Campanii de educație creștin-ortodoxă

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie

Tu de ce crezi in Dumnezeu   Din comorile Sfintei Scripturi Tu de ce crezi in Dumnezeu Euharistia continua Theologica  Exista distractie si fara alcool

Este greu în ziua de astăzi să fii cinstit față de firea lăsată de Dumnezeu în noi, adică să nu faci fraudă în actul intim, lăsând copiii să vină la rând... după cum rânduiește Dumnezeu.

Este greu să fii cinstit într-un sat de hoți. Când vezi că toți au ca mod de viață furtul începi să crezi că hoția este dreaptă haiducie, că iei de la gura bogaților și dai la gura săracilor.

Așa este și astăzi cu frauda intimă. Este greu să nu înșeli consecințele plăcerii când peste tot, mijloacele de frauda conjugală ți se oferă pe tavă. Te duci la supermarket și când treci pe la casă, prezervativele stau la un loc cu dulciurile. La farmacie la fel, prezervativul este un ”medicament” la fel de necesar ca și aspirina, ba încă și mai și, căci o durere de cap poate trece până la urmă și de la sine... dar o sarcină, o nedorită sarcină, aduce dureri de cap până intri în mormânt.

Și când peste tot în jur auzi că viața intimă a soților este guvernată de contracepție începi să crezi că este firesc să fie așa, te familiarizezi cu ideea, ba începi să ”realizezi” că planificarea este un act ”responsabil”: nu condamni un copil să se nască în condiții ”neprielnice”. Ești un părinte ”responsabil” și de aceea te întinzi ”cât îți este plapuma”. Singura problemă este că plapuma plăcerii a fost brodită de Dumnezeu ca să se întindă peste firea umană și să-i țină de cald doar la pachet cu responsabilitatea necondiționată de a naște prunci.

În realitate, popularitatea contracepției nu o legitimează ca fiind una sănătoasă. Cu atât mai mult practicarea în masă a contracepției nu o legitimează înaintea lui Dumnezeu ci arată doar starea de boală cronică a întregii societăți. Și țigara, și coca-cola au fost extrem de populare (și încă sunt) dar popularitatea nu ține loc de sănătate. De sănătate țin doar lucrurile care servesc în mod natural firea umană, trup și suflet.

Deci cine recurge la contracepție doar pentru că ”așa face toată lumea în ziua de astăzi”, și pentru că ”altfel nu se poate” nu face altceva decât să fie victima efectului de domino, intrând în rând pentru a suporta toate consecințele nefaste care vor urma.

Oamenii de astăzi trebuie să învețe că pot trăi decent și fără să recurgă la contracepție/avort așa cum, spre exemplu, oamenii de ieri au învățat că pot să trăiască decent și fără să aibe sclavi care să-i slugărnicească.

Cât de greu i-a fost lui Lot să nu fie pervers când toți cei din jur erau perverși? Dar cât de greu i-a fost lui Iov să nu se lepede de Dumnezeu când cei mai dragi oameni din jur, soție și prieteni, îl îndemnau să hulească numele Domnului?

Amintiți-vă cum era Moise în deșertul Egiptului, singurul care se mai închina Dumnezeului adevărat, iar poporul se închina la un vițel de aur făcut de Aron din bijuteriile lor. Ce trebuia să facă Moise văzând tot poporul că s-a lepădat de Dumnezeu? Să se închine și el asemenea? Nicidecum. Moise a venit în popor și a anunțat pedeapsa lui Dumnezeu peste toți cei care au săvârșit acest mare păcat, reinstaurând credința în Dumnezeul lui Avraam, Isaac și a lui Iacob.

Amintiți-vă de Noe care nu s-a dat după păcatele celor din vremea lui, ci a crezut că Dumnezeu îi ve pedepsi pe toți și-l va salva doar pe el cu familia. Exact așa s-a și întâmplat, toți oamenii de pe fața pământului au murit în potopul adus de Domnul pe fața pământului, pentru păcatele grele ale omenirii căci nu vroiau să-și îndrepte viața, iar el Noe, împreună cu familia, după 120 de ani de chinuri la a-și construi arca, se salvează plutind pe apele potopului.

După principiul „toată lumea face la felar fi trebuit ca Dumnezeu să-i îngăduie pe toți, și să nu-i pedepsească, oamenii avându-se unul pe celălalt îndreptățire spre păcat.

De fapt, dacă stăm bine și ne gândim, pe principiul majorității s-ar putea schimba toate legile moralității în câțiva ani, în toată omenirea.

Dacă de mâine toți soții din lumea aceasta și-ar înșela soțiile, credeți că Dumnezeu s-ar resemna trist și ar spune: „Asta e, trebuie să accept poligamia, pentru că toți fac adulter, și n-am cum să-i pedepsesc.”?

