“Aceasta este porunca Mea: sa va iubiti unul pe altul, precum v-am iubit Eu.”
Ascultă Radio Ortodoxia Tinerilor
Seara de rugăciune
Miercuri seara, ora 22:30 »
Fericiticeiprigoniti.net
Cinstește-ți eroii și martirii neamului

Campanii de educație creștin-ortodoxă

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorieCasatoreste-te de tanarEuharistia continuaDin comorile Sfintei Scripturi  Tu de ce crezi in Dumnezeu        Theologica  Exista distractie si fara alcool

Pelerinaj de Florii în București, organizat de Patriarhia Română sâmbătă 27 aprilie 2013

Ca în fiecare an Patriarhia Română organizează un pelerinaj de florii în cinstea intrării în Ierusalim a Domnului nostru Iisus Hristos, Cel ce vine spre patima Sa de bună voie pentru noi oamenii și pentru a noastră mântuire.

Pelerinajul va avea loc sâmbătă, 27 aprilie 2013, în București și va porni de la amplasamentul de construcție a Catedralei Mântuirii Neamului la ora 16.30 și se va finaliza în fața Catedralei Patriarhale unde credincioșii și preoții vor fi așteptați de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Scopul pelerinajului este de a mărturisi înaintea tuturor credința noastră în Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, singurul care le poate oferi oamenilor bucuria vieții veșnice. Prin acest pelerinaj vestim patimile Domnului dar și Învierea Lui. Iisus Hristos este Învierea și Viața întregii omeniri, iar fără El vom înainta zilnic în păcatele noastre și vom gusta moarte înainte de a muri.

Nu este un prilej de a ne lăuda cu credința noastră ci un prileje a-i încuraja pe oameni să îndrăznească să se apropie de Dumnezeu, căci este Bun și iubitor de oameni, și nu vrea moartea păcătosului ci vrea ca toți să trăim curat și să-i împlinim poruncile.

Cu ramuri de salcie, cu icoana Intrării Domnului în Ierusalim, cu cruci și icoane, cu preoți, diaconi, monahi și monahii, cu copiii și tineri, cu femei și bărbați, pelerinajul este un marș al credinței adevărate în Đumnezeu, o ocazie de a-i chema la Biserică și pe cei care nu știu mai nimic despre credința noastră din neam în neam.

Asociația Ortodoxia Tinerilor va participa la eveniment cu un grup de tineri. Întâlnirea va avea loc la ora 15.45 la Catedrala Mântuirii Neamului (intrarea vizavi de Hotel Mariott).

Dacă vreți să vă alăturați nouă, ne puteți contact la telefon 0740.004.215 sau email: asociatia@ortodoxiatinerilor.ro.

Iată mai jos programul complet al procesiunii:

Sâmbătă, 27 aprilie 2013, în ajunul praznicului împărătesc al Intrării Domnului în Ierusalim (Floriile), Patriarhia Română şi Arhiepiscopia Bucureştilor vor organiza în Bucureşti pelerinajul de Florii la care vor participa ierarhi, preoţi, monahi, monahii şi credincioşi din Capitală şi din judeţul Ilfov. Evenimentul religios-misionar este organizat cu sprijinul Centrului de Presă BASILICA al Patriarhiei Române.

Pelerinajul va începe de la platforma Catedralei Mântuirii Neamului (cota zero) la orele 17:00 şi se va desfăşura pe următorul traseu:

Calea 13 Septembrie, bulevardul Libertăţii, bulevardul Regina Maria, strada 11 Iunie (cu oprire la biserica “Sfântul Nicolae Vlădica”), strada Principatele Unite, strada Ienăchiţă Văcărescu, strada Sfânta Ecaterina (cu oprire la biserica “Sfânta Ecaterina”, paraclisul Facultăţii de Teologie Ortodoxă “Patriarhul Justinian” a Universităţii din Bucureşti), strada Bibescu Vodă, Aleea Dealul Mitropoliei şi se va încheia în jurul orelor 18:00 pe Colina Bucuriei la Catedrala Patriarhală, unde pelerinii vor fi întâmpinaţi de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Programul pelerinajului este următorul:
• Orele 15:00 – 16:30 – Slujba Vecerniei,oficiată pe platforma Catedralei Mântuirii Neamului.
• Orele 16:30 – Rugăciune de mulţumire pentru lucrările realizate la infrastructură Catedralei Mântuiri Neamului
• Orele 16:45 – Sfinţirea ramurilor de salcie care vor fi împărţite preoţilor şi credincioşilor.
• Orele 17:00 – Plecare de la platforma Catedralei Mântuirii Neamului.
• Orele 17:10 – Prima oprire a procesiunii la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.
• Orele 17:30 – A doua oprire a procesiunii la biserica “Sfântul Nicolae Vlădica”.
• Orele 17:45 – A treia oprire la biserica “Sfânta Ecaterina”.
• Orele 18:00 – Sosire la Catedrala patriarhală unde pelerinii vor fi întâmpinaţi de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care va rosti un cuvânt de învăţătură.

 

Claudiu Balan
președinte
Asociația Ortodoxia Tinerilor

Pentru a lăsa un comentariu trebuie să te înregistrezi.
Fă-ţi un Cont nou dacă e prima oară când vrei să laşi un comentariu.
Dacă ai deja un cont click aici pentru a intra pe pagina de log in.

Ultimele comentarii

Înregistrare (login)

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Arhiva articolelor

Linkuri

 Portalul Doxologia 

Sanatate si Viata - Pentru un Stil de Viata Sanatos si o Viata Fericita - SanatateSiViata.ro

Ediția a 3-a a cărții "Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie."