“Aceasta este porunca Mea: sa va iubiti unul pe altul, precum v-am iubit Eu.”
Ascultă Radio Ortodoxia Tinerilor
Seara de rugăciune
Miercuri seara, ora 22:30 »
Fericiticeiprigoniti.net
Cinstește-ți eroii și martirii neamului

Tabără

Excursie în Munții Făgăraș

Campanii de educație creștin-ortodoxă

Casatoreste-te de tanar Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu    Din comorile Sfintei Scripturi Euharistia continua Theologica  Exista distractie si fara alcool

Ediția a 3-a a cărții "Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie."

August 2016

30 August 2016

29 August 2016

Programul complet al Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din toată lumea 2016

Vă prezentăm programul complet al evenimentelor din cadrul Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din toată lumea - București 2016!

Read more

Igienizare pe malul Dunării la Zătun, Galați, sâmbătă 3 sept. 2016, ora 10.00

Dragilor, zilele trecute am avut ocazia să merg cu familia în vizită pe malul Dunării în apropiere de zona Zătun de la ieșire din Galați spre Giurgiulești, acolo unde gălățenii merg de obicei la pescuit sau la un grătar. Din păcate acest loc este plin de sticle de plastic, și ceea ce ar fi trebuit să fie un loc frumos în natură, pe malul Dunării, pentru recreere, este acum plin de gunoaie.

Vă propun, ca sâmbătă, 3 septembrie 2016, ora 10.00, să ne întâlnim și să mergem împreună câteva ore pentru a strânge pe o anumită porțiune, gunoaiele de malul Dunării în saci menajeri. În acest fel, putem da un exemplu bun și altora pentru a nu mai arunca gunoaie în natură, dar și pentru a strânge gunoaiele aruncate de alții.

Acest loc face parte din Parcul Natural Valea Siretului și este protejat prin lege, dar din păcate realitatea e cu totul alta. Întâlnirea va avea loc în fața Catedralei arhiepiscopale la ora 10.00, iar plecarea o vom face cu mașinile personale sau cu bicicletele. Dacă vreți să participați alături de noi, vă rog să ne contactați pe email la asociatia@ortodoxiatinerilor.ro sau la telefon 0740.004.215.

(Claudiu Balan)

Read more

27 August 2016

Icoana părintelui Ioan Iovan, pictată cu mult drag

În ultimii ani evlavia față de noii martiri și mărturisitori din temnițele comuniste a crescut mult. Și această evlavie s-a manifestat inclusiv în chip iconografic, prin pictarea lor în pronaosurile unor biserici sau chiar catedrale, sau prin prin pictarea pe icoane, distribuite cel mai adesea în spațiul virtual. Astfel, creștinii pot afla cu ușurință zeci de icoane ale unor părinți ca Arsenie Boca, Ilie Lăcătușu, Daniil Sandu Tudor, Justin Pârvu, Gheorghe Calciu Dumitreasa și mulți alții. Din acest șir al părinților pătimitori la care   creștinii au o evlavie deosebită, face și părintele Ioan Iovan de la Mănăstirea Recea, care a slujit mai întâi la Mănăstirea Vladimirești din județul Galați și Mănăstirea Plumbuita din București. Numai că evlavia față de părintele Ioan s-a manifestat până acum discret, ba chiar tacit am putea spune, însă iată că a venit și clipa în care să vă împărtășim cu drag o icoană cu părintele Ioan Iovan, realizată cu multă evlavie de oamenii care l-au iubit.

Read more

26 August 2016

Excursie în Munții Călimani (18-21 august 2016). Impresii și fotografii

Doamne ajută! Dragilor, ne-am întors cu bine din excursia din Munții Călimani, având satisfacția că am reușit să parcurgem atâta amar de kilometri pe crestele înalte ale Bucovinei. Dar cu cât este efortul mai mare cu atât este și bucuria mai mare. Am parcurs cei aproape 50 de kilometri în primele trei zile, iar în a patra ne-am odihnit și ne-am întors cu bine acasă.

Joi, 18 august 2016, prima zi, ziua în care dis de dimineață ne-am adunat în Vatra Dornei o parte din noi și am urcat pe Vârful Oușorul, cu plecare din Dorna Cândrenilor. A fost un traseu de încălzire, lejer, așa ca să ne acomodăm cu frumusețile extraordinare ale zonei. Vremea a fost superbă, soare, cald, cu câte un norișor din când în când, cu poenițe frumoase, văcuțe, tufișuri de afine, și avându-l în mijlocul nostru pe pădurarul locului, prietenul nostru drag, Iulian Iuga.

În jurul orei 17, după vreo 5 ore și ceva de drumeție ne-am întors la mașini. De aici, urmă să ne întâlnim cu tot restul grupului în Poiana Negrii, undeva la începutul drumului forestier care duce către Schitul 12 Apostoli. Ne-am adunat mai greu, dar într-un sfârșit, prietenii lui Iulian care veniseră cu mașinile de teren, ne-au ambarcat și am plecat sus-sus spre schit. Era deja seară și am ajuns la ceasul vecerniei, într-o lume a munților, mai sus de nori, departe de gălăgia păcătoasă a noastră celor „civilizați”.

Read more

„Omul cel mai aproape de desăvârșire pe care l-am cunoscut vreodată”

Aiudul de atunci dispunea de niște ateliere modeste, în care lucrau mai mult cei de drept comun, dar care erau numite cu emfază - fabrica. Era aici un atelier de reparat căruțele închisorii, dar și pe cele ale țăranilor de prin satele vecine Aiudului, care voiau să recurgă la serviciile lui. Era, de asemenea, un atelier de fierărie unde se confecționau scoabe, potcoave, străgălii, tirfoane pentru calea ferată și alte piese pentru nevoile țăranilor, precum și piese de tinichigerie (sobe, găleți, stropitori, burlane, tăvi și paturi de fier).

În spatele clădirii ce adăpostea forja și nicovalele fierăriei era o încăpere lungă de vreo 30 de metri, în care erau instalate niște tobe rulante pentru curățatul ruginei, cu ajutorul unor bucăți de ipsos și zgură de cărbune, a pieselor de fier și oțel ruginit. [...]

Tot aici, în jumătatea estică a fundului curții, erau improvizate un fel de șoproane sub care se confecționau coșuri și panere din nuele de răchită adusă din lunca Mureșului.

Sub unul dintre aceste șoproane, în iulie, august și septembrie 1948 se putea constata cea mai mare densitate de deținuți pe metru pătrat de suprafață de muncă penitenciară. Explicația aglomerației nu stătea nici în ușurința cu care se putea prelucra răchita, nici în frumusețea obiectelor ce rezultau prin această prelucrare, ci în valoare extraordinară a „prelegerilor” pe care Mircea Vulcănescu le ținea aici aproape în fiecare zi.

Temele abordate de el erau atât de diverse încât, într-o singură lună, puteai avea norocul să afli totul despre probleme de finanțe, ca de pildă politica financiară și relațiile financiare ale României cu Germania în timpul guvernării Antonescu, literatura și filozofia universală, despre istoria tehnicii și a marilor religii, despre ortodoxia românească, despre consecințele pentru destinul românilor a excomunicării reciproce a Papei Leon al IX-le ași Patriarhul Mihail Kerularios și a marii schisme din 1054, precum și despre importanța apartenenței noastre la biserica de răsărit.

Read more

25 August 2016

Arhid. Ioan Ica Jr. - Tâlcuirea Evangheliei după Matei (cap. 5) - 22.06.2016

Vă invităm să urmăriți o tâlcuire a capitolului 5 din Evanghelia după Matei, făcută de părintele arhidiacon Ioan Ică Jr., profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, unul dintre cei mai bine pregătiți teologi ai țării noastre. Părintele este autor a numeroase lucrări teologice de seamă, pe care le puteți găsi editate la Editura Deisis, de care se îngrijește.

Read more

"Fericit cel ce îl doreşte pe Dumnezeu precum cel îndrăgostit nebuneş­te îşi doreşte iubita" (Sf. Ioan Scărarul)

Cel ce despre dragostea voieşte a grăi, despre Dumnezeu se-apucă a vorbi; dar pe Dumnezeu prin cuvinte a-L tâlcui este lucru alunecos şi cu primejdie celor ce nu iau aminte. Despre dragoste numai îngerii ştiu a grăi, însă şi aceştia după măsura luminării de care s’au învrednicit. Dragostea Dumnezeu este (1 In. 4: 8; 16), şi cel ce voieşte să o hotărnicească, orb este ce numără nisipul din adâncul mării.

Dragostea, după felul ei, este asemănare cu Dumnezeu, precât e cu putinţă oamenilor; după lucrare, este beţie a sufletului; iar după însuşirile osebitoare, izvor al credinţei, adânc al îndelungii-răbdări, mare a smereniei.

Dragostea este cu adevărat lepădare a tot cugetul potrivnic, căci dragostea nu gândeşte răul (1 Cor. 13: 5). Dragostea, nepătimirea, şi înfierea se deosebesc numai cu numele. Precum lumina, flacăra şi focul întru o lucrare se împreunează, aşa şi pe acestea să le înţelegi. Cu cât slăbeşte dragostea, creşte înlăuntru frica: căci cel ce este fără de frică, ori în dragoste preaprisoseşte, ori este mort su­fleteşte.

Nu este lucru necuvenit a lua din lucrurile omeneşti chipuri ale doririi, fricii, sârguinţei, râvnei, slujirii şi dragostei de Dumnezeu.

Fericit cel ce îl doreşte pe Dumnezeu precum cel îndrăgostit nebuneş­te îşi doreşte iubita.

Fericit cel ce se teme de Domnul precum se tem cei vinovaţi de judecătorul lor.

Fericit cel ce este tot aşa de sârguitor întru sârguinţa cea adevărată precum sânt robii cei credincioşi către domnul lor.

Fericit cel ce are tot atâta râvnă întru virtuţi precum au geloşii ce veghează asupra soaţelor lor.

Read more

Tabere la Mănăstirea Oașa în 2017

 

Înscrierea se face strict prin completarea formularului: https://goo.gl/hn4wEW

Termenul limită de înscriere: o săptămână înainte de începerea oricărei tabere.

Persoana de contact: 0727 353 246 (Adi)

Ultimele comentarii

Înregistrare (login)

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Arhiva articolelor

Linkuri

 Portalul Doxologia 

Sanatate si Viata - Pentru un Stil de Viata Sanatos si o Viata Fericita - SanatateSiViata.ro