Dacă de mâine omenirea ar considera moral ca fiecare copil să poate avea relații sexuale de la 7 ani, credeți că Dumnezeu ar accepta acest lucru ?

Dacă întreaga omenire acceptă bucuroasă căsătoriile între homosexuali și le legitimează cu toate legile, credeți că înaintea lui Dumnezeu această alegere e un lucru de neschimbat?

Dacă mâine întreaga omenire declară păcatul ca normă de viață, credeți că Dumnezeu va fi deacord și va zice resemnat: „Asta e, n-am ce să fac, sunt mai mulți decât Mine și n-am cum să le stau împotrivă.”?

Nicidecum.

Principiile morale sunt neschimbate în fiecare copil care se naște, indiferent de zona geografică, neam, tradiția, cultură, sex sau moștenire genetică. Aceste principii morale sunt chiar chipul lui Dumnezeu în om și se manifestă prin conștiința binelui și a răului. Bineînțeles, există și părți ale moralității care se cultivă, care se învăță prin educație, dar sunt și multe cu care omul se naște. Niciun copil nu va simți fericire și împăcare sufletească atunci când îl va bate pe alt copil. Iubirea e o lege a firii lăsată de Dumnezeu în noi.

Dacă toată lumea se ferește de apariția unui prunc și de nașterea lui, credeți că Dumnezeu va accepta această slăbiciune omenească și va coborî ștacheta moralității la nivelul păcatelor omenești?

Omenirea are peste 7500 de ani și dacă Dumnezeu se lua după om și după păcatele lui, astăzi specia noastră ar fi dispărut de mult... oamenii căutând în definitiv doar plăcerea, fără a-și mai perpetua specia.

Dumnezeu luptă secundă de secundă lângă noi, ajutându-ne să aflăm Adevărul și să învățăm ce este cu adevărat bine, firesc, curat, sfânt, frumos, liniștitor....

Credeți că dacă toate familiile folosesc anticoncepționale și fac avorturi, Dumnezeu nu îi va lumina să înțeleagă că ceea ce fac nu este bine?

Nu vă înșelați, Hristos Domnul a spus că nici o literă din poruncile lui Dumnezeu nu pot fi schimbate, și ele vor rămâne așa până la sfârșitul veacurilor. Cine ascultă de Dumnezeu va fi iubit de Dumnezeu și va primi mare răsplată. Cine nu ascultă și calcă poruncile va suporta consecințele împotrivirii față de propria lui fire, față de însăși creația lui Dumnezeu.

Faptul că toate familiile se feresc să facă copii este o minciună, un zvon la fel de fals ca acela care spune că toți tinerii fac sex înainte de căsătorie. Fals” Propagandă ieftină, mai bine spus reeducare sexuală, care îi îndeamnă pe oameni să se conformeze păcatelor.

Există oameni în jurul nostru care ne vor rușina la judecată prin viața lor curată și sfântă. Sunt familii care se lasă în mâna lui Dumnezeu și nasc toți pruncii pe care El îi dă. Așa cum sunt mii de tineri care-și păstrează fecioria până la căsătorie.

Majoritatea oamenilor păcătuiesc! Nu e o surpriză. Asta se întâmplă de la începutul lumii, când majoritatea era covârșitoare, 100%, Adam + Eva. Doi oameni din doi posibili, s-au învoit spre păcat și au greșit.

Poate majoritatea oamenilor au viață libertină, adesea imorală, dar asta nu înseamnă că sunt fericiți cu stilul lor de viață. Și chiar de ar fi fericiți... credeți că fericirea lor va fi veșnică? în condițiile în care veșnicia este a Celui care pedepsește în mod constant păcatul.

Concluzia e simplă: omul nu scapă de pedeapsa păcatului chiar de toată omenirea s-ar învoi spre păcat!

Contracepția.... de va fi lege națională, trecută în Constituțiie... înainte lui Dumnezeu tot păcat este și tot atrage după sine pedeapsa Lui.

Cine se ferește de prunci se ferește de darurile îmbelșugate ale lui Dumnezeu. Prin urmarea se pedepsește singur.

Deci contracepția este o auto-chinuire, o izolare în egoism.

Cine se lasă în voia Lui, va primi însutit răsplata încă de pe acest pământ.

(Claudiu Balan)

Comments  
 •  
 •  

#1 ADMIN Claudiu Balan » 06-02-2013 08:41

Apropo de fotografia articolului, e foarte interesant cum putem crede uneori că un pumn de pastile ne pot aduce mai multă fericire decât bucuria și curăția unor copilași... unor îngerași minunați.

Claudiu Balan

 •  
 •  

#2 Maria » 06-02-2013 09:37

Felicitari Claudiu pentru acest nou articol menit sa deschida ochii celor care se feresc de a aduce pe lume copii. Ma bucur ca insisti pe acest subiect - contraceptia- pentru ca este o problema care afecteaza tot mai multi oameni si care are si va avea efecte negative si la nivel de societate nu doar asupra celor care o practica. Auzim tot mai des de scaderea populatiei in tara noastra, tendinta care se accentueaza in fiecare an. Comparativ cu celelalte state europene, tara noastra a avut cea mai mare scadere a populatiei din ultimii 10 ani si daca aceasta situatie se va mentine si pe viitor nu va mai avea cine sa cotizeze la sistemul de pensii iar oamenii nu vor mai avea din ce trai la batranete. Sa ne rugam ca bunul Dumnezeu sa lumineze mintea tuturor familiilor care fug de responsabilitatea nasterii si cresterii de copii. Doamne ajuta!

Maria

 •  
 •  

#3 ADMIN Claudiu Balan » 06-02-2013 10:20

Doamne ajută, Maria!

Vom aborda și subiectul contracepției din pespectiva consecințelor economice și sociale. E foarte interesant de discutat subiectul.

Claudiu Balan

 •  
 •  

#4 Laurentiu Soneriu » 06-02-2013 10:42

Este exceptionala campania pe care o duceti de intoarcere a omanenilor la cunostinta Adevarului, de spulberare a intunericului pacatelor si faradelegilor noastre prin aflarea Luminii celei neinserate a Lui Hristos Domnul.
Pentru faptul ca existati si pentru tot efortul pe care il depuneti pentru indreptarea vietii oamenilor, societatea inca mai are o sansa.
P.s Incepand de astazi am onoarea si bucuria de a deveni membru al comunitatii voastre de tineri ortodocsi care lupta pentru idealul unei vieti frumoase, curate si binecuvantate in conformitate cu poruncile Lui Dumnezeu care au fost instituite pentru binele omului iar nu pentru a-l priva de mici placeri patimase, trecatoare si vatamatoare de trup si de suflet.
Doamne ajuta!

Laurentiu Soneriu

 •  
 •  

#5 Ana » 06-02-2013 10:48

Cat de bine am fost noi feriti in perioada comunismului de aceste medicamente criminale. Neavand o educatie crestina poate si eu as fi folosit pastilele astea. De aceea incerc sa nu le condam pe acelea care le folosesc. Mi-e mila de ele.

Am intalnit o multime de femei care le folosesc fara sa stie efectele lor secundare. Nu stiu cum poti avea curaj sa dai nastere la prunci dupa ce ai folosit aceste toxine. Oricum, numai cu ajutorul Domnului din acele trupuri se mai pot naste prunci sanatosi.

Ana

 •  
 •  

#6 Carol » 06-02-2013 11:14

Doamne ajuta !

Asa cum mi-ai spus si mie adevarul trebui marturisit nu cu jumatati de masura , ci asa cum este el, fara frica si sovaieli.
Adevarul ne face liberi, de aceea avem nevoie in lumea de astazi de sfaturi cat mai bune, pentru ca la tot pasul , si poate chiar de la rude si prieteni buni, oameni care par de treaba, ne dau sfaturi otravitoare, ca otrava acaesta sa para ceva normal.
O minciuna spusa de multe ori devine in mintea oamenilor adevar, dar tot tot minciuna ramane in fata lui Dumnezeu.

Acestea sunt bagate pe gat omului, pana si la marketuri cum ai zis aici gasim langa dulciuri si gume de mestecat, acolo unde isi atintesc copiii privirea , tot felul de prezervative, cu tot felul de atractii, arome si alte mizerii,de parca rahatul dat cu ciocolata nu ramane tot rahat.....

Si daca mass media tot ne bat la cap cu legi, democratie, democratic si antidemocratic, constitutional si anticonstitutional, nu inseamna ca este bun.

Un razboi de milenii care se da contra lui Dumnezeu poate fi observat astazi de crestinii evlaviosi, un razboi asupra constiintei umane.
Au modificat legile cum au vrut ei de revolutia franceza incoace, acesti ideologi ai noi religii democratice, ei nu au respectat constitutiile care erau crestine, erau ilegalisti si anarhici, dar acum ne baga pe gat noua sa respectam constitutia , pe care ei incearca sa o proiecteze peste tot impotriva lui Dumnezeu.

In Franta voiau sa cultive plante din care urma sa produca droguri legale, batranii satului cu cativa oameni de bine au protestat spunand ca asta va duce la dezastru in societatea lor, dar primarul intrebat, raspunde cu limbaj de lemn, ca e legal, nu au de ce sa se teama ca e legal sa cultive si sa produca in sat droguri.....

Astfel democratia cu drepturile omului , care in mare parte devin strict ale omului, dreptul la pieire adica, vor fi o religie. In multe state europene oamenii nu mai tin cont de valorile religioase, dar cand vine vorba de constitutie, legi incalcate, toti schimba foaia....

Dar e limpede ca lumina zilei, la noi politicienii dintr-o anumita tabara sareau in sus ca nu e constitutional sa fie demis guvernul lor, ca nu a trecut de nu stiu ce comisie,ca nu se aplica legea,nu e democratic, iar cand le-a venit randul sa fie demisi, cu ajutorul comisiei, au inceput sa strige ca democratia e incalcata, ca defapt nu de comisie trebuie sa tina, si modifica legi si articole daor ca sa isi atinga scopul.

Ori cand omul va fi atat de bombardat psihic sa accepte ca unica solutie democratia constitutionala, nimic altceva, valorile religioase, legile Domnului ca pe nimicuri, va argumenta constitutional orice faradelege.

Fereasca Dumnezeu !

Carol

 •  
 •  

#7 ADMIN Claudiu Balan » 06-02-2013 11:35

Doamne ajută, Laurențiu!
Bun venit în comunitatea noastră.
Ne bucurăm că articolele îți sunt de folos.
Te invităm și în taberele noastre ca să ne vedem și față-n față nu doar virtual.
Oricând vrei să vii, ești invitatul nostru.

Doamne ajută!

Claudiu Balan

 •  
 •  

#8 ADMIN Claudiu Balan » 06-02-2013 11:35

Carol eu nu îmi fac griji prea mari, întrucât Dumnezeu nu stă o secundă.

Claudiu Balan

 •  
 •  

#9 Carol » 06-02-2013 12:15

Corect, nu trebuie sa avem teama , Dumnezeu le aranjeaza pe toate, de multe ori diavolul a strans cu coada lui omenirea sa o piarda, dar Dumnezeu a salvat-o.

Aici vorba nu e de teama, pentru ca nu este de la Dumnezeu sa ne temem, dar nu putem sa nu ignoram ce se intampla in jurul nostru.
In puterea noastra nu sta absolut nimic, suntem prea neputinciosi sa mai facem ceva, le randuieste pe toate, pe toti si toate in orice vremuri.

Carol

 •  
 •  

#10 ionela » 06-02-2013 12:49

Doamne ajuta, Laurentiu!

Bine ai venit! Eu inca nu am ajuns in tabere dar sper sa ajung.

ionela

 •  
 •  

#11 Ana » 06-02-2013 20:26

Doamne ajuta Laurentiu. Bine ai venit!

Ana

 •  
 •  

#12 pantelimon » 12-02-2013 14:08

Eu cred ca este imposibil sa nu folosesti nici macar metoda calendarului.Ar insemna ca sotia sa stea numai acasa , sa nasca prunci si sa -i creasca, ca pe vremuri. Eu ma gandesc la situatia mea. Eu sunt plecat toata ziua la servciu , sotia are un serviciu mai lejer, avem un bebe cu care abia ne descurcam. Cand se imbolnaveste trebuie sa mergi la spital , cand esti la serviciu trebuie sa ai cu cine sa-l lasi. Daca ai mai multi copii si nu ai ajutor nu ai cum sa te descurci, decat daca ai bani suficienti. Ma gandeam la sotia mea care a alaptat copilul nostru un an , (timp in care nu am avut relatii) . Ea are probleme cu spatele si daca ar fi ramas insarcinata la un an ai lui bebe ce ar fi facut? Noi am ales sa ne protejam cu prezervativ pentru ca nu stim ce sa facem sa nu-l suparam pe Domnul , dar nici sa avem probleme cu epuizarea sotiei din cauza problemelor de sanatate. Sunt multe de spus , e usor de spus , dar e greu de facut , mai ales cand sunt si alti factori care nu te ajuta.Mi-as dori sa primesc sfaturi , sa inteleg mai bine lucrurile.

pantelimon

 •  
 •  

#13 pantelimon » 12-02-2013 14:10

Imi cer scuze ca nu am fost coerent, insa am vrut sa spun multe in prea putine cuvinte.

pantelimon

Pentru a lăsa un comentariu trebuie să te înregistrezi.
Fă-ţi un Cont nou dacă e prima oară când vrei să laşi un comentariu.
Dacă ai deja un cont click aici pentru a intra pe pagina de log in.

Ultimele comentarii

Înregistrare (login)

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro