“Aceasta este porunca Mea: sa va iubiti unul pe altul, precum v-am iubit Eu.”
Ascultă Radio Ortodoxia Tinerilor
Seara de rugăciune
Miercuri seara, ora 22:30 »
Fericiticeiprigoniti.net
Cinstește-ți eroii și martirii neamului

Tabără

Excursie în Munții Făgăraș

Campanii de educație creștin-ortodoxă

Casatoreste-te de tanar Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu    Din comorile Sfintei Scripturi Euharistia continua Theologica  Exista distractie si fara alcool

Ediția a 3-a a cărții "Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie."

August 2014

30 August 2014

Răul trebuie biruit cu pace şi linişte, cu gânduri liniştite şi paşnice

Domnul dă fiecărui credincios râvnitor harul în dar, însă cere sufletului să lepede conştient, în mod absolut, răul şi să se întoarcă cu totul spre bine – înspre Domnul. Să lepede răul în chip conştient! Răul trebuie biruit cu pace şi linişte, cu gânduri liniştite şi paşnice. De aceea ni se şi întâmplă multe necazuri şi suferinţe de-a lungul vieţii. Sfinţii Părinţi spun că, dacă nu ne smerim singuri, Domnul nu va conteni să ne smerească. Adeseori va da peste noi un necaz care ne aduce multe dureri – până ce nu vom învăţa să-l biruim prin pace şi linişte şi să nu îi dăm însemnătate.

De aceea, cei ce-L iubesc pe Domnul trec prin multe greutăţi. Mai mult, şi cei mai apropiaţi ai noştri se întâmplă câteodată să ne dispreţuiască, să ne respingă. Trebuie să îi înţelegem cu pace şi deplină înţelegere, să nu-i osândim niciodată! Pentru că noi toţi suntem aici în luptă, toţi aceşti semeni ai noştri, de un sânge cu noi, apropiaţi şi îndepărtaţi, toţi suntem în aceeaşi luptă! Să înţelegem că, atunci când şi noi am fost în situaţia lor, poate că am fost mai răi în purtarea noastră, de aceea trebuie să ne smerim.

După aceasta vom şti cât de mult ne iubeşte Domnul: dacă El ne dă încercări grele şi avem multe necazuri în viaţă! Sfinţii Părinţi spun: Dacă vezi că ai pace netulburată, ai grijă că nu eşti pe calea cea bună! Îi faci, aşadar, cumva vrăjmaşului pe voie; el nu se atinge de tine pentru că te are în puterea sa. De petreci bine şi n-ai multe ispite, înseamnă că el te ţine, iar tu nici nu înţelegi că eşti în puterea lui.

Read more

29 August 2014

Mesajul Părintelui Teodor din Parohia Ozun, județul Covasna

Anul trecut de 1 decembrie Asociația Tradiția Românească a organizat o vizită la parohiile ortodoxe românești din Covasna, pentru a-i susține moral p puținii români care au mai rămas acolo. Prima parohia pe care am vizitat-o și la care am stat la slujbă de ziua Sfântului Apostol Andrei, a fost Parohia Ozun. Aici am fost primiți cu dragoste și căldură de preoții slujitori. Mai jos redăm mesajul părintelui paroh, care, acum, are nevoie de ajutorul nostru:

"Iubiți credincioși,

Mă numesc Mocanu Teodor-Florian și începand cu data de 9 februarie 2014 sunt preot paroh al parohiei ortodoxe române Ozun, județul Covasna, din cadrul Episcopiei Covasnei si Harghitei. Acestă parohie este formată din 30 de familii ortodoxe si 35 de familii mixte, restul fiind de religie reformată si romano-catolică, de etnie maghiara.

În data de 30 noiembrie 2013, de sărbătoarea Sf. Ap. Andrei am avut onoarea de a ne fi alături la Slujba Sfintei Lturghii un grup de tineri, membrii ai Asociației Tradiția Romanească, tineri credincioși și binevoitori, care au cunoscut astfel situația noastra de aici, din Ozun, și tocmai de aceea am îndrăznit să apelăm la ajutorul lor.

În parohia Ozun, din păcate, timp de douăzeci de ani nu a locuit un preot paroh, fiind navetist, săvârșind Sf. Liturghie doar o dată pe lună. Din această cauză, casa parohială a rămas în paragină, necesitân reparații capitale de renovare interioară și exterioară, pentru a putea deveni astfel locuibilă, în condiții decente!

Cum am găsit eu și doamna preoteasă, casa parohială si Biserica atunci când am fost trimiși în această parohie...ne e și greu să spunem. Dar o sa încep mai intâi cu situația bisericii:

- Biserica nu are sistem de canalizare a apei pluviale, si astfel toata apa curge pe peretii bisericii si se infiltreaza la temelia acesteia;

- Datorita infiltrarii acestei ape , in interioarul bisericii a aparut o ciuperca care a inceput sa distruga toata dusumeau din interiorul acesteia, desi dusumeaua a fost pusa acum doi ani de catre preotul care a fost inaintea mea.

- Am adus la fata locului un sprecialist biolog si care ne-a spus ca aceasta ciuperca e foarte greu de combatut....necesitand o suma foarte mare de bani .Ca urmare: trebuie scoasa toata dusumeaua si stratul de beton din biserica si chiar si o parte din pamant, dupa care trebuie tratatii peretii bisericii cu o solutie speciala.Taoata aceasta munca necesita bani si oameni!

Cu multa ambitie ne-am apucat sa punem scocuri de scurgere la biserica....sperand ca cei cativa banuti care am reusit sa ii adunam vom putea sa facem aceasta lucrare....dar situatia nu a fost deloc fericita....cand am inceput sa luam cateva randuri de tigla de pe acoperis...am observat ca toti capriorii erau putrezi....si astfel costurile pentru au crescut, fiind nevoiti sa cheltuim toti banii ce ii mai aveam! VA spun sincer am rămas fară nici un ban, ba mai mult decât atât avem si o datorie la un magazin de materiale!!

Toate aceste lucrari la biserica ne-ar costa cel putin 6 000 de lei.

Situatii casei parohiale nu este nici ea deloc buna: mai avem nevoie inca de multi bani pentru a putea finaliza lucrarile:

- cu micile ajutoare primite pana acum am reusit sa punem usi in interiorul casei si cineva cu suflet mare ne-a donat centrala termica.

Mai avem nevoie insa de:

- izolatie pentru parchet pentru toata casa si parchet

-gresie si faianta in baie

- utilitatile pentru baie

- faianta la bucatarie

- vopsea lavabila pentru toata casa

Iar datorita faptului ca, casa este foarte mare , aceste materiale ne costa destul de mult: am avea nevoie de cel putin 4 000 de lei.

Datorită faptului ca, casa parohială nu este locuibilă, eu împreună cu doamna preoteasa locuim in momentul de față la părintii mei, și facem naveta la parohie, care se află la o distanță de 15 km. Doamna preoteasa este însărcinată iar în luna octombrie trebuie să nască, iar dorința noastră ar fi fost să se putem muta în casa parohială înainte ca ea sa nască!

De aceea apelez la bunăvoința și dragostea dumneavoastră față de Sfânta Biserică și față de aproapele nostru, pentru că o donatie cât de mică ne poate ajuta să realizăm aceste lucrări! Efortul dumneavoastă nu v-a rămane nerăsplătit, Dumnezeu vă va răsplătii!!

Va rugăm din tot sufletul să ne ajutați ! Avem nevoie de ajutor și nu știm la cine să mai apelăm....apelăm la dragostea și ajutorul ce vine de la Dumnezeu prin oameni cu suflet mare!"

Dacă îi puteți ajuta, datele de contact sunt următoarele:

Alina Mocanu (sotia) - 0742386950 /

Email: alina_pintea31@yahoo.com

Donatii puteti face in contul BCR:

RO05RNCB0124075220220001 (RON)

Parohia Ortodoxa Romana Ozun

 

Read more

Tâlcuirea Sfântului Ioan Gură de Aur la evenimentul Tăierii Capului Sf. Ioan Botezătorul

“Era legat Ioan şi, cu toate acestea, grăia, era închis şi, în temniţă fiind, mustra. Că nu se temea Ioan de moarte, ci îi era frică să tacă şi să nu spună adevărul. Pe acesta l-a ucis Irod şi nu numai o singură ucidere a făcut, ci mai multe. Că cel ce ucide un dascăl folositor sufletelor, acela nu ucide numai unul, ci pe atâţia pe câţi i-ar fi putut face vii, prin cuvântul său, de ar fi trăit.

Că Irod, prinzând pe Ioan, l-a legat şi l-a pus în temniţă pentru Irodiada, femeia lui Filip, fratele său. Că îi zicea Ioan: „Nu ţi se cade s-o ai!” Şi vrând să-l omoare, s-a temut de mulţime, că îl avea drept prooroc”.

- Dar pentru ce Ioan nu i-a vorbit femeii, ci bărbatului?

- Pentru că Irod era principalul vinovat.

Ascultă cum îi îndulceşte evanghelistul vina lui Irod! Îţi face impresia că povesteşte mai mult o întâmplare decât că aduce o acuzaţie. „Prăznuindu-şi Irod ziua naşterii, fiica Irodiadei a jucat în fata oaspeţilor şi a plăcut lui Irod “.

O, ospăţ drăcesc! O, adunare satanică! O, joc nelegiuit şi plată a unui joc şi mai nelegiuit! S-a săvârşit cea mai blestemată ucidere din toate uciderile! Cel ce merită să fie încununat şi să i se strige numele în gura mare este ucis! Biruinţa demonilor sta la masă, iar chipul biruinţei este vrednic de fapta săvârşită! „Fata Irodiadei a jucat înaintea lui şi a plăcut lui Irod. De aceea cu jurământ s-a jurat să-i dea orice va cere. Iar ea, îndemnată fiind de mama ei, a zis: „Dă-mi aici pe tipsie capul lui Ioan Botezătorul!” Îndoită crimă! Şi că a jucat şi că a plăcut! Şi a plăcut atât de mult, ca plata jocului a fost crimă!

Read more

28 August 2014

Familia Duggar are 19 copii și este un exemplu frumos pentru întreaga Americă

Un adevărat fenomen printre americani, deşi nu sunt singurii cu mulţi copii, wunt baptişti, au 9 fete şi 10 băieţi, vreo 2 dintre ei căsătoriţi. Mai există familia Bates, cu 21 copii, foarte credincioşi şi tradiţionalişti şi ei, cred că sunt evanghelici.

Chiar dacă nu sunt ortodocşi, ei sunt creştinii dintre aceia de vârf din America, crescuţi în spiritul disciplinei şi a moralei evanghelice. Sunt cei pe care se poate conta într-o manifestare pro-life sau când e vorba de fecioria până la căsătorie. Nu trebuie puşi în aceeaşi oală cu sectarii noştri din Bucovina şi de "aiurea", diferenţa e de la cer la pământ. Grupurile de protestanţi de diferite denominaţiuni născuţi şi crescuţi în UŞA ascultă cu mare interes ghidajele de la Putna, recunosc valoarea tradiţiilor ortodoxe, au un respect instinctiv pentru icoane şi sfinţi, chiar dacă neafișat, înţeleg principiile de gândire duhovnicească, măcar la primul nivel. Mulţi dintre ei te şi aplauda şi sunt foarte recunoscători după ce le faci un ghidaj şi le vorbeşti un pic de viaţa ortodoxă şi viaţa monahală românească.

E firesc ca astfel de familii să fie un fenomen printre americani, să stârnească mirarea şi curiozitatea (uneori morbidă, e adevărat), şi pentru că americanii nu au pur şi simplu viaţa în Biserică. Puritanismul acesta reprezintă oaza lor de religiozitate.

