“Aceasta este porunca Mea: sa va iubiti unul pe altul, precum v-am iubit Eu.”
Ascultă Radio Ortodoxia Tinerilor
Seara de rugăciune
Miercuri seara, ora 22:30 »
Fericiticeiprigoniti.net
Cinstește-ți eroii și martirii neamului

Tabără

Excursie în Munții Făgăraș

Campanii de educație creștin-ortodoxă

Casatoreste-te de tanar Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorie Tu de ce crezi in Dumnezeu    Din comorile Sfintei Scripturi Euharistia continua Theologica  Exista distractie si fara alcool

Ediția a 3-a a cărții "Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie."

Mai 2014

31 Mai 2014

30 Mai 2014

Smerenia este acea poartă deschisă iubirii dumnezeiești (Pr. Rafail Noica)

Ce este smerenia cu adevărat? Părintele Rafail Noica răspunde fascinant de frumos și limpede la această întrebare.

Read more

Există un iad al smereniei? (Pr. Rafail Noica)

Părintele Rafail Noica ne explică titlul cărții "Între iadul smereniei și iadul deznădejdii" care cuprinde scrieri ale Sfântului Siluan Athonitul.

Read more

ProTV-ul manipulează și dezinformează prin știri total neprofesioniste (II)

Dacă anul trecut, în luna august, ProTV-ul a realizat un reportaj prin care manipula grosolan opinia publică, inducând falsa idee că Patriarhia este în conflict juridic cu anumite site-uri printre care și ”Ortodoxia Tinerilor”, ba mai mult decât atât, că pe acest site și altele asemenea se învață lucruri potrivnice învățăturii de credință, anul acesta trustul media reia seria manipulărilor la adresa credincioșilor Bisericii.

O știre ProTV, din data de 27 mai 2014, ora 19.00, ne anunță că ”unele siteuri” care conțin învățături creștine promovează practici neortodoxe care contravin canoanelor bisericești.

Încă de la începutul reportajului, se poate observa doza de sarcasm cu care este ridiculizată Patriarhia. Sunt folosite sintagme precum siteuri „afurisite” iar, prezentatoarea exprimă în batjocură un „Dumnezeu cu mila”. Tonul de bășcălie constituie un prim indiciu concludent asupra intenției reportajului dar și a modului cum se raportează unii lucrători ai trustului Pro față de Biserică.

Apoi, se vorbește la plural despre site-uri, dar întreg reportajul se centrează pe un singur exemplu, respectiv site-ul sfaturiortodoxe.ro. Aici vom face o scurtă digresiune pentru a înțelege subiectul reportajului: deși site-ul în cauză are un aspect grafic arhaic este unul dintre cele mai populare site-uri de învățături creștine, situându-se constant în top 15 la rubrica spiritualitatea, așa cum arată statisticile trafic.ro. Important de reținut este și faptul că site-ul sfaturiortodoxe.ro este unul din pionerii site-urilor ortodoxe, având o vechime de peste 13 ani. Pe acest site este organizată o colecție amplă cu scrieri ale sfinților părinți, ale părinților contemporani dar și ale unor teologi contemporani, cum este cunoscutul teolog Danion Vasile. Între aceste materiale duhovnicești de mare folos sufletesc, Danion Vasile a tratat o serie de probleme stringente cu care se confruntau și se confruntă tinerii, unele dintre probleme fiind considerate tabu, printre care și ”sexul oral”. Din motive de tactică misionară, teologul a preferat să dea aparența unei poziții echidistante față de acest subiect, abordând un titlu neutru: ”Sexul oral, între avantaje și dezavantaje.” Însă imediat cum este parcurs materialul, se constată cu ușurință că domnul Danion condamnă acest păcat, demontând toate pseudo-argumentele aduse în sprijinul acestei practici perverse. Spre exemplu, teologul întreabă retoric ”Oare Duhul Sfânt, Care Se îndepărtează de cei care păcătuiesc, va rămâne asupra celor care fac sex oral numai pentru că moda perversităţilor are din ce în ce mai mulţi fani? Nu, desfrâul este şi rămâne tot desfrâu.” Și în continuare: ”Cum ar putea o gură care se spurcă prin sex oral să ia anafură, agheasmă sau să sărute sfintele icoane? Cum ar putea o astfel de gură să primească Sfintele Taine, adică pe Însuşi Hristos? Oricât de bine ar spăla pasta de dinţi, sau oricât de eficientă ar fi guma de mestecat cu efecte igienice, totuşi fără multă pocăinţă rana păcatului nu se poate şterge.”

