“Aceasta este porunca Mea: sa va iubiti unul pe altul, precum v-am iubit Eu.”
Ascultă Radio Ortodoxia Tinerilor
Seara de rugăciune
Miercuri seara, ora 22:30 »
Fericiticeiprigoniti.net
Cinstește-ți eroii și martirii neamului

Tabără

Excursie în Munții Făgăraș

Campanii de educație creștin-ortodoxă

Casatoreste-te de tanar Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu    Din comorile Sfintei Scripturi Euharistia continua Theologica  Exista distractie si fara alcool

Ediția a 3-a a cărții "Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie."

Mai 2015

31 Mai 2015

30 Mai 2015

Maica Mihaela Iordache - o ființă excepțională, luptătoare, vitează și în același timp suavă

Am descins în plină noapte la Miercurea Ciuc, cu un sentiment apăsător. Eram dezolate că eram aduse din nou în fortăreaţa Mariei Tereza, peştera nenorocită în care aveau să mi se îmbolnăvească definitiv şi iremediabil oasele şi plămânii. [...]

Prima celulă e rezervată pentru bolnavele T.B.C., următoarea va fi ocupată de Maica Mihaela, Meri şi Manţi. Urmăm noi, celula e înghesuită, cu şase paturi suprapuse pe două nivele, deci trei grupuri care abia încap. [...]

Cu vecinele din stânga am vorbit prin morse, sistem pe care l-au învăţat de la noi toate trei. Cea mai solicitată era maica Mihaela, care vorbea mult cu fiecare din noi. Aveam cu ea discuţii lungi pe diferite teme. Cu Nana Sofica depăna amintiri comune din viaţa legionară. Cu mine, la început, prefera să discute probleme de filosofie creştină şi de teologie. Aceasta pentru faptul că m-a confundat cu o altă prietenă a Zoricăi (maica Teodosia), pe nume Paia. Când a aflat că nu sunt Paia ci Păzi a schimbat subiectul discuţiilor noastre. Mi-a povestit despre oamenii Mişcării, cu predilecţie despre Căpitan. Povestea atât de frumos, avea o memorie fantastică, reţinuse o mulţime de întâmplări şi cuvinte pline de spiritualitate şi de înţelepciune rostite de Căpitan. Le-am trecut în morse pe una din bluzele mele brodate, cu gândul să le scot afară şi să le reproduc când va fi posibil, erau, pur şi simplu, fascinante, dar n-a fost să fie.

Read more

29 Mai 2015

Paştele – centrul anului liturgic

În centrul vieţii noastre liturgice, a perioadei de timp pe care o numim un an, se află praznicul Învierii lui Hristos. Ce este Învierea? Învierea este venirea în această lume complet dominată de timp şi, prin urmare, de moarte a unei vieţi veşnice. Cel ce a înviat din morţi nu mai moare. Nu într-o lume pe care nu o cunoastem, ci în lumea noastră, într-o dimineaţă, a apărut Cineva, care este dincolo de moarte şi, totuşi, în timpul nostru. Acest înţeles al Învierii lui Hristos, această mare bucurie, este tema centrală a Creştinismului şi a fost păstrat în formă deplină de Biserica Ortodoxă. Este adevărat ceea ce spun unii cu privire la faptul că tema centrală a Ortodoxiei, centrul întregii sale experienţe, cadrul după care se ajustează în permanenţă, este Învierea lui Hristos.

Centrul, ziua, care oferă înţeles tuturor celorlalte zile din toate timpurile este prăznuirea, an de an, a Învierii lui Hristos. Aceasta este întotdeauna începutul şi sfârşitul. Trăim întotdeauna după Paște şi ne îndreptăm întotdeauna către Paşte. Paştele este cea mai veche sărbătoare creştină. Întregul înţeles al vieţii liturgice a Bisericii este conţinut în sărbătoarea Paştelui împreună cu perioada de cincizeci de zile care îi urmează şi care culminează cu praznicul Cincizecimii, coborârea Sfântului Duh peste Sfinţii Apostoli. Această celebrare unică a Paştelui este reflectată în fiecare săptămână în Duminica creştină.

Dacă aţi avea puţin răgaz să citiţi imnele utreniei duminicilor aţi realiza, chiar dacă vi s-ar părea ciudat, că în fiecare duminică prăznuim un „paşte mic” care este, de fapt, „paştele mare”. În fiecare săptămână Biserica ajunge la aceeaşi experienţă centrală: „Învierea lui Hristos văzând…”. În fiecare duminică dimineaţă când preotul aduce Evanghelia din altar în mijlocul bisericii, după ce a citit Evanghelia Învierii, este proclamat acelaşi adevăr fundamental al credinţei creştine: "Hristos a înviat!" Sfântul Apostol Pavel spune: „Dacă Hristos n-a înviat, zadarnică este credinţa voastră”.

Read more

28 Mai 2015

Tabără de vară la Horezu și în Parcul Național Buila-Vânturarița (26 iulie – 2 august 2015)

Locurile în tabără s-au ocupat.

Doamne ajută!

Dragilor, a venit vara și ca-n fiecare an, am pregătit și noi o tabără de vară în care să ne adunăm ca-n familie și să ne bucurăm unii de alții, de Dumnezeu și frumoasa noastră țară.

De data aceasta vă propun să mergem 8 zile în zona Vâlcii, la Horezu, vatră a culturii și civilizației neamului românesc, așezată în Munții Căpățânii, o zonă montană superbă. Vom lua la picior munții din Parcul Național Buila-Vânturarița, împodobit cu peisaje minunate, cu mănăstiri și schituri vechi, peșteri și alte podoabe ale creației lui Dumnezeu.

Tema generală a acestei întâlniri este "Minunata Planetă Pământ, darul lui Dumnezeu pentru om". Titlul l-am ales astfel din două motive: datorită peisajelor naturale de care ne vom bucura pe Valea Oltului și datorită colecției de documentare „Planet Earth” realizată de cei de la BBC, un regal cinematografic, care adesea pe mine m-au îndeamnat să le privesc în genunchi în stare de rugăciune, și pe care le vom viziona în fiecare seară, urmând să discutăm pe marginea lor.

Invitat special al taberei este domnul profesor Gheorghe Butuc, profesor la Seminarul Teologic Ortodox din Galați, doctor în teologie al Universtiții din București, și prieten și colaborator permanent al asociației noastre. Domnia sa va susține și modera discuțiile noastre în fiecare seară.

Read more

Tabere la Mănăstirea Oașa în 2017

 

Înscrierea se face strict prin completarea formularului: https://goo.gl/hn4wEW

Termenul limită de înscriere: o săptămână înainte de începerea oricărei tabere.

Persoana de contact: 0727 353 246 (Adi)

Ultimele comentarii

Înregistrare (login)

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Arhiva articolelor

Linkuri

 Portalul Doxologia 

Sanatate si Viata - Pentru un Stil de Viata Sanatos si o Viata Fericita - SanatateSiViata.ro