“Aceasta este porunca Mea: sa va iubiti unul pe altul, precum v-am iubit Eu.”
Ascultă Radio Ortodoxia Tinerilor
Seara de rugăciune
Miercuri seara, ora 22:30 »
Fericiticeiprigoniti.net
Cinstește-ți eroii și martirii neamului

Tabără

Excursie în Munții Făgăraș

Campanii de educație creștin-ortodoxă

Casatoreste-te de tanar Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu    Din comorile Sfintei Scripturi Euharistia continua Theologica  Exista distractie si fara alcool

Ediția a 3-a a cărții "Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie."

Decembrie 2016

28 Decembrie 2016

Tinerii de la A.S.C.O.R. și A.T.C.O.R. Cluj au răspuns cu drag la întrebarea: "Tu de ce crezi în Dumnezeu"

Prietenii noștri dragi de la Cluj, de la A.S.C.O.R. și A.T.C.O.R, ne-a făcut un cadou tare frumos, un scurt videoclip în care răspund la întrebarea: "Tu de ce crezi în Dumnezeu", ca felicitări pentru Creatorul nostru drag, a cărui zi de naștere am sărbătorit-o de Crăciun. Îi așteptăm și pe cei de la A.S.C.O.R. București și A.S.C.O.R. Iași să ne răspundă în același mod frumos.

Iată și mesajul lor: "Un dar din partea noastră pentru Creatorul nostru minunat, Iisus Hristos, oferit de ziua lui - 25 decembrie 2016.  Un videoclip realizat de A.T.C.OR. și A.S.C.O.R. Cluj dedicat site-ului ZiuaCreatorului.ro"

Read more

Simona Iagăr: "Atracția puternică pe care o am față de Hristos are în centru ideea de libertate"

Spune Sfântul Siluan Athonitul: ”A crede în Dumnezeu e un lucru, a-L cunoaște este cu totul altceva”. Să te autodeclari creștin, să afirmi cu tărie că aceasta este identitatea ta, să fii botezat creștin nu înseamnă că Îl cunoști sau că L-ai cunoscut vreodată pe Hristos. Adesea ateii ne privesc și observă că încercăm orbește[1] să Îl găsim, uneori însă mai neputincioși decât ei în a urma învățăturilor Lui.

Mă încearcă astfel senzația acută că mulți dintre cei dintâi ne-o vor lua înainte pe cărarea către mântuire (înțelegând mântuirea ca șansă de a fi împreună cu El în veșnicie). Și nu pentru că această călătorie ar fi o competiție între oameni – pentru că singura competiție este cu noi înșine, în propria existență; dar pentru o doză de smerenie în afirmații precum ”ateii vor arde în flăcările iadului” – astfel de judecăți și sentințe (ne aflăm oare în poziția de a acorda sentințe?), mi-l transformă pe Hristos într-un necunoscut, Îl reduce și Îl exclude.

Atracția puternică pe care o am față de Hristos are în centru ideea de libertate – rămâne marea mea uimire, negrăita și continua contemplație pe care o încerc în ceea ce Îl privește: libertatea de a Îl nega, de a Îl ignora, de a-L trata cu indiferență, de a-L batjocuri, de a-I terfeli numele în felurite chipuri. Libertatea de a da curs tuturor instinctelor și acțiunilor asupra cărora El mă avertizează că mă vor îndepărta și mai mult de El. Pentru aceasta Îl iubesc pe Hristos și cred cu tărie că El este întruchiparea dragostei. Dragostea, pentru mine, este libertatea celuilalt, pe care El mi-o acordă deplin. Libertatea dureroasă de a nu-L alege, de a nu-L recunoaște ca Tată și Creator. (”Încă dinaintea zidirii lumii, Tu Te-ai gândit la mine - fie ca niciodată să nu ridic vreo piatră împotriva Ta și să mă ucid pe mine”).

Read more

23 Decembrie 2016

22 Decembrie 2016

21 Decembrie 2016

Maica Domnului își laudă cu dragoste Fiul Prunc

„Cine mi-a dat mie, celei singure, să zămislesc şi să nasc pe Cel care e unul şi mulţi, mic şi mare, cu totul în mine şi cu totul în toate?

În ziua în care Gavriil a intrat la mine, sărmana [Lc 1, 26], m-a făcut într-o clipită stăpână şi slujnică; pentru că slujnică a Dumnezeirii Tale sunt, dar şi maică a umanităţii Tale, Domnul meu şi Fiul meu!

Într-o clipită slujnica a fost făcută fiică de împărat de Tine, Fiul împăratului. Iată, cea care era jos a ajuns în casa lui David pentru Tine, Fiule al lui David; iată, fiica pământului a ajuns în cer prin Cel Ceresc!

O, minune! înaintea mea stă prunc Cel vechi de zile! Ochiul Său e întors necontenit spre cer şi gânguritul gurii Lui nu se potoleşte. Cât de mult se aseamănă mie! Şi totuşi, în tăcerea Sa, El vorbeşte cu Dumnezeu.

Read more

Tabere la Mănăstirea Oașa în 2017

 

Înscrierea se face strict prin completarea formularului: https://goo.gl/hn4wEW

Termenul limită de înscriere: o săptămână înainte de începerea oricărei tabere.

Persoana de contact: 0727 353 246 (Adi)

Ultimele comentarii

Înregistrare (login)

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Arhiva articolelor

Linkuri

 Portalul Doxologia 

Sanatate si Viata - Pentru un Stil de Viata Sanatos si o Viata Fericita - SanatateSiViata.ro