“Aceasta este porunca Mea: sa va iubiti unul pe altul, precum v-am iubit Eu.”
Ascultă Radio Ortodoxia Tinerilor
Seara de rugăciune
Miercuri seara, ora 22:30 »
Fericiticeiprigoniti.net
Cinstește-ți eroii și martirii neamului

Campanii de educație creștin-ortodoxă

Mii de tineri isi pastreaza fecioria pana la casatorieCasatoreste-te de tanarEuharistia continuaDin comorile Sfintei Scripturi  Tu de ce crezi in Dumnezeu        Theologica  Exista distractie si fara alcool

Blogul "Analogii dumnezeiești"

Doamne ajută, tuturor!

Cu ajutorul lui Dumnezeu am finalizat astăzu un blog la care am pus mult suflet.

Blogul Analogii dumnezeiești îl puteți accesa la adresa: http://analogii.wordpress.com/ și cuprinde mare parte din articolele de pe site-ul Ortodoxia Tinerilor care se aflau în categoria Credință și Știința, subcategoria: Analogii. La acestea s-au mai adăugat și alte articole din site-ul nostru care se înscriau pe aceeași linie de abordare a subiectelor, anume aceea a dublei perspective: teologie – fizică, teologie – muzică, teologie – economie, teologie – sport, teologie – IT, etc.

Acest tip de articole a fost apreciat de cititorii noștri în ultimii ani, mai ales de băieți, ca unii ce se identifică mai ușor cu aspectele legate de tehnică și știință. Din acest motiv am hotărât să le adunăm pe toate în același loc, să le dăm un aspect grafic plăcut, și să le punem să facă misiune printre cei care nu-l cunosc pe Dumnezeu.

Acest blog are ca rol o cunoaștere mai adâncă a relației noastre cu Dumnezeu și a implicării Lui în viața noastră cotidiană.

Acest blog este un proiect al Asociației Ortodoxia Tinerilor și își dorește să problematizeze cât mai detaliat problema existenței lui Dumnezeu în lumea noastră, în toate aspectele ei. Adesea avem impresia că Dumnezeu este în cer și își vede de treaba Lui, neintervenind în lucrurile noastre mărunte.

Ne imaginăm lumea ca un Univers cu două etaje, noi la parter, și Dumnezeu deasupra, fiecare cu ale lui. Ori în realitate lucrurile nu stau așa, Dumnezeu fiind prezent peste tot și nu doar în cer ci fiind atent secundă de secundă la fiecare gând al nostru, fiecare faptă, fiecare răsuflare, și orice mișcare din lumea această, de la cel mai mic nivel până la cel mai mare, este validată de voia Lui.

Da, oamenii fac și foarte mult rău, și Dumnezeu îngăduie adesea răul, pentru a ne respecta libertatea de alegere, fără să ne constrângă, dar dacă ne-ar lăsa de capul nostru, lumea ar fi realmente un iad permanent și ne-am distruge rapid unii pe alții.

Articolele de pe acest blog vin să explice cum Dumnezeu și legile Lui își fac simțită prezența nu numai în Biserică ci și în marketing, în fizică, în anatomie, biologie, în artă, în infrastructură, în tehnică, în muzică, în natură, în tot ce ne înconjoară… și mai presus de toate Dumnezeu își face simțită prezența în om.

Tot ceea ce există își are rațiunea de a fi în Dumnezeu, ca Unic Creator al Universului, ca Sursă Unică a mișcării, ca sursă a creativității, inteligenței, iubirii, milei, iertării și a tot binele din lume.

“Dumnezeu e totul în toate și nimeni în nimic!” zicea dragul nostru Părinte Cleopa.

Abia atunci când realizăm că niciun fir de păr nu se mișcă fără voia Domnului în Univers, abia atunci putem spune că avem credință.

Dumnezeu să vă ocrotească!

(Claudiu Balan)

Pentru a lăsa un comentariu trebuie să te înregistrezi.
Fă-ţi un Cont nou dacă e prima oară când vrei să laşi un comentariu.
Dacă ai deja un cont click aici pentru a intra pe pagina de log in.

Ultimele comentarii

Înregistrare (login)

Dacă aveţi deja un cont, atunci introduceţi userul şi parola în câmpurile de mai jos. Dacă nu, atunci daţi click pe opțiunea "Creaţi un cont". După înregistrarea datelor, veți primi pe mail, un link de confirmare pe care trebuie să dați click pentru a confirma înregistrarea. Imediat după asta vă veți putea loga cu userul și parola definite la înregistrare.

Pentru orice dificultate apărută la logarea pe site, contactați-ne la: contact@ortodoxiatinerilor.ro

Arhiva articolelor

Linkuri

 Portalul Doxologia 

Sanatate si Viata - Pentru un Stil de Viata Sanatos si o Viata Fericita - SanatateSiViata.ro

Ediția a 3-a a cărții "Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie."