“Aceasta este porunca Mea: sa va iubiti unul pe altul, precum v-am iubit Eu.”
Ascultă Radio Ortodoxia Tinerilor
Seara de rugăciune
Miercuri seara, ora 22:30 »
Fericiticeiprigoniti.net
Cinstește-ți eroii și martirii neamului

Tabără

Excursie în Munții Făgăraș

Campanii de educație creștin-ortodoxă

Casatoreste-te de tanar Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu    Din comorile Sfintei Scripturi Euharistia continua Theologica  Exista distractie si fara alcool

Ediția a 3-a a cărții "Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie."

Iulie 2016

26 Iulie 2016

Pr. Antonie Tămaş: Nu-i abandona, nu-i avorta, îi primesc eu!

La jumătatea lunii iunie, după sărbătoarea Înălţării Domnului şi a Zilei Eroilor, un preot din Covasna, Vasile Antonie Tămaș, a iniţiat o campanie care susţine viaţa, intitulată „Un român pentru România”, al cărei slogan este Nu-i abandona, nu-i avorta, îi primesc eu! Haideţi să formăm patrioţi. La o lună de la demararea acestei campanii, deja au fost salvaţi de la avort copii din întreaga ţară, numărul lor fiind într-o continuă creştere. Astfel, femeile însărcinate care nu doresc să îşi aducă pe lume copilaşii vor fi ajutate să înţeleagă cât de important este să nu renunţe la pruncul pe care îl poartă în pântece, fiind susţinute, atât din punct de vedere medical, cât şi material şi spiritual. Prin urmare, iniţiatorii campaniei le promit tuturor mamelor care îşi vor lăsa copiii pe care îi nasc în pragul bisericii că vor face toate eforturile să crească aceşti copii cât mai bine, pentru a forma adevăraţi patrioţi.

Aţi iniţiat campania „Un român pentru România” de puţin timp şi deja aţi salvat de la avort copii din toată ţara. Cum s-a întâmplat acest lucru?

Până în prezent, au fost salvați 18 copii. Mesajul campaniei „Un român pentru România” a fost și este unul umanitar, vital pentru o societate aflată în declin demografic, cultural și spiritual. Având, în mediul virtual și nu numai, oameni demni și adevărați patrioți, am reușit să propagăm vestea bună a susținerii mamelor aflate la răscruce de gânduri și, spre slava lui Dumnezeu, să avem, în 6 săptămâni, realizări mântuitoare.

Cum şi când aţi luat decizia lansării acestei campanii pentru viaţă?

În ziua Înălțării Domnului când, prezentând un moment artistic alături de corul bărbătesc „Voievozii Munților”, cor pe care îl dirijez, mi-am dat seama că nu este suficient să avem eroi în morminte, ci trebuie să ne transformăm în eroi actuali, ai societății pe care o reprezentăm.

În videoclipul prin care aţi lansat campania, pe reţeaua de socializare, adunând până în prezent 130.000 de vizualizări, îi îndemnaţi pe părinţi să nu-şi ucidă copilaşii nenăscuţi încă, ci să-i aducă la uşa bisericii. Practic, ce se va întâmpla cu acel copil după momentul în care ajunge la dumneavoastră?

Un prunc lăsat în pragul bisericii va deveni al nostru, al tuturor celor care îl vom ajuta și susține, prin grijă, dragoste și educație. Pruncul părăsit și-ar găsi în brațele noastre sălașul de care nu a avut parte.

Read more

25 Iulie 2016

Bărbaților, la atac!

"Bărbaților, uitați-vă împrejur: soțiile, fiicele, fiii și nepoții noștri așteaptă..., așteaptă să fim ceea ce Dumnezeu ne-a chemat să fim." Vă invit să urmăriți un film despre bărbăție, care poate să nască ceva frumos în fiecare din noi. (Film în engleză, traducere în spaniolă)

Read more

23 Iulie 2016

Sfântul Serafim de Sarov despre Împărtășirea cu Trupul și Sângele Domnului

În ceea ce priveşte ceea ce simţea sfântul în timp ce se împărtăşea cu Sfintele Taine, acest lucru este doar o taină a sa. Din cuvintele sale ştim ce uriaşă semnificaţie îi acorda el Sfintei Euharistii. Atunci când a fost întrebat cât de des trebuie să ne apropiem noi de Sfânta Împărtăşanie el răspunse: „Cu cât mai des cu atât mai bine”.