Despre familia Duggar, din filmuleţe ataşate şi din alte câteva, reies câteva lucruri de mare adâncime şi frumuseţe:

  • Fiecare din copiii mai mari are o "echipă" de fraţi mai mici de care trebuie să răspundă (jucării, ordine, teme, sarcini prin casă etc.);
  • Nu au nici un televizor în casă, desigur, iar internetul este numai pentru copiii mai mari, pentru studiu;
  • Când s-au mutat într-o casă cu mai multe camere, părinţii i-au întrebat pe copii dacă vor să aibă camere separate, şi toţi au spus că le place mai mult să fie împreună, nici nu s-ar gândi să stea separaţi; nu duc lipsă "intimităţii";

    Read more

Jurnalul unui producător de pornografie

Pornografia ucide. E moarte. Ucide relaţiile dintre sexe, soţi, tineri şi tinere. Pornografia e murdărie legalizată. Un drept constituţional şi un drept murdar al omului. Unul care satisface înclinaţiile murdare ale unei persoane prin dezumanizarea altei persoane sau a altor persoane. O practică oribilă care prinde ca într-o capcană milioane şi milioane de oameni şi sufletele lor. Nu doar adulţi ci şi adolescenţi şi chiar copii. Flagelul acesta distruge civilizaţia, uzurpa moralitatea, şi e peste tot.

În câteva minute după ce deschidem calculatorul ori intrăm online prezenta pornografiei, mai mult sau mai puţin subtilă, e acolo. Ispiteşte. Din ea unii fac profituri enorme, în timp ce sufletul celor care o consumă se stinge. Dar tinerele fete care pozează, aşa numitele “porn stars”, adică vedetele industriei pornografice? Multe nu ştim despre ele, dar mai ales despre trauma psihologică prin care trec, vieţile risipite şi distruse pe care le trăiesc, îmbătrânirea înainte de vreme, ori epuizarea frumuseţii la o vârstă încă tânără.

Azi prezentăm un caz real, al unei tinere care a devenit un “porn star” la 18 ani, dar care şi-a distrus viaţa în lumea bizară şi murdară a pornografiei. Povestea vieţii ei nu e scrisă de ea, ci de bărbatul care a ademenit-o şi a transformat-o într-o vedetă a lumii pornografiei. Vreme de mulţi ani Donny Pauling a fost un producător de pornografie, un “pornographer” în engleză. De la o vreme, însă, viaţa lui Pauling s-a transformat radical. A devenit creştin şi de atunci şi-a dedicat viaţa luptând împotriva pornografiei. [Detalii aici: http://www.lifesitenews.com/news/from-playboy-pornographer-to-christian-pastor-the-unlikely-story-of-donny-p] Din când în când scrie câte un comentariu despre victimele lui. Una dintre ele e Mindy. Despre Mindy scriem astăzi. Povestea lui Mindy e mişcătoare. Ajunsă victimă a pornografiei, de la o vreme a devenit creştină, şi, în timp, l-a convertit la creştinism şi pe Pauling, pornograful ei.

Poveste lui Mindy a fost tradusă pentru dumneavoastră de Izabella Până, de la Asociația Familiilor din România, Bucureşti, şi coordonatoarea naţională a Coaliţiei pentru Moralitate în Media. Îi mulţumim.

Read more

Tabere la Mănăstirea Oașa în 2017

 

Înscrierea se face strict prin completarea formularului: https://goo.gl/hn4wEW

Termenul limită de înscriere: o săptămână înainte de începerea oricărei tabere.

Persoana de contact: 0727 353 246 (Adi)

Ultimele comentarii

Înregistrare (login)

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Arhiva articolelor

Linkuri

 Portalul Doxologia 

Sanatate si Viata - Pentru un Stil de Viata Sanatos si o Viata Fericita - SanatateSiViata.ro