făcut rău până atunci:

Doamne, femeia ceea ce căzuse în păcate multe,
simţind Dumnezeirea Ta, luând rânduială de mironosiţă şi tânguindu-se
a adus Ţie mir mai înainte de îngropare, zicând:
Vai mie! Că noapte îmi este mie înfierbântarea desfrâului,
şi întunecată şi fără de lună pofta păcatului.
Primeşte izvoarele lacrimilor mele,
Cel Ce scoţi cu norii apă din mare;
pleacă-Te spre suspinurile inimii mele,
Cel Ce ai plecat cerurile cu nespusa plecăciune.
Ca să sărut preacuratele Tale picioare
şi să le şterg pe ele iarăşi cu părul capului meu.
Al căror sunet auzindu-l cu urechile Eva în Rai în miazăzi,
de frică s-a ascuns.

Cine va cerceta mulţimea păcatelor mele şi adâncurile judecăţilor Tale,
Mântuitorule de suflete, Izbăvitorul meu?
Să nu mă treci cu vederea pe mine, roaba Ta,
Cel Ce ai nemăsurată milă

"Sus la 'naltul cerului" - Ansamblul Anton Pann

Am deosebita bucurie de a împărtăși cu voi una dintre cele mai frumoase melodii pe care am ascultat-o vreodată. Este vorba de "Sus la 'naltul cerului" cântată de Ansamblul Anton Pann. Titlu original este în limba maghiară: "Fenn az égben". Melodia a fost culeasă din Colecția lui George Breazul, fost muzicolog, profesor, etnomuzicolog și crtitic muzical român.

Sper să vă placă!

Vă încurajez să ascultați întreg repertoriul Ansamblului Anton Pann, este o încântare! Pentru că Anton Pann a fost compozitor și de muzică bisericească, veți observa adesea în compozițiile sale laice ritmuri ale muzicii bizantine.

Eu am ascultat aproape tot ce era pe Youtube cu acest ansamblu, inclusiv colindele lor, care le găsiți aici Colinde Grupul Anton Pann.

Ultimele comentarii

Înregistrare (login)

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro