Skip to content

4 Comentarii

  1. Boitos
    octombrie 12, 2015 @ 5:53 am

    Am citit acest articol si m-am gandit de ce l-ati pus pe site.
    Ar trebui sa fie cateva motive :
    -se vorbeste despre Dumnezeu,
    -se vorbeste despre reintoarcerea medicilor in Romania,
    si cam atat.
    Alte motive nu vad , dar vad anumite lucruri , de exemplu :
    Clinica Polisano : numele ei a fost indirect implicat in cazurile cu ceva retete false.In fine daca s-a decis cercetare, arestare, mai stiu ei ce atunci organele statului sa cerceteze , ca de asta sunt pus acolo sa cerceteze.De ce trebuia sa se sinucida ? Daca omul este nevinovat stai si astepti, te zbati pt dreptate, chiar daca multi nevinovati sunt arestati .
    In fine , asta e un fleac.
    Ce e mai importanat : clinica e privata !
    Intelegeti cum sta treaba ? Clinica nu este pt muritorii de rand ca noi.Puteti consulta lista de preturi de pe internet si nu cumva sa lesinati.

    A veni cineva si a apune ca a venit de la salarul din Germania la un salar in Romania ( tot ca in Germania, sau mai mare ) nu vad nimic deosebit.
    A se vorbi despre Dumnezeu, de medici care lucreaza pe salarii imense ( este dreptul lor ) nu vad nimic deosebit.

    Stiti ce vad eu deosebit : medici care isi fac meseria in spitale de stat, nu sunt nici mai bogati decat noi, nici mai saraci decat noi, vorbesc frumos, nu au case cat niste palate, nici masini extraordinare, dar stiu meserie, si considera ca isi fac datoria ( la serviciu, asa cum ne-o facem fiecare din noi ) dar… care nu iau , nici nu pretind nici un ban.
    Acei medici care fara sa ia bani de la un biet batran care abia isi duce zilele de azi pe maine, si poate e mai fericit acel medic deoarece poate a ingrijit un sfant fara sa stie.

    Reply

  2. Claudiu Balan
    octombrie 12, 2015 @ 6:58 am

    Simona, îți voi răspunde direct care au fost motivațiile mele când am publicat acest articol.

    În contexul în care Biserica Ortodoxă și credința în Dumnezeu este din ce în ce mai atacată în mass-media, iar creștinii considerați niște retardați, când vine un medic cu atâtă școală și experiență, care vorbește despre Dumnezeu, îi poate ajuta și pe necredincioși să creadă.

    În al doilea rând e un medic care are o familie frumoasă și care pentru copilașul lor s-au întors în țară. E un medic care insistă că pacienții pot fi tratați frumos ca oameni și în spitalele din România.

    Mai pe scurt, acest articol subliniază valorile neamului nostru pe care ni le-am pus în frunte pe acest site: credința în Dumnezeu, familia și iubirea de țară și neam.

    Doamne ajută!

    Reply

  3. Boitos
    octombrie 12, 2015 @ 7:21 am

    Consider ca nu are rost sa mai discut atat timp cat: exista medici din alte spitale din tara , chiar spitale foarte renumite , de stat, care spun inainte de operatie :,,nu luam bani ca ne vede Dumnezeu si nu ne mai reuseste operatia ” si la cateva zile dupa operatie, iti cer bani.
    E foarte simplu sa calculezi cat bani castiga un medic din aceste operatii: mai mult decat daca ar fi lucrat in strainatate.Deci chiar nu are rost sa se aplice in aceste cazuri atata iubire de neam, tara .

    ,,creștinii considerați niște retardați” – daca tara noastra e asa cum e, plina de avorturi, plina de hoti, de falsuri, de minciuni, chiar si eu mai cred cateodata ca unii sunt niste retardati.Si ne mai consideram si crestini , doar atat, ca de fapte ducem lipsa.

    Reply

  4. sharbinsk
    octombrie 12, 2015 @ 6:16 pm

    Nu văd nimic rău în a asigura unui profesionist condițiile din străinătate- aici în țară- chiar dacă asta presupune niște costuri, în definitiv ăsta era obiectivul tuturor.

    Nu știm ce fapte bune au ei și pe câți au ajutat tainic, chiar în articol se specifică faptul că au pacienți care vin cu trenul,de obicei cine merge cu trenul nu prea are nu știu ce posibilități materiale.
    Faptul că ei stau mai multe ore la lucru decât standardul mondial e jertfă deja, într-un ogor în care e de lucru Har Domnului.

    Bine a făcut că a plecat din sistemul sanitar public, ce era să facă după aproape 13 ani numai de studii medicale și încă 12 de școală, să stea în chirie pe banii părinților ?
    [b]Să ceară voie de la părinți să procreeze ?[/b]
    Sau să ajungă să cumpere aparatură și ustensile din buzunar și să mai fie săpat politic cum se întâmplă de obicei în mioriticul stil românesc.

    Nu este destul că toată atenția și energiile unui medic trebuie să se concentreze pe nevoile pacienților mai era obligat și să se preocupe de orgolii ministeriale și mizerii lumești [b]în defavoarea calității actului medical [/b]care înseamnă timp mai puțin pentru pacienți și dificultate în meseria pentru care s-a pregătit atâta.

    [i]„Consider ca nu are rost sa mai discut atat timp cat: exista medici din alte spitale din tara , chiar spitale foarte renumite , de stat, care spun inainte de operatie :,,nu luam bani ca ne vede Dumnezeu si nu ne mai reuseste operatia ” si la cateva zile dupa operatie, iti cer bani.”[/i]

    De aceea e mai transparent uneori sistemul particular pentru că totul e la vedere fără costuri surpriză și alte nefăcute.
    Răspunderea contractuală și legală e mai mare la privați care-și riscă afacerea dacă li se face reclamă de neprofesioniști spre deosebire de un medic care omoară oameni cu zile și e spălat(albit) de colegii de breaslă pe motiv că [i]„nu sunt cadre domnle’.”[/i]
    [b]Dacă se câștiga mai bine ca în străinătate nu doar că nu plecau medicii dar veneau și străini aici să opereze.[/b]

    Nu neg că el câștigă peste media din România dar vorbim totuși despre [b]neurochirurgie[/b] în care trebuie știință, precizie și finețe de ceasornicar, motiv pt care 99% dintre români împreună cu subsemnatul nu ar putea să profeseze în neurochirurgie.

    Iar familia asta nu și-a abandonat copilul deși munca desfășurată îi solicită în chip real spre deosebire de alții care fac și munci derizorii și pentru care „ocupația” din străinătate e doar un pretext pentru a nu avea grijă de copiii lăsați în țară.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *