“Aceasta este porunca Mea: sa va iubiti unul pe altul, precum v-am iubit Eu.”
Ascultă Radio Ortodoxia Tinerilor
Seara de rugăciune
Miercuri seara, ora 22:30 »
Fericiticeiprigoniti.net
Cinstește-ți eroii și martirii neamului

Campanii de educație creștin-ortodoxă

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorieCasatoreste-te de tanarEuharistia continuaDin comorile Sfintei Scripturi  Tu de ce crezi in Dumnezeu        Theologica  Exista distractie si fara alcool

Dacă Facebook-ul te-a făcut dependent. Postește de Facebook!

În data de 13 noiembrie 2014, încurajat de Victor Petcu care anunța pe contul lui de socializare că în acest post al Nașterii Domnului Hristos va posti 40 de zile de Facebook, am hotărât să încerc să fac și eu acest lucru, măcar o zi. Și cu ajutorul lui Dumnezeu am reușit.

Poate unora nu li se pare mare ispravă, însă pentru mine, care administrez 6 conturi de facebook ale asociației și postez în fiecare zi acolo articole și comentarii, e mare lucru. De ce?

Pentru că am observat că Facebook-ul creează dependență! Îmi promit că voi intra dimineață doar să pun 2-3 articole și 2-3 citate și apoi ies repede. Abia apuc să mă conectez și mă și vrăjește. Văd ce mai scrie unul altul, o poză, un link și uneori uit și pentru ce am uitat. După ce pierd 20-30 de minute navigând, îmi amintesc ce am de făcut și revin. Postez toate materialele și când să ies, mai intru puțin pe contul personal și iarăși mă agață o conversație sau un link și iar mă risipesc și mai pierd ceva vreme.

După o oră – două de lucrat ale mele la calculator, mi-aduc aminte să intru iarăși să văd cum merg materialele pe care le-am pus, ce comentarii mai sunt, să mai moderez, etc. Iarăși mă vrăjește. Fac asta de vreo câteva ori pe zi.

Cred că de 2-3 ani de când intru pe facebook pierd cel puțin o oră zilnic, dacă nu 2 sau chiar 3.

Facebook-ul ca și orice altă resursă de informații de pe internet poate fi de mare folos, mai ales pentru a-i atrage pe tineri către Dumnezeu, dar există și riscul de a exagera și a pierde mult timp aiurea.

Ieri a fost tare bine, fără să intru deloc. Am fost liniștit, foarte liniștit. Și mi-am dat seama că am exagerat mult și că sunt și dependent. Există multe studii asupra efectelor negative severe pe care le are facebookul asupra oamenilor, Poate o să publicăm un studiu în viitorul apropiat.

Din păcate munca mea de zi cu zi este în fața calculatorului și pe internet, așa îmi câștig pâinea, ca mulți alți oameni. Dar nu sunt încântat de acest regim de muncă, aș prefera o relaționare cu oamenii directă.

Nu știu dacă aș putea posti de internet, decât în zilele de sărbătoare și duminicile, când nu lucrez, în rest mi-ar fi mai greu.

Dar măcar să postesc de facebook, asta sigur aș vrea s-o fac și sper ca Dumnezeu să-mi ajute să scap de această dependență.

Vă încurajăm și pe voi să fiți liber, și să scăpați de dependență de facebook, dacă o aveți!

Analizați-vă cât timp stați, ce faceți efectiv când intrați și ce efecte au acele „noutățiasupra sufletului vostru. Pe mine mă risipesc și mă depărtează de Dumnezeu.

Facebook-ul este o patimă, așa cum sunt pentru unii jocurile pe calculator, pentru alții jocurile de noroc, iar pentru alții televizorul.

Suntem în Postul Nașterii Domnului Hristos și bine ar fi ca postind de facebook și de internet să ne apropiem de Dumnezeu și de aproapele nostru!

Risipim mult timp dintr-o zi în lumea virtuală, poate ar fi bine să oferim o parte din acest timp și celor dragi.

(Claudiu Balan)

 

Pentru a lăsa un comentariu trebuie să te înregistrezi.
Fă-ţi un Cont nou dacă e prima oară când vrei să laşi un comentariu.
Dacă ai deja un cont click aici pentru a intra pe pagina de log in.

Ultimele comentarii

Înregistrare (login)

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Arhiva articolelor

Linkuri

 Portalul Doxologia 

Sanatate si Viata - Pentru un Stil de Viata Sanatos si o Viata Fericita - SanatateSiViata.ro

Ediția a 3-a a cărții "Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie."