“Aceasta este porunca Mea: sa va iubiti unul pe altul, precum v-am iubit Eu.”
Ascultă Radio Ortodoxia Tinerilor
Seara de rugăciune
Miercuri seara, ora 22:30 »
Fericiticeiprigoniti.net
Cinstește-ți eroii și martirii neamului

Tabără

Excursie în Munții Făgăraș

Campanii de educație creștin-ortodoxă

Casatoreste-te de tanar Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu    Din comorile Sfintei Scripturi Euharistia continua Theologica  Exista distractie si fara alcool

Ediția a 3-a a cărții "Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie."

Iunie 2014

30 Iunie 2014

Cum poți să umbli oare?

Cum poţi să umbli oare
în haină de mătasã
cănd lângă tine Domnul stă gol şi fără casă?
Cum poţi să-ţi cheltui banii
cu-atâta risipire
când lângă tine Domnul
stă-n lipsuri şi-n mâhnire?

Cum poţi să dormi în perne
de lene şi căldură
când lângă tine Domnul
mai tremură şi-ndură?
Cum poţi să stai deoparte,
din sfânta luptă-afarã,
când lângã tine-i Domnul
sub Cruce şi povară?

Cum poţi să crezi că toate
acestea n-au să-ţi fie,
din Ziua Judecăţii,
osândă pe vecie?
Cum poţi să nu strigi: Doamne,
din clipa asta, iată,
pe veci imi vreau doar Ţie
viaţa mea predată!

(Traian Dorz - Cântări de Sus, Editura Oastea Domnului, Sibiu, 2014, p.169)

 

"Doamne, când Te-am văzut flămând, sau însetat, sau străin, sau gol, sau bolnav, sau în temniţă şi nu Ţi-am slujit? El însă le va răspunde, zicând: Adevărat zic vouă: Întrucât nu aţi făcut unuia dintre aceşti prea mici, nici Mie nu Mi-aţi făcut. Şi vor merge aceştia la osândă veşnică, iar drepţii la viaţă veşnică." (Matei 25, 44-46)

Read more

Asociația "Salvează o inimă" a lansat prima platformă de donații online din România cu recompense din partea companiilor

Ce-ar fi dacă ai putea dona în scopuri caritabile, și primești banii înapoi în totalitate? Se pare că ar fi o captură, dar asta e exact ceea ce Asociația “Salvează o inimă” face prin intermediul platformei de donații online www.salveazaoinima.ro.

Platforma a fost lansată acum o lună de zile, și permite utilizatorilor să doneze pentru cauzele umanitare înscrise pe platformă, iar în schimb donatorul primește la schimb un voucher de reduceri pe magazinele partenere platformei. Voucherul de reduceri este primit de către donator direct pe adresa sa de e-mail și conține un cod unic, care mai apoi este recunoscut de către magazinele partenere la folosirea acestuia.

Pe lângă faptul că platforma recompensează pe donatori dar în același timp oferă transparență banilor donați.

Donația minimă ce se realizează pe platforma este de 10 lei și se face prin sistemul securizat de la Mobilpay. Ne dorim ca prin această platformă să atragem cât mai multe companii și mai ales și ONG-uri pentru a strânge fondurile necesare pentru îndeplinirea proiectelor sociale. Timpul acordat de către platformă pentru o cauză sau ONG pentru strângerea de fonduri este de 96 de zile calendaristice.

Read more

Viața curată în feciorie este o sursă de lumină în sufletul unui tânăr

Mă numesc A.S. şi de curând am împlinit 23 de ani. Nu e mult dar nu e nici puţin. Slavă Domnului că mi a dat frumoşi şi curaţi.

În sufletul meu, acest lucru e o sursă de lumină, de bucurie că prin ajutorul Preasfintei Fecioare Maria mi s-a dat să mă păstrez fecioară.

Însă păcătoşi la fire şi la gând cum suntem, nu pot să nu mă compar cu fetele de vârsta mea de la facultate sau de la liceu cu care am crescut împreună.

Mă răscoleşte uneori gândul că multe s-au căsătorit, au şi copii şi au întemeiat o familie, lucru care nu-l pot spune despre mine. Mă doare să văd asta, pentru că ştiu că mulţumită Domnului nu duc lipsă nici de minte, nici de frumuseţe exterioară sau interioară dar totuşi încă nu s-a întâmplat să găsesc pe acel cineva aproape de Dumnezeu cu care să-mi împart viaţa mai departe, sub binecuvântarea Duhului Sfânt!

Ştiu că nu sunt singură, şi mai ştiu că Bunul Dumnezeu are un plan cu fiecare dintre noi, deci dacă aşa mi-a fost hărăzit nu pot spune decât "Doamne, Fie Voia Ta" că Tu ştii ce e mai bine pentru firea mea păcătoasă. Şi aştept... rugându-mă în fiecare zi că El să mi-l scoată în cale şi atunci să pot să stau curata şi cu respect în faţa lui şi în faţa Domnului.

Nu deznădăjduiţi!

(A.S.)

Read more

28 Iunie 2014

27 Iunie 2014

Lăsaţi copiii să vină la Sfânta Împărtăşanie!

Tainele lumii se descriu prin arte, iar sentimentul tainei, dintr-o curată necunoaştere, îl percepem simplu. Constantin Brâncuşi vorbeşte despre un sentiment al jocului şi al copilăriei în simţirea artei şi a tainelor sale. Taina Sfintei Împărtăşanii, ca de altfel toate Tainele Bisericii, se află deasupra ştiinţelor şi artelor. Este foarte bine că nu intră în algoritmi ai logos-ului omenesc.

Taina Sfintei Împărtăşanii, poate cea mai scrisă şi descrisă de Sfinţii Părinţi, are însă un sublim în simplitate: cântecul dulce-rubiniu, în trăirea lăuntrică a copiilor.

Năzdrăvani sau cuminţei, după o stropire stângace şi veselă cu semnul sfintei închinăciuni, în căuşul celor trei degeţele, copiii intră în Sfânta Biserică. Fără canoane, fără rigori, sunt de-ai Casei.

La un semn, Marea se înseninează şi din altarul Corabiei se văd toate ţărmurile Cerului.

O fetiţă nevinovată şicurioasă atinge tot văzutul şi nevăzutul Sfintei Liturghii, un copilaş, ca un pui de şoim, este ademenit de strălucirea sfinţilor cu sabie de foc, un voinicel străbate călare valurile spumegânde ale norilor în căutarea comorii, păzită cu străşnicie de arma biruinţei.

Părintele în straie împărăteşti ne cheamă să ne apropiem cu frică de Dumnezeu, cu credinţă şi cu dragoste. Conştiinţa ne opreşte, pe noi cei mari: Descalţă-te, că acesta e loc sfânt!

Read more

Tabere la Mănăstirea Oașa în 2017

 

Înscrierea se face strict prin completarea formularului: https://goo.gl/hn4wEW

Termenul limită de înscriere: o săptămână înainte de începerea oricărei tabere.

Persoana de contact: 0727 353 246 (Adi)

Ultimele comentarii

Înregistrare (login)

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Arhiva articolelor

Linkuri

 Portalul Doxologia 

Sanatate si Viata - Pentru un Stil de Viata Sanatos si o Viata Fericita - SanatateSiViata.ro