În mod special, surorilor de la Diveievo el le dădea următoare regulă, aşa cum o aflăm din informaţiile lăsate nouă de la monahia Kapitolina: “Nu trebuie să pierdem ocazia de a ne folosi cât mai des posibil de harul oferit prin împărtășirea cu Sfintele lui Hristos Taine. Încercând pe cât ne este cu putință să ne concentrăm asupra înţelegerii smerite a totalei noastre păcătoşenii, trebuie să ne apropiem de Sfânta Împartășanie, care dă viată la toţi şi la toate, cu nădejdea şi ferma credinţă în negrăita milostivire a lui Dumnezeu spunând cu frângere de inimă: am păcătuit, o, Doamne, cu sufletul, cu ini­ma, în cuvânt, în gând, şi cu toate simţurile mele”.

Cu adevărat remarcabilă este porunca Sfântului Serafim cu privire la aceasta, dată duhovnicului mănăstirii Diveievo, părintele Vasile: "Le poruncesc (surorilor şi maicilor), părinte să se împărtăşească în toate cele patru posturi şi în cele 12 praznice împărăteşti; le poruncesc aceasta şi în marile zile de sărbătoare: cu cât mai des, cu atât mai bine. Ca părinte du­hovnicesc al lor, să nu li te împotriveşti; căci harul dăruit nouă prin Împărtăşanie este atât de mare încât oricât de ne­vrednic și de păcătos ar fi un om, de îndată ce acesta se apro­pie de Domnul Care ne învie pe noi toţi (prin smerită înţelege­re a totalei noastre păcătoşenii), chiar dacă am fi cuprinşi din cap până în picioare de rănile păcatelor vom fi curăţiţi, părinte prin harul lui Hristos, şi vom deveni din ce în ce mai luminaţi şi vom fi mântuiţi. Dumneata, părinte, le eşti duhov­nic si îti spun ca să ştii toate aceste "lucruri".

Read more

Din toata frumusețea Ortodoxiei ai ajuns să te îndrăgostești de Hristos?

Acum câteva săptămâni, fiind la Mănăstirea Sfântul Ioan Casian în tabără și întrebându-l pe Părintele Moise de la Oașa: "Cine anume v-a impresionat din foștii deținuți politici pe care i-ați întâlnit? Cine v-a mișcat inima?", părintele a dat un răspuns care m-a pus pe gânduri și mi-a plăcut în mod deosebit. Părintele Moise umblă de câțiva ani prin țară luând interviuri video foștilor deținuți politici, pentru a afla istoria din gura martorilor, adevărul direct de la sursă. A adunat deja câteva sute de ore de mărturii și o experiență extraordinară pe acest subiect, al suferinței neamului nostru românesc în regimul comunist.

Părintele ne-a spus că la început a fost îndrăgostit de Valeriu Gafencu și de viața lui sfântă și așa au început pelegrinările lui prin țară. Apoi ușor-ușor a început să cunoască și alți mari mărturisitori, oameni cu viață curată, care l-au atins la inimă, dar totuși după atâția ani, spune sincer că din toți "cel mai mult mi-a schimbat viața Părintele Ioan Iovan, pentru că m-a învățat să am evlavie la Hristos Domnul, la Sfânta Euharistie".

Părintele mărturisește cum, nu demult, și-a făcut o analiză a sufletului și a observat că a fost îndrăgostit de multe lucruri din Ortodoxie dar "de tine Doamne nu am fost îndrăgostit niciodată". 

Ortodoxia e atât de frumoasă, e un tezaur al umanității și dumnezeirii, și e firesc să fii fascinat de multele ei aspecte. Unii sunt fascinați de muzica bizantină, alții de pictură, unii de viețile sfinților, alții de scrierile patristice și filocalice, unii iubesc Sfânta Scriptură, alții slujbele bisericii, unii îndrăgesc mult pelerinajele, vizitarea mănăstirilor țării, Muntele Athos, Ierusalimul, alții se bucură de cuvintele părinților duhovnicești, încă aflați în viață. Unii studiază cu drag dogmele Bisericii, alții istoria Bisericii, unii adoră greaca veche, latina și limba slavonă, alții cercetează manuscrisele vechi care au mărturii creștine. Unii iubesc predicile, alții fac milostenie cu cei bolnavi și săraci, unii caută să se închine la moaștele sfinților cerând ajutor, alții sunt fascinați de minuni... pe toți cei activi în comunitatea vie a Bisericii, Ortodoxia i-a cucerit într-ul fel.

Read more

22 Iulie 2016

Pr. Dan Damaschin din Iași pornește un proiect de adopție la distanță pentru 400 de copii săraci

Mesaj trimis pe Facebook de Pr. Dan Damaschin, preot misionar la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie Cuza-Vodă, Iaşi:

"Doamne ajută! S-a terminat aşteptarea!

8 Iulie 2016! Reţineţi această dată. Va intra în istorie, adică vom intra în istorie! Nu vorbesc de istoria la care se gândesc unii, sigur nu vom fi daţi la Bac, cel mult nişte bătrânele pe banca din faţa scării blocului sau la şedinţa de pe uliţă ne vor transforma în subiect de şedinţă.

Ceea ce vă pot asigura însă, este faptul că, sufleţelul pe care îl veţi ajuta de astăzi înainte, vă va purta în inimă pentru totdeauna. Iar dacă, de bunăvoie şi nesiliţi de nimeni, doriţi să schimbaţi istoria, în calitate de supereroi, sau, vorbind pe înţelesul tuturor creştinilor, Îngeri Păzitori, atunci trebuie să fim conştienţi de altceva, că în afară de Legea Iubirii, ar mai fi câteva condiţii. Regulile jocului în care intraţi (în curând vă veţi da seama că nu e deloc o joacă, dar va fi prea târziu), vi le prezentăm prin amabilitatea domnului Marck Zuckerberg, mai jos.

7 pași de urmat pentru a deveni ,,ÎNGERUL PĂZITOR” alunui copil sărman

  1. Alegeți din lista afișată unul sau mai mulți copii pe care doriți să-i sprijiniți pe o perioadă îndelungată (1-5 ani).
  2. Notați în tabel numele dumneavoastă în dreptul copilului la secțiunea Înger Păzitor. În cazul în care posibilitățile financiare ale dumneavoastră pot asigura doar jumătate sau un sfert din cheltuielile de întreținere a unui copil, după numele dumneavoastră precizați procentul contribuției oferite (25% sau 50%).
  3. Dacă întâmpinați dificultăți în completarea tabelului, lăsați un mesaj și noi vă contactăm imediat.
  4. Pe Messenger în privat, ne lăsați numărul de telefon pentru a vă putea contacta și a vă oferi mai multe detalii.
  5. Odată ales copilul, veți primi în privat informații despre copil, și Contractul de "Adopție la Distanță”.
  6. Expediați contractul semnat în format electronic sau poștal. În cazul în care acest lucru nu este cu putință, discutăm la telefon.
  7. Felicitări! Ați devenit Îngerul Păzitor al unui copil din programul "Dăruim Speranță” De acum înainte, în funcție de categoria de donator în care vă încadrați (A,B,C,D), vă vom oferi toate informațiile necesare.

Vă mulțumim!

DĂRUIM SPERANȚĂ!

Dragi prieteni, prin proiectele noastre dorim să aducem bucurie copiilor și, implicit, famiilor lor, adunând din bunătatea oamenilor și dăruind din suflet, mai departe, speranță. Pe baza misiunii noastre din ultimii doisprezece ani desfășurate în cadrul Maternității „Cuza Vodă” din Iași am înfiinţat Asociația “Glasul Vieții”, în dorința de a împlini porunca Domnului nostru Iisus Hristos de „a ne iubi aproapele așa cum El ne iubește pe noi”.