Read more

Înfrânează-ți limba de la rău

Read more

27 Mai 2014

Tânărul fără aripi e un înger căzut

Interviu cu Pr. Daniel Șimon, Parohia „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”, Lleida, Spania)

"Ce mare dar a dat Dumnezeu oamenilor! Libertatea de a alege între bine şi rău. Ştii că asta e calea cea strâmtă şi necăjicioasă care duce la Rai şi cealaltă cea largă care duce la pierzare. Vrei, te mântuieşti, nu vrei, nu te mântuieşti." (Stareţul Dionisie, duhovnicul de la Sfântul Munte Athos)

Georgiana T.: Părinte, căutăm deseori în tinereţe o evadare din cotidian, ne dorim să fim liberi, ne dorim o tinereţe plină de distracţie, fără a da socoteală nimănui pentru ceea ce facem. Cum să ne raportăm la libertate, într-un mod corect?

Pr. Daniel Şimon: Tinerețea e cea mai frumoasă stare a omului, e etapa din viață în care, plin de energie, omul visează spre desăvârșirea sa. De cum va dori să fie aceasta, depinde viitorul său. E un lucru firesc ceea ce-și doresc tinerii, căci sunt la vârsta când tot viitorul se pare că le stă înainte. Dar aș dori să ne oprim puțin asupra termenilor pe care i-ai menționat: evadare, libertate, distracție, socoteală. Evadarea este dorința celor care se simt oprimați, strâmtorați, lipsiți de libertatea de manifestare sau de expresie. A evada din cotidian nu e doar o dorință, ci chiar o condiție a tinereții. Tânărul fără aripi e un înger căzut. Nu se poate ca tânărul să nu aibă idealuri, iar acestea se pot realiza doar ieșind din normal, dar nu din cumințenie.

Tânărul are multă energie, pe care, dacă o pune în slujba binelui, va ajunge nu doar un om bun, ci chiar sfânt. În ceea ce privește libertatea, știm că aceasta este una dintre atributele divine. Noi, ca oameni, suntem creați după chipul lui Dumnezeu, iar asemănarea cu El ne este dată ca ideal, de aceea trebuie să căutăm libertatea, dar mai întâi trebuie să înțelegem că adevărata libertate o găsim doar în Hristos. Orice societate are regulile ei, iar membrii ei sunt liberi atâta timp cât se raportează la aceste norme. În momentul în care le-ai încălcat, ți-ai pierdut libertatea, căci suspiciunea planează asupra ta, iar dacă dorești reabilitarea, va trebui să lupți pentru a o redobândi. Asta nu înseamnă că cei care respectă legile nu sunt liberi. Datorită libertății putem face ce dorim, însă faptele noastre nu rămân fără urmări: bune sau rele. Așa s-a întâmplat și cu Adam in Rai. El a putut cădea deoarece era liber; dacă nu era liber, nici nu s-ar fi putut apropia de mărul oprit.

Read more

26 Mai 2014

Pr. Ioan Iovan - Conferință la Facultatea de Teologie din Sibiu (1996)

Vă invit să ascultați o conferință plină de har a părintelui Ioan Iovan către teologi și mireni, ținută la Facultate de Teologie Ortodoxă din Sibiu, în anul 1996.

Detalii pe ioaniovan.ro

Read more

Tabere la Mănăstirea Oașa în 2017

 

Înscrierea se face strict prin completarea formularului: https://goo.gl/hn4wEW

Termenul limită de înscriere: o săptămână înainte de începerea oricărei tabere.

Persoana de contact: 0727 353 246 (Adi)

Ultimele comentarii

Înregistrare (login)

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Arhiva articolelor

Linkuri

 Portalul Doxologia 

Sanatate si Viata - Pentru un Stil de Viata Sanatos si o Viata Fericita - SanatateSiViata.ro