Read more

Mitropolitul Antonie de Suroj: „Preotul este un om răstignit”

Preotul nu are putere, în sens lumesc. Nici una. Preotul nu are drepturi, ci are numai acel cutremurător şi minunat, cu totul dumnezeiesc, privilegiu, de a iubi până la moarte, şi încă moartea pe cruce. Unul dintre nevoitorii din Apus, întrebat fiind ce este acela un preot, a spus: „Preotul este un om răstignit”.

Este omul care s-a lepădat şi se leapădă şi ar trebui să se lepede, iar şi iar, ceas de ceas, de sine însuşi, de oricare drept pe care l-ar fi avut; nu doar de mincinosul drept de a face ceva rău, de a fi păcătos, ci chiar şi de cele mai fireşti drepturi ale unui om, de cele mai legitime drepturi ale vieţii omului.  El este chipul lui Hristos, el este icoană, el este grija lui Hristos (pentru om), dragostea lui Hristos, este sângele lui Hristos, care poate fi vărsat oricând.

A sta înaintea Domnului pentru popor nu înseamnă a te simţi tu aparte, vreun privilegiat oarecare, unul care are intrare în Altar şi de acolo înalţă rugăciuni. A sta înaintea Domnului pentru popor înseamnă a te simţi atât de una cu acest popor, încât fiecare strigăt al acestuia, fiecare geamăt, fiecare implorare, fiecare strigăt de pocăinţă, fiecare bucurie să curgă prin tine, aşa cum curge apa prin uluc. Iar aceasta pare a fi un lucru înfricoşător.

Mitropolitul Antonie de Suroj

Read more

20 Iulie 2016

Excursie în Munții Călimani (18-21 august 2016)

Dragilor, așa cum v-am obișnuit, și în acest an organizăm o tură pe munte. De data aceasta în Munții Călimani, cu loc de întâlnire: Vatra Dornei. Prietenul nostru drag, Iulian Iuga, ne va fi ghid în cele 4 zile, și cei 50 de kilometri pe care sperăm să-i parcurgem cu ajutorul lui Dumnezeu.

Taberele organizate cu ajutorul lui Iulian la Vatra Dornei au fost minunate, pentru că el cunoaște bine zona, fiind inginer silvic, și prieten al viețuitorilor din schiturile și mănăstirile din jur. Din acest motiv vă încurajez să vă înscrieți în această excursie. Ocrotitoare o luăm pe Maica Domnului, în a cărui perioadă de prăznuire vom fi (15-23 august).

Excursia va avea următoarea temă de discuții: „Rezistența armată anticomunistă din Munții Românieiși cu ajutorul lui Dumnezeu, vom afla cum au reușit înaintașii noștri să stea ani de zile în munți fără să fie prinși de armata comunistă, ce mâncau, unde dormeau, ce scop aveau și care a fost deznodământul acestei mișcări naționale. Rezistența armată anticomunistă a avut centre în munții din Bucovina, îm Munții Făgăraș, în Vrancea, Dobrogea și Munții Apuseni. Pășind pe potecile munților, vom face câte o pauză pentru a discuta despre eroii acestui neam, care au salvat demnitatea României.

Read more

Cum ar trebui să fie un medic?

Sursa: CitateOrtodoxe.ro | Medicul trebuie să se jertfească

Read more

Tabere la Mănăstirea Oașa în 2017

 

Înscrierea se face strict prin completarea formularului: https://goo.gl/hn4wEW

Termenul limită de înscriere: o săptămână înainte de începerea oricărei tabere.

Persoana de contact: 0727 353 246 (Adi)

Ultimele comentarii

Înregistrare (login)

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Arhiva articolelor

Linkuri

 Portalul Doxologia 

Sanatate si Viata - Pentru un Stil de Viata Sanatos si o Viata Fericita - SanatateSiViata.ro